Varenie

Sójová nátierka

megginr - fotkamegginr, 4. júla 2011

Prosím vás, nemáte nejaký zaručený recept, na chutnú sójovú nátierku? Takú, akú predávajú v črievku. Asi to poznáte :) A neviete ešte niekto náhodou nejakú dobrú marinádu na sójové mäso? Cez víkend som jedla úplne skvelý sójový hamburger a mal úžasné sojové mäsko v sebe.

@zareaguj


Diskusia k téme

megginr
myslim tuto natierku @http ://static.zlacnene.sk/foto/vyrobky/506000/505858.jpg, pazitkova mi chuti najviac. Podla zlozenia by som ju asi nevedela urobit, pretoze:
Zloženie:
sója (54%), voda, rastlinný olej, kukuričný škrob, zahusťujúca látka – guarová guma, želírujúca látka-karagenan, antioxidant-kyselina L-askorbová (vitamín C), zmes korenia chilli, paprika koreninová mletá, jedlá soľ, pažítka (0,6%).
hmm, tvari sa to tak zdravo a pritom hocijaka guma, zelirujuca latka,... :D a dakujem, skusim tu marinadu, len sa obavam toho medu :D
mariaklara
@megginr , Skús môj recept na cícerovú pomazánku, aj tá je dobrá, určite lepšia ako v črievku. A myslím, že ten cícer by sa kľudne mohol nahradiť sójou.
kuchticka
@mariaklara , hladam tvoju natierku z ciceru, ale v tvojich receptoch nie je. Ja sa poslednou dobou zaujimam iba o strukovinove a ine bezmasitye jedla. Vdalka ak upresnis kde ju hladat.
julica
@meggi , výborná je napríklad kápiová - dobre uvarené sôojové bôby zmixuješ, pridáš červenú kápiu a pretlak podľa chuti, dosolíš, okoreníš, pridáš maslo alebo olivový olej, veľmi jednoduché. Potom som robievala aj s cesnakom a droždím, chute namiešaj podľa seba, tá kápiová chutila úplne verne, cesnaková je klasika, droždie som opražila na cibuli, okorenila a zmixovala so sójovými bôbmi, môžeš pridať aj menšiu kyslú uhorku. len sa neboj experimentu a mixuj :)
julica
A tá pažítková je úplne dostupná, len nedávaj stabilizátory a zhusťovače, ale čerstvé suroviny: olej, paprika, citrón, pažítka, soľ .
babi
@megginr pridala som do receptov nátierku, ktorú robím ja. Mám to odskúšané a nám veľmi chutí
megginr
dakujem za vase komentare :) rano som robila natierku zo soje, pridam ju, ale bez fotiek, o fotak som cez vikend prisla...
enss
Ja robievam pomazánky z bieleho sójového syra. Rozmixujem raz z vareným zelerom, raz z varenou mrkvou, príp. brokolicou alebo s dusenými šampiňónami, s vareným zemiakom. Pridám olivový olej, dochutím sójovou omáčkou, čiernym mletým korením, mletým čili, červenou paprikou a pod.