O Varecha.sk

Stará verzia Varechy

janamaria - bez fotkyjanamaria, 27. januára 2023

Mozno vie niekto napovedat, ako to, ze sa mi neda nastavit Varecha na stary dizajn? Vcera bolo ok, dnes otvorim stranku a mam novu Varechu, nemozem prist ako ju zmenit na staru co predtym nebol problem.

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Takže ste to pre väčšinu z nás skomplikovali, nemá to začiatku ani konca, mám v tom zmätok.....škoda. Prečo tá zmena, bola tak potrebná? Nemám rada zmeny, zasa si navykať na niečo pre mňa chaotické, plno obrázkov, neviem, de vlastne začať. Pekne ďakujem.....
janamaria
@redakcia (27.1.2023 20:03)

velka skoda. Bola to moja najoblubenejsia stranka hoci som nepridavala recepty no vela som sa priucila od skusenejsich kucharok a kucharov , teraz je to nehorazne mis mas.obrazky na pol obrazovky co musim presuvat aby som videla aky je dalsi recept ,je my luto ale uz je to o nicom .
sedlacka
Včera večer, keď som zistila, že sa mi nedá nastaviť stará verzia a nenašla som žiadne komentáre, tak som si s úľavou pomyslela, že chyba je v mojom "programe". Po informácii, že stará verzia je fuč, mi zmizol úsmev z tváre. Tiež tomu nerozumiem, prečo je potrebné niečo fungujúce odstraňovať. Ja by som dala používateľom na výber tak, ako to bolo doteraz. Mám pocit, že svetom vládne "inovace, inovace...", len aby sme vykazovali nejakú činnosť. Ale asi tomu nerozumiem, lebo manžel práve spustil minimálne trojhodinový monológ, kde sa mi snaží vysvetliť, že to tak musí byť.
hrusticka76
..akože toto vážne???..
..ten dizajn pred "starým dizajnom" bol super,teraz je to čistá katastrofa!..
..a úplne "naj" sú správy..preboha koho zaujímajú správy na stránke o receptoch???..
..no nič,prišiel čas rozlúčiť sa s Varechou..
..škoda,bola to jedna z mojich obľúbených stránok..
..majte sa tu pekne a zbohom..
redakcia
Dobrý deň, milí naši priaznivci,
radi by sme Vám osvetlili dôvod, prečo sme pristúpili k vypnutiu starej verzie Varecha.sk. Naša Varecha bežala súbežne v dvoch verziách (starej a novej) od roku 2019. Starú verziu odvtedy, počas vyše tých troch rokov, postupne používalo menej a menej návštevníkov. A keďže prevádzkovanie a údržba dvoch verzií súčasne je technicky veľmi náročné, prestali sme starú verziu podporovať a venujeme sa už len novej.

Ďakujeme za pochopenie a prajeme všetkým príjemný víkend.
redakcia
@leaela (28.1.2023 07:12)
Podstránka Najnovšie komentáre funguje aj v novej verzii Varechy. Najnovšie komentáre sa zobrazia po kliknutí na bublinu s tromi bodkami, ktorá sa nachádza vpravo hore v zelenej lište (na jej zobrazenie je potrebné, byť na Varechu prihlásený). Prikladáme názornú fotografiu so šípkou :)

Najnovšie komentáre nájdete aj na tomto linku:

 varecha.pravda.sk/moja/komentare-nove/...




obor123
@redakcia (28.1.2023 13:26) Dobrý deň . Ja sa chcem opýtať. Ja tú bublinu s troma botkami v hornej lište nevidím. Ja hore vpravo mám v bubline + . Ako tú bubline s botkami nájdem. Vopred ďakujem.

redakcia
@obor123 (28.1.2023 15:50)

@leaela

Dobrý deň, ono to záleží na tom, na akom zariadení Varechu pozeráte, teda, či na veľkom monitore, tablete, alebo PC. Ak bublinu s tromi bodkami na zelenej lište nevidíte, zrejme pozeráte na mobile alebo nejakej menšej obrazovke. V tom prípade kliknite na logo svojho profilu (my tam máme logo Varechy, vo Vašom prípade to bude fotka psíka) hore na zelenej lište úplne vpravo. Keď na Vašu ikonku kliknete, objaví sa Vám ponuka, kde v 6. riadku je Komentáre a reakcie, kliknete na to a otvorí sa Vám podstránka s najnovšími komentármi.


evanaaa
Mne sa to tvrdenie, že väčšina už sledovala len novú verziu Varechy, veľmi nepozdáva, pretože tá väčšina asi teraz protestuje, zaujímalo by ma kto to asi je, lebo mám dojem, že tu nás už je ozaj málo tých verných a pravidelných, možno ani nie stovka, takže, kvôli koľkým bolo treba zmeniť Varechu? A iste to boli takí, čo si novú verziu možno dali z prinútenia, alebo sa ku starej nevedeli vrátiť. Nech sa teda prihlásia, čo sú za novú verziu :) Myslím si, že väčšina z nás je za starú......preto by bolo dobré ešte raz uvážiť, čo nám, väčšine vyhovuje, a tí, čo sú na novej, by možno ani neprotestovali.
frezia68
@luda4 (28.1.2023 22:08) Aj ja by som navrhla prehodnotiť. Aké prednosti má nová verzia? Asi tú,že na mojich receptoch vidím množstvo pozretí jednotlivých receptov. Pridajte prednosti novej a uvidíme výhody.

milad
stará verzia myslím ešte tú pred poslednou zrušenou bola najlepšia a chodila som na ňu 360 dní z 365 v roku. Idem hľadať iné inšpiratívne stránky, ktoré ma oslovia. Nehovorím, že tu už nikdy nezablúdim, no aj keď som recepty nepridávala, nesmierne som sa inšpirovala. Bol prehľad, systém, jasné navedenie kde a čo intuitívne nájsť. Teraz chaos, hlavne reklama na pol strany. Škoda
milad
A ešte jedna vec, tentoraz na redakciu. Pri všetkých tých vylepšeniach by možno bolo dobre pohrať sa aj s tými malinkými číslami dole a stránke, keď potrebujete nájsť konkrétnu verziu nejakého receptu. Sú sivé. Všetky. Je len malilinký rozdiel v sivej na otvorenej stránke v rade čísel a tými ostatnými. Človek so slabším zrakom...minimálne odlišnosť vo farbe, alebo podčiarkovník by to vyriešil. Ďakujem za pochopenie
evanaaa
No ešte raz sa idem sťažovať :) Prečo, ak kliknem na niektorý recept, za 3 sek. mi zmizne a mám len čistú stranu, takže sa naň ani nedostanem....nestáva sa to pri každom, len pri niektorých, ale aj tak.....
1x leaela
redakcia
@evanaaa (29.1.2023 18:22)

Dobrý večer, ďakujeme za upozornenie. Ak sa vám také niečo stane, skúste stránku s receptom 1-2 x refreshnut. Tento problém registrujeme a budeme sa snažiť ho vyriešiť. Ospravedlňujeme sa za komplikácie a prajeme pekný zvyšok nedele.
afataga
Mne sa tiez tato verzia nepaci, mam fakt velky monitor a vidim na nom naraz iba 3 komenty, su to strasne spuchliny. Vzdy som si prepinala na stary dizajn, kde som videla naraz asi 6 komenatov, alebo mozno aj viac a boli pekne pod sebou a nebolo treba klikat, aby sa ukazali vsetky komenty. Ale ano, cim viac klikov, tym viac penazi, vsak? Nehovorim, ze obcas nenakuknem, ale nebavi ma to, zabera to vela casu. Esteze mam aspon vypnute reklamy, s nimi si to vobec neviem predstavit, to musi byt cista katastrofa.
frezia68
Milá redakcia,prečo nám neodpovedáte a neriešite? Nevadí,že strácate Varecháčov? Po 12.-ich rokoch asi odchádzam aj ja. Máte nových a asi to nikomu nevadí.Nakukla som,či sa tu niečo rieši,ale nie.A ešte tá reklama....mala som ju vypnutú,ale tu na Vareche mi vždy naskakovala veta,že zapnúť,ináč som sa nedostala k receptom. Peniaze vládnu všade.....rodinná atmosféra Varechy bola skvelá. Núti vás vedenie k tým opatreniam? A možná to ani mnohým Varecháčom nevadí a nás konzervatívnych je málo ?
bugout
Tie reklamy sú príšerné až agresívne, žiaľ ako všade (asi aby influencerky a iné celebrity mali z čoho žiť) . A o najčítanejšie na pravda.sk ani nehovorím. Na portáli o varení naozaj nemám chuť pozerať na našich (ani zahraničných) retardov a psychopatov v politike.... Reklama sa mi naozaj nepáči ale chápem finančný faktor. Ale tú politickú rubriku by ste si mohli naozaj niekde schovať na tmavé miesto.
evelynba
No, musím sa pridať k pochybnostiam o tvrdení redakcie, že používateľov starej verzie bolo stále menej. Je to vidno aj na množstve ohlasov v tejto diskusii. Aj ja som mala starú verziu až do konca, lebo mi lepšie vyhovovala. Táto nová je chaotická a neprehľadná (o politických správach z Pravdy už ani nehovorím), na starú som chodila denne a veľa som sa inšpirovala, aj keď som nepridávala recepty, považovala som sa za stabilného a verného Varecháča. Teraz občas Varechu pozriem, ale už to nie je ono. Škoda. Od deviatich k piatim.....
trencanka
Ja by som bola tiež za starú verziu.
Som prekvapená, že na stránke pribudol stĺpček Najčítanejšie na Pravda.sk. Myslím, že to sem nepatrí, politiky je všade dosť, sem chodím kvôli iným pôžitkom.
bugout
@trencanka (10.2.2023 10:14)

Zásadne nesúhlasím s druhou časťou. V takejto formulácii to pôsobí ako keby politika bola pôžitok.... Aj keď určité prvky z kuchyne sa dajú aplikovať aj na politikov, napríklad sťahovanie z kože.
1x kvakac
trencanka
@bugout (10.2.2023 12:08)

Máte pravdu, zle som to formulovala. Mala som vynechať slovíčko "iným" a pridať slovíčko "gurmánskym" pôžitkom.
1x bugout
milad
@milad (29.1.2023 12:11)

Ďakujem redakcii, že zareagovala a " zväčšila " sivé čísla stránok.
tomeska
Ja neviem, v akej verzii sa nachádzam, novej či starej , ale táto sa mi akosi čím d'alej, tým menej páči. Nedávno mi vyskočilo, že mám zablokované rekalamy. Syn odblokoval a teraz aby som si pozvala detektíva na hladanie rcp. A ešte, kliknem na článok a hned' poskočí pár riadkov, takže vlastne kliknem úplne niekam inam. Tak to, čo som chcela , tak musím klikat' znova. ¨ A ešte:: napísala som námet na novú diskusiu. odoslala, v zelenom okne mi napísali,že bola prijatá a odoslaná na schválenie. Ale od pondelka večera jej to trvá akosi dlho ,ešte sa neukázala. Kde sa dopátram, čo som urobila špatne alebo nevhodne, neviem. Myslím, že redakcia by mala -mohla vytvorit' nejakú rubriku , kde sa dá dohladat', prečo nepovolí diskusiu, recept, alebo može upozornit' na zmeny čo sa dejú . Mohla by poradit' ak má niekto problém s hladaním, písaním ..., Nemusí (ten dotyčný) na to hned' otvárat' novú diskusiu. Tam by to bolo všetko pohromade.
redakcia
@tomeska (16.2.2023 22:41)

Dobrý deň, mohli by ste nám, prosím, do komentára alebo na mail redakcia@varecha.sk poslať fotografiu obrazovky (printscreen), ako vyzerá čakajúca diskusia vo vašom profile? Žiadnu nezverejnenú diskusiu od vás totiž v admin systéme nevidíme :(
Skúšali sme teraz pridať novú diskusiu, že či je to nejaký celkový problém, ale vyzerá, že by to malo fungovať. Diskusia čakajúca na schválenie vyzerá v profile takto - snímka obrazovky. Ďakujeme.



redakcia
@tomeska (16.2.2023 22:41)

Všetky diskusie o Varecha.sk nájdete na jednom mieste TU:

 varecha.pravda.sk/diskusie/rubrika/ovareche/...


Nájdete ich aj keď kliknete hore na úvodnej stránke Varecha.sk na diskusie a potom si v zelenom pásiku vyberiete diskusie podľa témy - je tam aj kategória Varecha. Pre názornosť pridávame snímku obrazovky. Prajeme pekný deň :)



kimlo
@bugout (30.1.2023 22:32)
Všimol som si že sa Varecha v poslednej dobe zmenila, agenti lobbisti zistili že je navštevovaná tak zadávajú reklamy a stáva sa z toho komerčný web. Z 20 posledných pridaných receptov som napočítal 13 komerčných, biznis je biznis… aj preto tu už nevídať skvelé kuchárky a kuchárov ktorí to tu vždy obohatili o normálne variteľné recepty. Je to škoda…
tomeska
@redakcia (17.2.2023 10:55)
Dobrý deň, no podl'a tej snímky čakajúcej diskusie, čo ste poslali , asi budem na inej verzii. Včera som zase skúsila pridat' námet na diskusiu. Prvý riadok : názov - doporučené znaky (počet) som dodržala. Druhý odstavec: obsah- krátky ,asi 3 vety. Pod článkom v rámčeku: Odoslat' ... ,tak som odoslala. Objavilo sa na zelenom pozadí : Hotovo! Diskusia bola odoslaná administrátorkám Varecha.sk na schválenie. Všetky diskusie prechádzajú schvalovacím procesom. Po schválení sa diskusia zobrazí.
No a nič. Tak neviem ,kam som to poslala. Na svoju obhajobu len tolko: S počítačom som kamarát odtial potial. .Takže obmedzene. Preto, ak niečo meníte , som mimo obraz. I preto som navrhla ,aby Redakcia urobila rubriku na diskusie - čiste pre pomoc s pohybom po Vareche, takým ""šikovným"" ako som ja.
1x tikami
evelynba
Vážená @redakcia , už som 1.2. napísala, čo si myslím o novej verzii a napriek všetkým predchádzajúcim komentárom sa tvárite, že je to takto lepšie. Škoda. Ale medzitým som narazila ešte na ďalšiu vec: kam sa podela tzv. Chladnička, čo bola naspodu starej verzie? Alebo som slepá? Ako si mám teraz vyhľadať napr. podľa surovín, keď mám napr. šampiňóny a brokolicu, alebo mám jablká a tvaroh a rada by som sa inšpirovala na nejaké skombinovanie?
Ako som už napísala, od deviatich k piatim....
redakcia
@evelynba (22.2.2023 09:42)

Dobrý deň, vyhľadať recepty z viacerých surovín môžete zadaním surovín do vyhľadávacieho políčka na Vareche. Takže napíšete - brokolica šampiňóny - a vyhľadá vám recepty, ktoré ich obsahujú:

 varecha.pravda.sk/vyhladavanie/%C5%A1ampi%C5%88%C3%B3ny%2...


Rovnako, aj keď zadáte do vyhľadávania - jablká tvaroh

 varecha.pravda.sk/vyhladavanie/jablk%C3%A1%20tvaroh/?q=ja...
frezia68
Milá redakcia! Neberiete v úvahu náš názor,píšem si súkromne s niektorými Varecháčkami a viaceré končia. Pridala som 199 receptov,aj vyhrala za 12 r. cca 12 výhier a boli sme skvelý kolektív.Nádherné začiatky s Jarcom,so Sandrou a súdržnosťou všetkých Varecháčov.Ale tá naskakujúca reklama, zmeny o nás,bez nás? A tie recepty,ktoré pridávate kvôli reklame? Nuž len zarábajte,robte si biznis,ak Vám nezáleží na nás. Hľadala som hodnotenie úspešnosti receptov na 1 deň,3 dni,týždeň a 14 dní......tam mi občas stačilo nakuknúť...stratilo sa? Odchádzam z Varechy ( občas možná vyhľadám niektorý recept) , nie som sama.Viem,že Vám na tom nezáleží,ale pozdravujem starý dobrý kolektív,ktorý sa zaslúžil o výborný biznis Pravde.
kukulienka71
@redakcia (27.1.2023 20:03)

Mne sa stará verzia ešte objaví s možnosťou prepnutie na novú. Ale čo ma vytočilo už riadne, @redakcia a vedenie, to je agresívna reklama! Od včera sa neviem a telefóne prekliknúť na " zobraziť všetky komentáre" alebo " zareaguj" bez toho, aby mi vyskočila reklama!! Predtým AEG, dnes ráno Tesco🙄 musela som si z mobilu premiestniť fotku koláčika do tabletu a odtiaľ pridať komentár. Absolútne neakceptovateľné už z mojej strany toto, vidím, že vaše priority naše pripomienky nezmenia, a je to tým tragickejšie. Na Tesco reklamu som klikla asi 12x, až som to vzdala z mobilu.
1x radost
bugout
@kukulienka71 (19.3.2023 09:30)
Ja si myslím, že reklamy je tu málo. Ak je jej cieľom vyhnať všetkých užívateľov... Treba pridať. Ja sem chodím už len sporadicky. Ešte jedna, dve možno tri pekné reklamy a som preč definitívne.
bugout
A teda ako si tak čítam ten popisok pri výzve na vypnutie adblockera.... Obsah ktorý označujete za "váš" je "náš" tvoria ho užívatelia, ktorí sem dávajú recepty na úkor vlastného času. A bez urážky tie zaplatené veci čo sú na komerčnej báze nestoja zväčša za nič.... To len tak pre info. Keď si cesminaz zaplaví svoj blog reklamou alebo dá platený obsah je to jej tvorba, je to v poriadku a kľudne môže obsah nazvať ako "môj". Tu však ak nebudú užívatelia váš obsah je nič.
ala596
@janamaria

Zdravim, mňa by zaujímalo kde nájdem na tejto novej verzii rozdelenie receptov podľa diéty.Som celiaticka, mám doma vegana.Kedysi sa dali vyhľadať recepty aj podľa diét,teraz je to absolútne neprehľadné.
redakcia
@ala596 (19.3.2023 18:31)

Dobrý deň, ak hľadáte recepty vhodné pre celiatikov, môžete si do vyhľadávacieho okienka na Vareche zadať "bezlepková diéta" alebo "bezlepkové recepty".
Následne vo výsledkoch vyhľadávania na prvom varechovom mieste nájdete odkaz na tieto recepty.

Rovnako ich môžete nájsť aj na tomto linku:
 varecha.pravda.sk/recepty/diety/bezlepkova...


Podobne môžete vyhľadať vegánske recepty, stačí zadať slovo "vegan" do vyhľadávača.
Vegánske recepty nájdete aj na tomto linku:
 varecha.pravda.sk/recepty/diety/veganska-strava...


Prajeme pekný deň.
redakcia
@kukulienka71 (19.3.2023 09:30)

Dobrý deň, mrzí nás, ak vám nejaká reklama spôsobila potiaže pri pridávaní príspevku. Redakcia reklamy, ich množstvo a zobrazovanie neovplyvňuje, Vašu pripomienku preposielame kompetentným. Prajeme pekný deň.
kukulienka71
Teraz som zase nemohla rozkliknúť na mobile komentáre pod vlastným receptom, tlačidlo nereagovalo. Tak som si našla sekciu Reklama vlavo hore vedľa lupy a v nej pod ikonkami sociálnych sietí Nastavenie súkromia. Všade som klikla Nesúhlasím. Problém odstránený. Už viem rozkliknúť, čo mi pár dní nešlo🙄
ala596
@redakcia (20.3.2023 10:42)
To mi príde dosť komplikované vyhľadávanie, predtým to bolo jednoduchšie.
Vyhodí mi tam veľa odkazov, ktoré nesúvisia s Vašou stránkou.To je ako vyhľadávanie na Google.