Poprosím Vás, má niekto odskúšaný recept na linecké kolieska so snehom, ktoré sa spájajú lekvárom? Ak áno, prosím, napíšte mi ho.. ďakujem..
@zareagujDiskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 17 najnovší komentár dnes 13:22
- Zuzanna17: Vianočné oblátky 6 najnovší komentár 11. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár včera 11:55
- Katka4: Hľadám recept na dánsku tradične vianočnú pochúťku 3 najnovší komentár 2. októbra 2024
- Daniela15: Marhuľový kompót 2 najnovší komentár 20. septembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 17 najnovší komentár dnes 13:22
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár včera 11:55
- Pumbaa: D-manosa na močové cesty? 21 najnovší komentár 29. októbra 2024
- Slnecnica1: Suché oči 16 najnovší komentár 21. októbra 2024
- Dm: Parná rúra 6 najnovší komentár 16. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 184 najnovší komentár včera 11:55
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 17 najnovší komentár dnes 13:22
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Kokosové ježe naopak +video
- Nanukové rezy +fotopostup
- Makaróny s kuracími prsami a šampiňónovo-smotanovou omáčkou
- Rumovo-orechové linecké košíčky s parížskou šľahačkou
- Pečená bravčová panenka v slanine
- Obrátené hovädzie rezne so syrom +video
- Zapekané figy s medom, pistáciami a kozím syrom +fotopostup
- Kokosové ježe naopak +video
- Halloweenska bábovka +fotopostup
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou +video
- Fit bryndzová nátierka plná proteínov
- Bezlepkové lokše s kačacou pečienkou a karamelizovanými jablkami
- Bezlepkové slivkové gule zo zemiakového cesta +video
- Makaróny s kuracími prsami a šampiňónovo-smotanovou omáčkou
- Priveľa námrazy v mrazničke? Pomôžte si od nej týmto malým trikom VIDEO
- Kulajda VIDEO
- Falošná držková z hlivy, polievka pre všetkých, ktorí sa hovädzím držkám vyhýbajú VIDEO
- Efektné kvetinky: Cesnakové hrianky, ako ste ich ešte nerobili VIDEO
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou VIDEO
- Zapekané rezne so šampiňónmi a s cibuľou VIDEO
- Banánový chlebík s brusnicami a bielou čokoládou VIDEO
- Drahá surovina: 12 zákuskov bez masla. Do týchto krémov ho nepotrebujete ani gram
- Navarte si rýchlo: 11x nenáročná teplá večera. Do polhodinky už môžete jesť!
- Rýchlovky aj klasiky: Čo variť tento týždeň cez pracovné dni aj predĺžený dušičkový víkend
- Chutí celej rodine: Keď neviete, čo navariť, kura na paprike to istí. 9 receptov na obľúbenú klasiku
- Strašidelné Pečie celé Slovensko: Budú sa piecť aj rakvičky. Máme recept aj dobré rady známeho cukrára z českej verzie sladkej šou
- S pomocníkmi v zálohe: 9x jablková štrúdľa rýchlo a jednoducho. Takto ju zvrtnete aj v strede týždňa
- Niečo aj pre padavky: Máte jablká nevhodné na skladovanie? Toto je 10 tipov, ako z nich mať úžitok
Cesto: 300 g hl. muky, 200 g Palmarinu, 100g pr. cukru, 1 prášok do pečiva, 1 vanilka, 1 vajíčko, strúhaná kôra z 1 citróna, Pena: 4 bielka, 360 g kryšt. cukru Na ozdobu: cca 50-70g čokolády, trochu cery alebo 1 PL oleja, jahodový džem (asi 230 g) rumová príchuť 1 PL
Múku, pr. cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva, strúhanú citrónovú kôru zmiešame, pridáme tuk a vajíčko a vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky, min. 30 minúť
Schladene cesto vyberieme z chladničky , rozvaľkáme na hrúbku cca 3 mm a formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie. Pečieme pri 175 stupňoch asi 10 minúť, majú byt skoro biele. Necháme v plechu vychladnúť. Po vybratí posledného plechu stíšte teplotu na 90 stupňov .
Dajte variť do kastrólika 240 g kr. cukru a zalejte to vodou, iba toľko vody, aby zakrylo cukor (asi 100-120 ml).
Keď začne vrieť, znížte teplotu na sporáku , cukor sa ma vyvariť na hustý sirup.
Kým sa vari cukor, tak vyšľaháme bielka so štipkou soli. Postupne pridáme zvyšný cukor ( 120 g) a šľaháme na lesklú, hustú penu.
Uvarený sirup za stáleho šľahania bielkov pomaličky pridávame do vyšľahaných bielkov a ešte spolu cca 3-5 minúť šľaháme. Pomocou cukrárenského vrecka nanesieme penu na upečené linecké kolieska. Sušíme v rúre pri 90 stupňoch 15-20 minúť.
Jahodový džem 230 g, 1 PL vody a 1 PL rumovej esencie som nahriať v mikrovlnke 1 min. a dobre vymiešať a nechať ochladiť, usušené venčeky pomocou cukrárenského vrecka naplníme dobre rozmiešaným džemom a pofŕkame roztopenou čokoládou.