Varenie

Prosím o dobrý recept na "bravčové na paprike v konzerve

duschko - fotkaduschko, 13. septembra 2010

Hľadal som na nete, ale asi nie celkom dôsledne, preto prosim varecháčov o recept. Môže byť aj bravčové vo vlasnej šťave v konzerve. Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

2010
duschko, nie je to ten recept ktory zacina manzelka je na sluzobnej ceste ... otvoris spajzu najdez otvarac na konzervy alebo dobry noz ?

evanaaa
Dusko, tu na vareche je tuším pár receptov, ale myslím, že boli uverejnené v jednej diskusii, skús hľadať. Ináč, myslím, že sa to robí tak, že si normálne spravíš to mäso, podusíš s príslušnými surovinami a potom dve hodiny sterilizuješ v pohári, ale v konzerve, to neviem. Ja som mäso zavárala na dovolenku, aj pečené do sklených pohárov, ale nepochybujem, že ti niekto neporadí, treba čakať.
fejton1
skus tento
Bravčové na paprike. 1,5 kg čisté mäso, 0,5 kg škvarky, 1 veľké zavárané lečo, 1 malá zaváraná kápia, 3 lyžiky soli, 2 lyžičky mleté čierne korenie, 2 lyžičky vegety. Všetko zomelieme na veľkom rošte, pomiešame, ukladáme do pohárov, dáme šťavu /ktorú získame tak, že uvaríme kožky/, uzatvoríme a varíme 1,5 hodín. Je to výborné, na každej zabíjačke to robíme.
duschko
Dakujem vsetkym, co sa mi ozvali na moj dotaz. Hlavne fejton 1-ovi. Urcite je to to co som hladal. Taktiez evanaaa-eze sa mi ozvala. Citam vase recepty a su ozaj fajn. A este odkaz pre 2010, ten vtip nepoznam, skoda, ze nebol uverejneny cely.
1x bubaya
danculka
Ja robím bravčové vo vlastnej šťave:bravčové mäsko pokrájam na kocky a pridám na olej na ktorom sa pražila cibuľka,popražím mäsko,aby sa uzavrelo, máličko podlejem dám soľ,korenie a vegetu podľa chuti.Podávam do 7dl pohárov,zalejem šťavou, zavíčkujem a 2-krát sterilizujem po pol hodine,hovädzie 2-krát po hodine.Ked´potrebuješ nejakú rýchlovku tak ju máš za 10 minút,či na hubách,či na zelenine na leči no rôzne varianty a spokojnosť na oboch stranách,Ty sa nenarobíš a rodina nemusí chlieb vo vajci ha,ha,ha,
1x bukoca
duschko
Danculka, dakujem za receptik. Urcite vyskusam. Najblizsie, ked budem mat do cinenia s vacsim mnozstvom maska. Dam potom vediet. Este raz vdaka.
halina
@duschko , za tvoje milé slová ti posielam môj najobľúbenejší recept, trošku zlepšený, tzv. Galimatyáš
Potrebujeme:
2 cibule, 3 strúčky cesnaku
1 konz. do 500 g mäsa (bravčové, morčacie), 1 konz. Leča
1 kyslá smotana
sladká paprika, soľ, korenie
Mäso pokrájame a podusíme na cibuli ako guláš, pridáme papriku, lečo a nakoniec zamiešame kyslú smotanu. Prichutíme koreninami, môžeme pridať rascu. Treba vyskúšať, pre mňa niet lepšieho...
halina
Je to taký rýchly recept, samozrejme, že ho možno urobiť aj z čerstvého mäska, potom je to ešte lepšie.
duschko
Dakujem, urcite vyskusam. Uz teraz sa tesim, ked navstivim masiara a vyskusam aj tuto dobrotku.
zdezda
duschko, dík za komentár k pečeni, prezraď mi, prosím, kde si odfotiil tie nádherné kvietky na oknách, čo máš v profile :-) ?
duschko
Zdezda, raz som mal viac casu a pohyboval som sa v okoli Dukly. Ked uz som tu, tak idem pozriet aj do Polska. Tam so sa zatulal do mestecka Dukla. Ked som hladal vhodne miesto na zaparkovanie tak som objavil tento nadherny dom s velkou park. plochou. Pri pohlade na tu nadheru nedalo mi to nenafotit. Ta fotka je pre inspiraciu, ako sa da skraslit a sprijemnit prostredie v ktorom sa pohybujeme.