Varenie

šťavelové listy

alena45 - fotkaalena45, 30. augusta 2010

Milí varecháči, znovu sa obraciam na Vás s otázkou : už ste niekedy zamrazovali šťavelové listy ? Posiala som malý kúsok v záhrade, hoci som pôvodne ani nevedela čo s nimi, ale robila som z nich polievku podľa receptu na šalátovú polievku s hráškom a bola fakt vynikajúca. Minule som ostrihala všetky ostatné listy a vyšlo by aj na dve polievky, tak by som si chcela nechať aj na zimu takú dobrotu.

@zareaguj


Diskusia k téme

laurisia
Ja ich mrazím, ale už ako polotovar. Vzhľadom na to, že ich pripravujem ako prívarok, klasicky ich popražím, trošku zasypem múkou, dám vychladnúť a zamrazím. Starká ich zvykla aj zavárať, ale, je mi ľúto, netuším ako.
evanaaa
Šťavel ( ľudovo aj šóška ) je podobný špenátu, myslím si teda, že ho stačí umzť, trochu posekať a tak zamraziť. Opr. - umyť...
enge149
dá sa zamraziť ako špenát.listy,umyť aj celé alebo posekané,a aj moja babka šalát sterilizovala,natlačiť do pohárov a sterilizovať,ja aj bazové kvety zamrazujem a potom varíme postupne sirup alebo džús,ktorý som už poslala do Varechy..
alena45
ďakujem za rady. Vlastne som myslela na podobnosť so špenátom, mohlo ma to aj samu napadnúť.
laurisia
Keď som ho zamrazila podobne ako špenát, nedal sa mi klasicky pripravovať. Mal úplne inú konzistenciu a aj chuť. Ale vyskúšaj, možno som niekde urobila chybu.
alena45
Zamrazila som ho tak, že som ho pokrájala na také kúsky aké potrebujem, dala do sáčku, mierne vytlačila vzduch, zaviazala a dala do mrazničky. Uvidíme. Pred varením ho ale nebudem rozmrazovať, dám ho do polievky zamrazený.