Prosím Vás, vedel by mi niekto poradiť?
Šetrila som si orechy, že z nich urobím na Vianoce dobroty.
Na moje veľké sklamanie sú smradľavé ako starý olej.
Neviete nejaký trik na to,aby sa dali použiť do koláčikov a tie nesmrdeli?
Za dobrú radu Vám vopred ďakujem.
Ked kupim orechy (kupujem vylupane jadra) dam ich do rozohriatej rury na 350F (je to asi 180 C?) asi na 6-8 minut, medzi tym raz zatrepem plechom kde su nasypane v jednej vrstve , alebo ich premiesam varechou. musis kontrolovat, lebo vsetko s tukom sa rychlo spali. Po celkovom vychadeni -az za niekolko hodin - nasypem do sklennych poharov a pouzivam na pecenie, ale najviac ich zjeme ako zdravy doplnok nasej beznej stravy napr. namiesto inych pochutok pri TV, alebo ked pisem tuna na Varechu.