Pri bŕľaní sa v mojej receptárskej zbierke som natrafila na tieto recepty zo sedemdesiatych rokov. Neviem, neviem, či si na nich niekedy niekto pochutil, ale ja určite nie, veď posúďte sami:
Kurča po čínsky.
Hosť dostane príbor a do jedálne sa pustí živé kurča.
Vyprážaná muchotrávka.
Muchotrávku nájdeme, očistíme, obalíme v trojobale a - zomrieme...
Španielsky vtáčik.
Keď nemáme všetkých doma, vylezieme na strom aj s kuchynským riadom. Na vtáča-jarabáča potom hodíme hrsť ryže a špáradlo. Podávame ho v klietke.
Nervy na iný spôsob.
Za rána, za rosy vyhliadneme si obeť, do ktorej stále dobiedzame všelijakými prostriedkami, nevynímajúc ani mäsožravé rastliny, až kým nepovie, že má nervy v kýbli. No a s kýblom si už potom poradíme ľahko.
Kurča ako bažant.
Kurča oblečieme do vojenských šiat, ostriháme ho na ježka, zaočkujeme proti tetanu a naučíme pochodovej príprave.
Chobotnica vo vlastnej šťave.
Najprv sa snažíme dostať z jej objatia. Skúšame jesť s ňou súčasne. Kto je rýchlejší, zje viac.
Tak ak má niekto guráž, dobrú chuť si nenechajte vziať...
Diskusia k téme