Kuchyňa a vybavenie

Soda stream

pacula - bez fotkypacula, 6. februára 2012

Ahojte všetci varenia a pečenia chtivý. Chcem sa spýtať či má niekto skúsenosti so Soda stream. Uvažujem nad jeho kúpou, no neviem či sa mi to vyplatí a či to vôbec dobre chutí.

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Ak vám nevadia bublinky a nemáte nik vysoký tlak, tak to máte dobré, ide hlavne o príchuť tých sirupov, len neviem, či sa môžu použiť aj iné okrem tých k tomu určených. Ja sa zasa bublinkám vyhýbam.
afataga
kamaratka to ma, ale hltat bublinky, ked ich aj tak vygrgas? :-)
fedor68
Ja som si prednedávnom kúpil, no bola to zbytočná strata peňazí. Nie je až taká sýtená, akú som si predstavoval, je jemne sýtená, niekedy vôbec, a zostane iba tá chuť oxida uhličitého. Ak by som ti vedel poradiť, nekupuj, pretože za tie peniaze si kúpiš v obchode minerálku. Za každých 80l, niekedy aj menej musíš vymeniť bombičku, čo je 8€.
fedor68
Skúste si kúpiť českú sodu, čo vyrába Orion. Je to iba za 60€.
sovka62
My máme Soda Stream skoro dva roky. Sirupy nekupujeme, nemal by to kto piť, u nás sa nepijú žiadne sladené nápoje. Používame ho stále a pre mňa je hlavné, že manžel nemusí vláčiť balíky minerálnej vody a neznečisťujeme životné prostredie plastovými fľašami. Ja naň dopustiť nedám.
bejgi
My tiež máme doma Soda Stream, sirupy sú príliš drahé, nekupujeme ich, veď to je aj tak jedno, tie idú až po urobení vody, takže môžu sa použiť akékoľvek. Je pravda, že aspoň nemusia moji chlapci nosiť vodu, no ja som fajnšmeker na vodu, pijem hlavne čistú a podľa mňa záleží akú vodu máte, či je mäkká alebo tvrdá, atď...potom je aj výsledok taký, ale ináč je to fantastická pomoc kedykoľvek, čerstvá a hlavne si môžeš vyrobiť jemne... silne sýtenú. Takže ODPORÚČAM :)))
mauosko
Ja mám doma 10 kg fľašu CO2 a ten klasický obracač na dve platové fľaše. Mám to v garáži napevno nainštalované na "firštoku". Voľakedy sme na tom točili limču osto dušu. To sa predávali sirupy od coly , cez tonic po neviem čo. Bolo to cenovo výhodné Poviem vám, tie malinovky mali super chuť. Neporovnateľne lepšiu než tie dnešné brakové . Keď som fľašu dvakrát obrátil, tak mala riadne grády. Tuho sýtená. Samo, Kinleymu sa to celkom nevyrovnalo. Ale spapal Bobo cicy. Sirupy už u nás nepredávajú a sem tam keď na nejaké podobné natrafím, už sa to cenovo neoplatí. Tak teraz v lete sem tam od smädu prebehnem nejaké to biele vínko. Napokon to ani nie je veľmi zdravé. Teda nie to vínko, to je zdravé :- )))).
alexdidi
Mne sa podarilo vyhrať na Vareche Soda Stream,dokonca 2x,takže sa teší aj moja dcéra a sme veľmi spokojní.My sirupy tiež nekupujeme,ale dcéra pre deti áno a tiež si ich chvália.
hurriccanne
mame sodastream vyse dvoch rokov a velmi nam vyhovuje,milujem bublinky ale mineralky nemozem takze toto je skvela nahrada.
pacula
Ďakujem vám všetkým za vaše postrehy. Teraz mi už neostáva nič iné len sa rozhodnúť:-)
moravanka
Kdo chce bublinky, je to rozhodně mnohem ekonomičtější a ekologičtější než balené vody, o tahání tašky nemluvě. Navíc balená voda, není-li to na ní přímo a doslova uvedeno jinak, odpovídá té, co si natočíme z kohoutku.
dorisa
Ja som tu na Vareche jeden taký prístroj vyhrala, spolu aj so sirupmi. V lete sme ho mali stále v permanencii, ale teraz v zime čaká .... na leto. Sirupy sa mi zdajú veľmi drahé, tak kupujem kvalitnejšie, ale obyčajné, nie značky SodaStreem. S prístrojom so spokojná.
tedyka
Dostala som Soda Stream teraz na narodky a čo Vám poviem,je to výborná vec.Aj manžel je spokojný,že nemusí vláčiť vodu.Takže sme spokojní obaja.
simonamala
Je to naozaj super darček... ja som ho dostala od kolegyne ako darček ku malej- na materskú, nech dodržujem pitný režim. Jediné čo mi vadí je, že kúpila biely a videla som, že ho majú aj v čiernej a ten sa mi páči viac... ale to je len maličkosť. Ináč je to super, mám chutnú vodu kedy chcem, dám si tam bubliniek koľko chcem- pohodička.