Varenie

štrúdľa - dotaz pre Sovku

braxi - fotkabraxi, 8. augusta 2012

Ahojte varecháčky...vlastne sa chcem spýtať SOVKY... to ozaj zostane štrúdľa vysoká kvôli tomu, že jabka strúhaš priamo na posypané cesto? Mne sa skutočne stáva, že je štrúdľa pricapená na plech. Budem rada, keď sa zase niečo nové naučím.

@zareaguj


Diskusia k téme

jerica
@braxi ja tiež dávam čerstvé nastrúhané jablká , strúham na nožoch čo strúham uhorky. Keď dáš aj mak , alebo orechy s na masle osmaženou strúhankou , nemala by byť splacnutá .-)vyskúšaj:-)
sovka62
Áno, @braxi , mám to vyskúšané. A ľahko si to aj predstavíš. Porovnaj objem jabĺk nastrúhaných do misy hneď ako ich nastrúhaš a po tom, čo chvíľu postoja. Uvidíš ten rozdiel.
A dôležité je aj plniť štrúdľu po celej ploche cesta. Teda nie nasypať plnku len na jeden kraj, na ňu ovocie a ostatné cesto nechať holé. Ja posypem napr. makom celú plochu okrem okrajov, na to práškový cukor, pokvapkám roztopeným maslom, po celej ploche nastrúham jablká a zaviniem.