Varenie
Prosím o dobrý recept na "bravčové na paprike v konzerve
Hľadal som na nete, ale asi nie celkom dôsledne, preto prosim varecháčov o recept. Môže byť aj bravčové vo vlasnej šťave v konzerve. Ďakujem.
@zareagujHľadal som na nete, ale asi nie celkom dôsledne, preto prosim varecháčov o recept. Môže byť aj bravčové vo vlasnej šťave v konzerve. Ďakujem.
@zareaguj
Bravčové na paprike. 1,5 kg čisté mäso, 0,5 kg škvarky, 1 veľké zavárané lečo, 1 malá zaváraná kápia, 3 lyžiky soli, 2 lyžičky mleté čierne korenie, 2 lyžičky vegety. Všetko zomelieme na veľkom rošte, pomiešame, ukladáme do pohárov, dáme šťavu /ktorú získame tak, že uvaríme kožky/, uzatvoríme a varíme 1,5 hodín. Je to výborné, na každej zabíjačke to robíme.
Potrebujeme:
2 cibule, 3 strúčky cesnaku
1 konz. do 500 g mäsa (bravčové, morčacie), 1 konz. Leča
1 kyslá smotana
sladká paprika, soľ, korenie
Mäso pokrájame a podusíme na cibuli ako guláš, pridáme papriku, lečo a nakoniec zamiešame kyslú smotanu. Prichutíme koreninami, môžeme pridať rascu. Treba vyskúšať, pre mňa niet lepšieho...