Varenie

Riedky marcipan

gacy - fotkagacy, 10. júna 2013

Prosim o pomoc. Dnes som robila tento.marcipan  varecha.pravda.sk/recepty/falosny-marcipan/30026-recept.h...
ale neostal mi husty. Pridala som teda este 100g
pr.cukru a troska zhustol. Ale stale nema pevnu formu/pevny tvar. Poradte mi co mam
spravit ? Dakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

gacy
Pridala som uz 600g pr.cukru a pisanyh je 700g...to uz mam 1,3 kg cukru a da sa mi uz aj chytit do ruky ...je uz omnoho pevnejsi. Teraz odpociva v chlade dufam ze este stvrdne :/
smorko
@gacy , ten marcipán musíš dať do chladničky na pár hodín a potom sa dobre s ním pracuje. Robila som ho v piatok na tortu a potiahnutú, vyzdobenú som nechala cez noc len tak volne v komore stuhnúť ( vysušiť.) Celkom dobre to tam stuhlo a torta mala veľký úspech.
gacy
dakujem za komenty kočky.....ja som prišla na to že henten recept je zlý. Ale to je už neskoré zistenie. Proste som cesto nedpalovala a ono malo byť už po odpalovní také husté a potom zapracovať cukor. Ja som ho mala ako takú polotuhú (takú skoro rozliatu) hmotu a potom som dávala cukor. Celé zle. V piatok idem poťahovať...som zúfalá :(
dneska som s nou troška robila. ked ju nechám na vyduchu poriaedne obschíňa.