Dnes som kúpila kačku a keďže som kačku ešte nikdy nepripravovala, tak by som prijala
rady skúsených ako najlepšie pripraviť kačku.
Ďakujem dada777
Dnes som kúpila kačku a keďže som kačku ešte nikdy nepripravovala, tak by som prijala
rady skúsených ako najlepšie pripraviť kačku.
Ďakujem dada777
Skús tento recept:
varecha.pravda.sk/recepty/pecena-kacica-cervenou-kapustou...
Ja ešte polhodinku pred dopečením potieram kožu mliekom, bude potom krásne chrumkavá.
Držím palce:)!
Súhlasím s tým,že kačka sa má piecť toľko,koľko má kg.Pred dopečením potriem mliekom/lepšie je smotanou/a odokryté dopečiem.Treba ju nechať trošku odstáť aby sa dobre krájala/strihala/.Biskup/trtol/ nikdy nedávam preč,pre mňa je to najlepšia pochúťka.!!! Podávam s kapustou hlávkovou,v zime s kyslou a väčšinou so zemiakovou knedľou alebo "blbouny" to je zo surových zemiakov.Tiež výborné.
Ja som sa kačkám doteraz vyhýbala, myslela som si, že kačka kúpená v obchode určite nebude dobrá. Ale zostala som veľmi milo prekvapená. Rodina sa zalizovala až za ušami :-)