Varenie

Ríbezle

ave1967 - fotkaave1967, 11. júla 2012

čo mám spraviť z rýbezlí idem ich oberať, ženičký poradte niečo mňam......

@zareaguj


Diskusia k téme

rea1
zavar, daj do mraznicky, sprav dzem, stavu a zvysok zasyp vo velkej flasi/flasiach cukrom a nechaj niekde v tichu na teple odstat. vysledok treba precedit a pit velmi opatrne, nie je to ani tak vino ako skor pokus o liker a da sa z toho nenormalne opit. precitaj si skusenosti v diskusii k receptu "kompot z ciernych ribezli".
prosim, oprav si to na ríbezle. mne to nejak kole oci. :-))
rybarkuchar
Pomel, pridaj cukor, daj do demižóna a nechaj kvasiť. Ríbezľové víno je to najlepšie čo môžeš z nich urobiť.
medulienka122
nečítaš Varechu? Už dva týždne fičíme na ríbezliach na každý možný spôsob, nože trochu poklikaj na recepty dozadu par dní , dozvieš sa všetko, skús aj na staršie diskusie...
abdul
Ríbezlové vínko seknuté s červeným talianom - zaručené ťažké ráno.
hubata
Ak máte veľa hocikorého ovocia (nielen ríbezle) tak ho rozmixujte, preceďte (rukou pretlačte) cez sitko aj s dreňou a kto chce nech pridá aj cukor. K obedu (večeri) postavte v džbáne na stôl. Ak niekto nemá rád konzistenciu džúsu, tak si tam kvapne vody alebo minerálky. Môžte naliať aj do fliaš pre každého člena rodiny, dať do chladničky a vypijete počas dňa aj na kúpalisku alebo v robote namiesto kupovaných. Určite vám už potom nezostane veľa ovocia na zaváranie, na džemy alebo varené šťavy. Je to rýchle, bez konzervačných prostriedkov, bez varenia. A vlastne takto "zjete" celé ovocie aj so šupami ani neviete ako .......
hanina
@ave1967
Vložila som niekoľko receptov, čo s ríbezľami. Ak máte ešte záujem mám ďaľšie recepty na šťavu...
Môžete z nich spraviť aj dreň pre deti.Zo šťavy a s cukrom, alebo aj so smotanou. Najjednoduchšie je naporcovať do mrazničky a v zime použiť na koláč. Zdravím.
dorisa
ja ríbezle najradšej mrazím, ale aj varím džem/lekvár/, je to naj...lekvárik,ktorý je aj do pečenia, aj ja chlebík. Potom pečiem,ako divá či už bublaninu, bábovku, koláče na vrchu s ríbezľami a penou atd, je tu vela receptov, naozaj.
mirkamt
@hanina a iní "zavárači" : poprosila by som receptíky na sirup (šťavu) z červených ríbezlí, najlepšie bez všelijakých kyselín a umelín.
cuckasiska
@mirkamt odporucam kupit si takyto odstavovac : odkaz:  www.mimiaukcie.sk/aukce.php?id=5074639...

my uz mame ceresnovy, visnovy a aj marhulovy sirup. Je to ohromne jednoduche, spracujes aj to menej pekne ovocie a hlavne vieme co davame detickam. Je to trojposchodovy hrniec, do spodneho das vodu, v stednom sa vytvara para a hore je ovocie (aj s cukrom), dolu to ma hadicku a uz len horuce nalievas do flasiek a hotovo, potom len dcerka hlasi, ze mami uz robia puk-puk, odnesiem do pivnice a ked otvorime prelejem do flasiek, ale tie uz davam do chladnicky. A este jeden tip: ked nenechas uplne odšťavit tak vyber to ovocie, ked tak pridaj trochu cukru a mas aj dzem.
cuckasiska
@ave1967 mas recht, je fantasticky, umyjes, nahadzes a cakas ako sa to samo robi ! a spracujes vsetko ovocie....pozri na nete (bazos, mimibazar a tak) casto sa tam vyskytuju....
damisa
ja som taký parný hrniec na šťavu kúpila v lidli pred dvomi rokmi a neviem si ho vynachváliť, len nedávam cukor, lebo manžel je diabetik, cukor dávam tekutý rovno do každej fľaše zvlášť