Obchody a ceny

Sovka , Babinka, myslím, že sú to Vaše slová v tomto článku

Diskusia k téme

evas13
Je to možné, oni to vytiahli z niektorej diskuzie a to sa môže? Babráci!
janaalizibolenova
ja si tiez myslim, ze je to z niektorej diskusie tu na vareche, ale uz som po diskusii nepatrala, sovka a babinka budu vediet najlepsie, kde to pisali, a tiez ma zarazilo, ze to niekto si tu precital a spravil z toho clanok v case....
evanaaa
Na tú diskusiu sa pamätám, tuším som sa v nej aj ja vyjadrila, len neviem jej názov, škoda. Len by som chcela vedieť - tu neplatia autorské práva, môže ma hockdo a hocikte citovať?
kucharronald
Tuším, že bola to tá diskusia, kde sme rozoberali tiež aj hmotnosti múky a tak...neviem presne....
janaalizibolenova
rony nemam tusenia, ja som tu dlhsiu dobu nebola, takze nemam prehlad, ale urcite je to z varechy...a predpokladam , ze sovka ani babinka o tom nemaju ani ponatia, a ostatni v clanku spominani tiez, ti neviem, ci su z varechy, alebo nie,
sovka62
No toto, nemala som o tom ani tušenia a keď to čítam, mám pocit, že ma necitovali presne, ale pôvodnú diskusiu som nehľadala. Nuž, ak by to poslúžilo dobrej veci, ak by na základe toho naši zodpovední naozaj dozreli na to, aby sa sem nedovážali šmejdy, nech ma citujú kde chcú a koľko chcú.
arasidka
Sovka, keby sme tu všetci napísali o kvalite pomarančov a iných citrusových plodoch v našich obchodoch, určite by každý jeden z nás mal tie isté skúsenosti - tovar pod úroveň ! Včer som bola v Hypernove a dívala som sa na melóny, jasné, že cena vysoká. Ale keby aj tá cena zodpovedala kvalite. Melóny boli rozrezané, zabalené, ale či ich niekto kúpil, to neviem. Na prvý pohľad boli bledoružové, nedozreté. Jo jo jo, neuvedomuje si nikto, že melón nie je banán, ten sám dozreje v regáloch.
hubata
K nám sa vozí nielen odporná zelenina a ovocie, ale aj mäso, mäsové výrobky, vajíčka, jogurty, mlieko. Tie potraviny sú pritom najnebezpečnejšie, ale myslím že sa to týka všetkého tovaru a sme obklopení samým odpadom z EÚ. Dnes som s hrôzou videla na TV JOj, že sa k nám chystajú veľkí investori, ktorí budú u nás stavať nové obchodné domy, sklady, nové byty a že vraj nám prinesú neskutočne veľa pracovných príležitostí. A doma si prečo neinvestujú, veď my sme malá krajina, u nás už ani tí medvedi nemajú kde žiť, netreba nám autostrády ako v Amerike, netreba nám vyrúbať les aby tam mohol stáť obrovský obchodný dom keď my nemáme peniaze na nakupovanie. Inde budú mať zachovalú prírodu a u nás bude betónová džungľa. Máme zničenú celú krajinu aj tak a tam kde by sme si mohli dopestovať kvalitné potraviny máme burinu, diaľnice, parkoviská, burinu a stavebný odpad.
marcy
mäso vo vitrinách je nevábivej farby ( podsvietené ružovkastým svetlom )fakt vyzerá ako vymočené vo vandľoch :-(( odišla som naprázdno,radšej som urobila fliačky so sladkou kapustou.....bývalý režim načal neskutočné prerušenie kontaktu s pôdou...terajšie pohľady na rozsiahlé pasienky bez sejby,či zvierat sú ešte otrasnejšie......rakúske,či nemecké rodinné farmy budujú svoj majetoček,drú z generácii na generáciu,zdokonaľujú svoj vozový park na uľahčenie práce,dopestujú úrodu a vážia si každý fliačik zeme,nedovolia burine,šípkam,trnkam nekontrolovateľne rásť ....u nás sa akurát zmulčuje,aby boli prachy z EU ááá škoda písmenkovať :-(
janaalizibolenova
@marcy , mas pravdu s tym svetlom v obchode, vsimla som si, ze napriklad v tescu je svetlo take, aby zelene zemiaky nevyzerali zelene, a tak si clovek vsimne az doma, ze vacsina zemiakov je zelenych a tie su udajne jedovate...
vcelka
Toto je verejne prístupný zdroj informácií, takže si to v NČ niekto vygooglill a našiel túto diskusiu. Je to úplne v poriadku.
vcelka
Ozaj, nemá v tom prsty sovka62? Ja jej fotku nájdem medzi pelmeňami, teraz ju citujú v portáli iného denníka... neviem, neviem... :-))
babinka
tak mna necitovali, ale pouzili moj nick namiesto niekoho ineho, pretoze to nie su moje slova... ale pamatam sa na takuto diskusiu o nekvalitnom tovare. A dievcence, suhlasim s vami, potraviny na Slovensku su viac zahranicneho povodu (jogurty, syry,mlieka a vselico ine vratane ovocia) a kvalita nesuhlasi s cenou.
arasidka
keď už o tej prírode hovoríme, nemalý vzrast budovania nových obydlí sa stal trendom i v našom meste. Pribúdajú billboardy , kde reklamujú ešte voľné parcely k zakúpeniu. Našej ornej pôdy ubúda. Keď sa zamysllíme - čo naša budúcnosť, vlastne budúcnosť našich detí? V našom meste ubudlo vinohradov, Limbach sa stal niečim, čo nikdy nebývalo, na vinohradoch sa tým, ktorým po revolúcii navrátili dedičstvo po rodičoch, robiť nechce, tak sa pôda mení na stavebný pozemok. Kto pozná starú alej z mesta do Pinelovej nemocnici pod horami Karpát, v neskutočne krátkej dobe vyklčovali celú alej - desiatky starých gaštanov, topoľov, agátov, všetko zmizlo. Urobila som si výlet na bicykli a zrazu som v mojom rodnom meste mala pocit, že som kdesi inde, kde krajinu okolo seba nepoznám. V strede lúk sa vinie nová cesta . Kyslíková bomba hájov okolo "vyfučala", ale za to pribúda pod povrchom zeme kanalizačných potrubí. A napriek tomu všetkému potok Saulak, ktorý v tých miestach existuje po dlhé roky a v jeho hlbokom koryte sa "premlelo" miliony litrov vody, stekajúcej z hôr, umiera, diagnóza - civilizácia. Po zatvorení antimónových baní sa v ňom prebudil život, udomácnili sa v ňom raky, bolo vidno pstruhov a iné ryby. A dnes? Hrôza - des... čo všetko musí "prežiť" na vlastnej koži svojho koryta! A nový územný plán mesta naďalej odkrajuje z voľnej prírody, tudiž podstatné meno "lúka, háj, alej, pole a v neposlednom rade aj vinohrady", pomaly ustupujú do pozadia.Čím ďalej, tým viac sa predlžuje vychádzka do voľnej prírody. Zaujímavé - ako hanlivo sme si zvykli volať sídliska - králikárne - a predsa - aké výnosné pre tých, ktorí ich i naďalej budujú. Ja viem, ľudí je viac a budovať sa musí, lebo všetci chcú niekde bývať. Preto - prečo by si nemohla jedna rodina postaviť vilu s zatrávneným mallým parkom okolo a vysokým kamenným múrom, keď na to majú? A prečo by investori nestavali, veď nič jednoduchšie nie je, ako stavať na rovnej lúke.
No a čo bude o pár desiatok rokov? Možno sa vedci spoliehajú, že nebude treba poľnohospodárskych produktov - keď aj kozmonauti vydržia na zvláštnej strave pilulkovej a v malých tubách zašroubovanej, možno i budúcnosť bude v gstrónomii taká. No, Varecha - teš sa, nechcela by som sa toho dožiť, keby tu v receptoch prispievali naši potomci dobrými radami, z čoho a ako naplniť svoje črevo! A nechcela by som sa dožiť ani toho, aby naši potomci dostali fóbiu z voľného priestranstva kdesi pod horou: panenkamária, taký veľký plac bez domov,obchodov a diaľnic - nepochopím, ako naši pradedovia mohli v takom voľnom priestranstve existovať!"
evanaaa
Hubata , páči sa mi, ako si to vyjadrila, je to tak, ako píšeš.