Poprosím Vás, má niekto odskúšaný recept na linecké kolieska so snehom, ktoré sa spájajú lekvárom? Ak áno, prosím, napíšte mi ho.. ďakujem..
@zareagujDiskusie
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Máj 2024 9 najnovší komentár dnes 18:20
- Ivkatoth: Swiss krem 1 najnovší komentár 1. mája 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 80 najnovší komentár včera 09:21
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2024 109 najnovší komentár 2. apríla 2024
- Sracz: Blahoželanie k 80. výročiu 7 najnovší komentár 22. apríla 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Máj 2024 9 najnovší komentár dnes 18:20
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 80 najnovší komentár včera 09:21
- Ivkatoth: Swiss krem 1 najnovší komentár 1. mája 2024
- Martamm: Odšťavovač 29 najnovší komentár 25. apríla 2024
- Sracz: Blahoželanie k 80. výročiu 7 najnovší komentár 22. apríla 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 39 najnovší komentár včera 09:21
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Máj 2024 9 najnovší komentár dnes 18:20
- Ivkatoth: Swiss krem 1 najnovší komentár 1. mája 2024
Zážitky
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Ako si doplniť energiu rýchlym snackom 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Strava po športe večer 0 zatiaľ bez komentárov
- Janger: Sledovať líšku v nore... 240 najnovší komentár 10. apríla 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
- Stefanm: Opitá vianočka . 14 najnovší komentár 20. júna 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Bielková roláda s vanilkovým krémom a malinami VIDEO
- Krtkova torta na plechu VIDEO
- Vanilkové lístkové tyčinky s tvarohom VIDEO
- Makový koláč s tvarohom a vaječným likérom VIDEO
- Perfektná bábovka s BB pudingom a cheesecake plnkou VIDEO
- Domáca Sacherova torta VIDEO
- Jednoduchá biela veľkonočná polievka VIDEO
- Plný hrniec: 10x výdatný fazuľový guláš. S mäsom alebo aspoň s dobrou klobáskou
- Takmer bez práce: Stačí len vymiešať a upiecť. 10 receptov na koláče z jednej misy
- Obohaťte repertoár: V chladničke kuracie prsia a v hlave otázka, čo z nich zase navariť. 10 receptov, ktoré vám našepkajú...
- Aj pre oslávenca: Nemáte talent na torty? Tieto sviatočné rolády dôstojne obstoja aj pri slávnostných príležitostiach
- Sýty obed: 7x zemiakové knedle plnené mletým mäsom. A nechýba ani výborný tip, ako si prácu uľahčiť
- Aj na viedenskú roštenku: Ako pripraviť chrumkavú restovanú cibuľku a 11 jedál, ktoré sa bez nej nezaobídu
- Krásny efekt: Žiadne špeci pomôcky, na ozdobenie torty si vystačíte s obyčajnou bublinkovou fóliou
Cesto: 300 g hl. muky, 200 g Palmarinu, 100g pr. cukru, 1 prášok do pečiva, 1 vanilka, 1 vajíčko, strúhaná kôra z 1 citróna, Pena: 4 bielka, 360 g kryšt. cukru Na ozdobu: cca 50-70g čokolády, trochu cery alebo 1 PL oleja, jahodový džem (asi 230 g) rumová príchuť 1 PL
Múku, pr. cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva, strúhanú citrónovú kôru zmiešame, pridáme tuk a vajíčko a vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky, min. 30 minúť
Schladene cesto vyberieme z chladničky , rozvaľkáme na hrúbku cca 3 mm a formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie. Pečieme pri 175 stupňoch asi 10 minúť, majú byt skoro biele. Necháme v plechu vychladnúť. Po vybratí posledného plechu stíšte teplotu na 90 stupňov .
Dajte variť do kastrólika 240 g kr. cukru a zalejte to vodou, iba toľko vody, aby zakrylo cukor (asi 100-120 ml).
Keď začne vrieť, znížte teplotu na sporáku , cukor sa ma vyvariť na hustý sirup.
Kým sa vari cukor, tak vyšľaháme bielka so štipkou soli. Postupne pridáme zvyšný cukor ( 120 g) a šľaháme na lesklú, hustú penu.
Uvarený sirup za stáleho šľahania bielkov pomaličky pridávame do vyšľahaných bielkov a ešte spolu cca 3-5 minúť šľaháme. Pomocou cukrárenského vrecka nanesieme penu na upečené linecké kolieska. Sušíme v rúre pri 90 stupňoch 15-20 minúť.
Jahodový džem 230 g, 1 PL vody a 1 PL rumovej esencie som nahriať v mikrovlnke 1 min. a dobre vymiešať a nechať ochladiť, usušené venčeky pomocou cukrárenského vrecka naplníme dobre rozmiešaným džemom a pofŕkame roztopenou čokoládou.