Foto: lucylee
Tento recept je z knihy od Romana Uhrína.
Suroviny
1 ks |
|
1 ks |
|
1/2 šálky |
|
2 lyžice |
|
2 kocky |
|
|
|
2 lyžičky |
|
1 lyžica |
|
1 1/2 lyžičky |
|
1 lyžička |
|
1 lyžička |
|
|
|
5 strúčikov |
|
Postup
-
1
Na vode si podusíme nakrájanú cibuľu.
- 2
V osobitnom hrnci podusíme na oleji droždie a pridáme horčicu, koreniny a sójovú omáčku. Ja som použila sójovú omáčku shoyu, kde nie sú nijaké aditíva, ale môže sa použiť aj iný zdravý druh.
- 3
Tofu si nastrúhame na strúhadle, cesnak prelisujeme.
- 4
Všetko spolu zmiešame a zmixujeme, podľa chuti môžeme ešte pridať olej a dochutíme citrónovou sťavou, korením, chilli, kto má ako rád. Natierame na celozrnný chlieb a posypeme bylinkami.
- 5
Podávame so zeleninovým šalátom a ozdobíme sojolkou (sójová tatárska omáčka) a kolieskami citrónu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu