Poprosím Vás, má niekto odskúšaný recept na linecké kolieska so snehom, ktoré sa spájajú lekvárom? Ak áno, prosím, napíšte mi ho.. ďakujem..
@zareagujDiskusie
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 208 najnovší komentár včera 19:35
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 208 najnovší komentár včera 19:35
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
- Nyja: Dubčekove rožky 34 najnovší komentár 5. mája 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 354 najnovší komentár 1. mája 2025
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 42 najnovší komentár 29. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 208 najnovší komentár včera 19:35
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 37 najnovší komentár 1. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Pečená krkovička - nebíčko v papuľke +fotopostup
-
Jablková palacinka pečená v rúre +fotopostup
-
Krémové rezy s jablkovo-smotanovo-pudingovou plnkou +fotopostup
-
Jemný krupicový jablčník bez tuku
-
Pečený bôčik s dusenou kyslou kapustou a so zemiakovou knedľou
-
Pečené kuracie stehná na zelenine +fotopostup
-
Čerešňová štrúdľa
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Nepečený cheesecake à la dubajská čokoláda VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Tvarohová vianočka bez kysnutia VIDEO
-
Vajíčkové kvetinky VIDEO
-
Rýchly likér bez vajec? Skúste tento s vanilkovým jogurtom VIDEO
-
Chrumkavé čokoládové veľkonočné hniezda VIDEO
-
Od pondelka do nedele: Chutné polievky, cestoviny, sviatočné mäsko aj večerné rýchlovky. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
Recepty od srdca: 15 jedál, ktoré nás naučili variť naše mamy a robíme ich dodnes
-
13x špagety: Od úplne jednoduchých až po nadupané kombinácie skvelých chutí
-
Strúhaný, sypaný aj linecký: 11 receptov na tvarohové koláče, ktorými sa zavďačíte celej rodine
-
Najobľúbenejšie recepty: Španielsky vtáčik, obrátené rezne aj sviečková na smotane. 10x nedeľná klasika z hovädzieho mäsa
-
TOP rebríčky: Pečenie na sviatky, sezónne bylinky aj vajíčka. Pozrite si tie najlepšie recepty uplynulého mesiaca
-
Jemné mäsko: 12x bravčová panenka. Vyskúšajte ju aj podľa receptu moderátorky Karin Majtánovej a rovno s dvoma plnkami
Cesto: 300 g hl. muky, 200 g Palmarinu, 100g pr. cukru, 1 prášok do pečiva, 1 vanilka, 1 vajíčko, strúhaná kôra z 1 citróna, Pena: 4 bielka, 360 g kryšt. cukru Na ozdobu: cca 50-70g čokolády, trochu cery alebo 1 PL oleja, jahodový džem (asi 230 g) rumová príchuť 1 PL
Múku, pr. cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva, strúhanú citrónovú kôru zmiešame, pridáme tuk a vajíčko a vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky, min. 30 minúť
Schladene cesto vyberieme z chladničky , rozvaľkáme na hrúbku cca 3 mm a formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie. Pečieme pri 175 stupňoch asi 10 minúť, majú byt skoro biele. Necháme v plechu vychladnúť. Po vybratí posledného plechu stíšte teplotu na 90 stupňov .
Dajte variť do kastrólika 240 g kr. cukru a zalejte to vodou, iba toľko vody, aby zakrylo cukor (asi 100-120 ml).
Keď začne vrieť, znížte teplotu na sporáku , cukor sa ma vyvariť na hustý sirup.
Kým sa vari cukor, tak vyšľaháme bielka so štipkou soli. Postupne pridáme zvyšný cukor ( 120 g) a šľaháme na lesklú, hustú penu.
Uvarený sirup za stáleho šľahania bielkov pomaličky pridávame do vyšľahaných bielkov a ešte spolu cca 3-5 minúť šľaháme. Pomocou cukrárenského vrecka nanesieme penu na upečené linecké kolieska. Sušíme v rúre pri 90 stupňoch 15-20 minúť.
Jahodový džem 230 g, 1 PL vody a 1 PL rumovej esencie som nahriať v mikrovlnke 1 min. a dobre vymiešať a nechať ochladiť, usušené venčeky pomocou cukrárenského vrecka naplníme dobre rozmiešaným džemom a pofŕkame roztopenou čokoládou.