Rôzne

Prepeličky

anajka - fotkaanajka, 6. novembra 2011

Ahojte Varecháči,
neviete niekto dobrý recept na prepeličky? Dostala som od známych 20ks prepeličiek a z poloviny som robila podľa receptu tu na Vareche ( pečené pri 150°C asi 40 min.) a veru boli tuhé ako kameň a tak som ich musela piecť skoro 2 hodiny aby zmekli a dali sa jesť. Rada by som vyskúšala nejaké dusené alebo inak pripravované, hlavne odskúšané. Má niekto dobrý recept? Ďakujem za pomoc, Anajka

@zareaguj


Diskusia k téme

babidka
Skus www.dobrerecepty.sk , tam som myslim videla niekolko receptov . jedla som uz prepelicky a aj na moj vkus boli dost suche - vraj velmi zalezi na predpriprave - marinade .
anajka
Ďakujem za tipy, niektoré sa mi teda páčia. Žiaľ, veľa receptov na tieto maličké prepeličky nie je. Manžel mi povedal, že ich treba naplniť slávičími jazýčkami a bude sa cítiť ako na kráľovskom dvore.
evanaaa
Neviem, či netreba nechať prepeličky odstáť ako divinu, teda -odležať. A stou slaninkou je dobrý nápad, tak som to aj ja videla robi, ony majú ozaj suchšie a tuhšie mäso, ja by som ich podusila skoro do mäkka a až potom dala zapiecť do rúry. Alebo aj marinovala ich. Takže, ako radí Eraserhead alebo Babidka.