Foto: egreska
Postup
-
1
Kačku večer pred pečením riadne umyjeme,nasolíme a orascujeme. Vložíme do pekáča v ktorom sa bude piect a dame na noc do chladničky.Ja pečiem v rímskom hrnci,v nom chutí najlepšie.Na druhy den rano zapneme ruru na 140-150 st a kačku tam šupneme tak ako je.Nič nepodlievame ,nič s nou počas pečenia nerobíme ,ani neotvarame ruru .Kačku pečieme asi štyri hodiny, potom do hrnčeka zlejeme mast čo sa vytopila a kačku dame ešte zapiect odokrytu na 200 st par minut.
- 2
Kačka je fantasticka a bez roboty, uz ju takto robím roky .
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
-a tych 140°C je teplovzdusnych s ventilatorom alebo klasicke spodne a vrchne pecenie...
- a moze sa aj naporcovat pred pecenim?
Som zaciatocnik, vopred dakujem za odpovede.... :D
Hrniec sa vkladá do studenej rúry, ináč môže puknúť.
Dostať ho v domácich potrebách a v Hypernove občas s veľkou zľavou.
varecha.pravda.sk/hladam/?cx=006783193102952396723%3Aodnz...
varecha.pravda.sk/diskusie/dilema-peciete-kacicu-hus-odok...
pokial by sa jednalo o kacku domacu-4 az 5 kg,tak najprv prikrytu.