Varenie

Solenie mäsa, ako na to?

lily2183 - bez fotkylily2183, 15. novembra 2017

Zdravim vas, potrebujem poradit ako na solene maso, ma niekto skusenost? Kolko soli pripadne koreniny... Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

rulik
možno by si mala rozviesť čo ďalej chceš s mäsom, či údiť, či nakladať, sušiť?
lily2183
@Rulik (15.11.2017 17:26)

nasolene mäso chcem dať do kapustnice ,,pripadne upiecť ,,pamätam si to z detstva keď sa mäso pri zabijačkach nakladalo do drevenych súdkou a zasolilo,,
radost
@Lily2183 (15.11.2017 18:07)

kedysi ľudia nemali chladničky..mrazničky..tak sa solilo kvôli konzervácii..dlhšiemu uskladneniu..keď mali zabíjačku-a teda väčšie množstvo mäsa naraz..
do kapustnice..na pečenie...chceš mäso takto "zasoliť"..??nerozumiem...
evanaaa
Ani ja celkom nerozumiem, či ide o väčšie množstvo mäsa určené na ďalšiu úpravu.....ale niekedy nie je dobré mäso dopredu nasoliť a nechať odstáť, lebo pustí šťavu, je "mokré".....ak ide o zaúdenie, tak tam tiež platia určité pravidlá a postup. Mäso do kapusty používam čersvé, podusené na šťave, do toho kapusta, atď. A pri pečení zasa si mäso najprv opečiem narýchlo, aby sa v ňom udržala šťava, solím až potom, keď ho dávam do pekáča, ale tam sa myslím, môže aj dopredu nasoliť ak sa hned s ním pracuje, ešte pred opečením.
sovka62
Viem, čo máš na mysli, pamätám si z detstva. U starkej sa tiež skladovalo nasolené mäso v drevenej kadi a vydržalo mesiace a nakladala sa aj surová chrbtová slanina, kocky o hrane asi ako riadna dlaň. Mäso sa tepelne upravovalo podľa potreby, ako čerstvé a slanina sa jedla rovno z kade, len sa poutierala a podávala s chlebom, bola výborná. Recept, žiaľ, neviem, bola som decko, tak som sa nestarala. Ale skús pátrať medzi seniormi, niekto si môže spomenúť na časy pred konzervovaním do pohárov, plechovíc, či pred mrazničkami.
lily2183
@Sovka62 (16.11.2017 06:04)

ano presne to mam v pamäti z detstva ,, ta chuť mäsa bola iná a chcela som to skusiť...
terinka55
Solené mäso z diežky.
Kuk zabíjačka.sk.
Takto sme to doma na Kysuciach robili aj my.
milos1966
Lily, ak chces, rad ti poradim. No myslim, ze rozpisovat sa tu je trosku na draka.
0902209040
Varga Emil.