Kuchyňa a vybavenie

Remoska alebo elektrická panvica

sissy - fotkasissy, 16. januára 2011

chcela by som sa opýtať diskutujucich či nevedia poradiť, chcem si kúpiť elektricku panvicu alebo remosku, aké majú skúsenosti s týmito výrobkami, budem veľmi vďačná...

@zareaguj


Diskusia k téme

honestka
rozhodnut sa musis podla toho NA CO ich chces pouzivat, pretoze obidve maju svoje vyhody.
evusik
ja som el.panvicu nikdy nemala ale remosku áno a bol to vďačný spotrebič. Používala som ho hlavne keď sme mali malinké deti a varila som vlastne iba pre manžela, nato bola remoska výborná. Ale keď už som začala variť pre štyroch remoska bola malá. Už som používala rúru. Takže asi je dôležité aké máš spotrebiče a načo potrebuješ malú remosku. Ináč sa mi zdá že remoska a el.panvica sú veľmi podobné.
tinca
@evusik tak ty si chodiaca encyklopédia, ale v dobrom, ty už máš toho skúseného a odvareného a to je pre nás varecháčov fajn
viera1
Vlastním oba výrobky,takže Ti napíšem,na čo ich používam ja:
Remoska - franc. zemiaky,rizoto,sekaná,kurča,mäsové rolády,pečené mäso,bublaniny,torty,bábovka,buchty.zapekané pokrmy.
Elektrická panvica - vyprážanie.V el.panvici je možné pokrmy dusiť,zapekať a vyprážať,ale vzhĺadom k zložitosti umývania ju používam len na vyprážanie.Mäso dusím v tlakovom hrnci a misu z remosky umyjem ľahšie,keď potrebujem zapekať jedlo.El. panvica má tú výhodu,že má reguláciu teploty.Ďalší rozdiel je v spotrebe :remoska 500 W,el. panvica 1000 W.Nedávno som potrebovala novú remosku,ale mi nevyhovovalo,že sa vyrába už len s teflonovým povrchom,tak som ju kúpila na inzerát,úplne novú,nepoužitú (20-ročný svadobný dar),no paráda.Ja myslím,že takýchto pokladov je v našich domácnostiach dosť,za mojich čias to bol klasický svadobný dar.
Takže si vyber podĺa toho,na čo to chceš používať.
azucena
mám aj remosku, je to výborná vec.napr.hovädzie rezne obrátenésú mäkké po pätnástich minútach z oboch strán.Veľmi ju používam na chalupe.Pre 2-4 osoby je to výborná vec.
stefanm
My sme dostali remosku ako svadobný dar (pred 35r.) a užil som si s ňou krásne chvíle.Ešte stále mi pomáha hoci je hlinikova a pretože vrchnák je celoplošný (bez skla) tak som ju používal aj ako "gril"!!!





trencanka
Mam tu najvacsiu velkost remosky a je super. Uz moja mama mala remosku. Vyuzivam na chalupe a doma, ked robim menej jedla. Je to super vec.
janazjarku
@stefanm ma picne toto by ma nenapadlo vraj gril !! Ja osobne uprednostňujem remosku, ktorej čaro som objavila potom ako rodičia postavili chatu a bolo načim piecť :-) vytiahli sme teda naše svadobné dary a prvé čo sme tam strčili bol spôsobne naštvorčekovaný, nacesnakovaný bôčik a keď ho mamka predložila pred hladné krky tak len vtedy sme si začali nadávať aké sme ťavy, že sme roky len prach utierali na tomto zázraku :-D Hneď v prvom roku chatárčenia sme doplnili aj elektrickú panvicu, ktorá je skvelá hlavne na vyprážanie "zdravých" šniclov, langošov, tiež sa v nej kvalitne udusí akékoľvek mäsko no nevýhodou je ozaj údržba :-( bo strčiť do vody sa to nedá, lebo elektrika..takže je to len nejaké otieranie zvyškov /brr opálený olej/. Remosku ja milujem bo keď som veľmi darobná /ako vraveli starká griotková/ tak nakrájam krumple, ochutím, dám nejaké mäso, alebo aj nie a ako vravím môžem ísť do kina :-) Veľmi praktické zvlášť, keď treba pokosiť trávnik okolo chaty a ruky musia byť súčasne na dvoch miestach :-) Netreba podlievať, kontrolovať len si natiahnúť budík !!
kopretina
Mám remosku doma i na chalupě. Dám např. péct maso, pak brambory a zeleninu a je to při jednom nádobí a navíc chutě se promíchají. Maso se nevysuší, má i kůrčičku a super je i na pečení buchet. A hlavně proti troubě má poloviční spotřebu. Buď chvála tomu, kdo ji vymyslel.
tati2008
Ja mam este rusku remosku(25r.)a je funkcna.V lete nevyhrieva kuchynu tak ako rura,takze to je jej plus.Ale,,sissy",ked chces o remoske vediet viac CT1-relacia Pod poklickou,mala vysielanie o tejto teme.Keby som nemala remosku,kupila by som si.
stefanm
@honestka to si netrafila!!!Ja som sporovlivy,ja potom umývam ten alobal aby som ho mohol zase použiť :) . Chcem byť o 50 rokov milionár!!!
honestka
a ja som myslela, ze iba ja tak setrim... takze sa uvidime na tom stretnuti?
viera1
@stefanm ,si ma dorazil,ja mám okienko,žiadna grilovačka v kuchyni nebude,musím na záhradu.
julica
Myslíte, že remosky sa ešte vyrábajú? Začínam premýšľať, že by ma mohla vytrhnúť z biedy- pokazenej trúby, ale bojím sa toho hliníka v starej, čo trčí kdesi v špqajzi.
hubata
V teflónovej "bravoske" neurobíš koláče, alebo buchty, lebo pečie len odspodu a teda upečie tam len to čo sa dá otočiť: rezne, pečené mäso, ale koláč nie. Moja "remoska" má 33 rokov, veľa toho upiekla, je úsporná a hoci mám elektrickú rúru, ak potrebujem niečo menšie upiecť tak ju vytiahnem. Ten hliník má svoje výhody aj nevýhody: rýchle sa zohreje, ale zle sa čistí. No ale dnes sú už lepšie prípravky na čistenie, tak sa to dá. Takže v obchode pýtať "remosku" - mne sa na SK nepodarilo ju kúpiť, nemali. Je to český výrobok a možno cez internet by si ju dostala. Nekúp teda "bravosku" ale "remosku".
viera1
Remoska sa teraz vyrába s teflónovou misou a dá sa kúpiť samostatne.Vzhľadom k boomu vo Veľkej Británii zdvihli jej cenu takmer k 100 €,ale je pravda,že je to už vrch z nerezu a misa z teflónu.Na remoska.sk vyjde pri aktuálnom kurze takmer na 115 €.Misy samostatné predáva aj obchodný-dom.sk.
julica
juu, ďakujem vám, idem pozrieť tie misy. Veľká vďaka
murgaska
Ja pouzivam len elektricku panvicu,mam ich 3 a robim v nej vsetky druhy kapusty,mesa,grilujem,pecene zemiaky,vyprazam,my tu nemame remosky k dostaniu a rada by som ich mala.Velmi malo pouzivam trubu (ja ale nepeciem)
sissy
velmi sa ospravedlnujem, ze som sa nemohla zucastnit diskusie, ale zobrala som si vsetky rady k srdcu a kupim si radsej remosku, lebo sa mi viac pozdava na ucel, ktory potrebujem vykryt, dakujem vam vsetkym, prajem vsetko dobre...
siskam
Mala som remosku vela rokov, ale zial, pokazila sa mi / elektrika vo vrchnaku. Moj muz vrchnak rozobral, opravil, ale vznikol problem, pretoze vrchnak uz spojit nevedel, pretoze nedostat nity takej velkosti, tusim c.6. Teraz uvazujem, ze si kupim novu, ale uz su pomerne drahe, okolo 100,/ eur. Bola to vynikajuca vec. Velmi, velmi som ju vyuzila. A dokonca buchty z nej mi viac chutili ako klasicky pecene v rure.
remoska
Neveril so rečiam, tak som si ju zabezpečil a vyskúšal. Potvrdzujem, že mäso upravené v remoske je šťavnaté, chutné a nedá sa porovnať s mäsom upraveným v el. rúre. Neľutujte cca 100 eur, ono sa Vám to vráti na čase, chuti i na usporených eurách. Budete spokojní a nič sa Vám nepripáli v teflónovej mise. Ke´d si ju zadovážite zabednute na el. rúru!