Rôzne

Predjedlo s kaviárom

havino - fotkahavino, 3. februára 2012

Varecháči poraďte mi. Mám 7 dc pohár s čierným kaviárom. Ja to nemám rada, vyjedá ho len manžel. Máme v nedeľu rodinný obed a rada by som im ho ponúkla,ako predjedlo. Aj som hľadala tu na vareche nejaké nápady, recepty, nič som také nenašla. Ako ho mám podávať? Mňa napadá na malých krúžkoch bagety s maslom,alebo zapiekla by som bagetu a na ňu dala kaviár. Poraďte, či vôbec sa to , ako predjedlo hodí?

@zareaguj


Diskusia k téme

rybarkuchar
Uvar vajíčka na tvrdo, rozrež na polovicu, vyber žĺtko, premiešaj s kaviárom a znova naplň. Na tanier polož list šalátu (rukolu) , do stredu vlož polky vajíčka, pridaj plátok citrónu, koliesko paradajky, pokvapkaj olivovým olejom, a podávaj s hriankou. Úspech je zaručený.
rea1
da sa aj ako radi rybakuchar, daju sa aj nakrajat pekne sikme tenke platky bagety, opiect nasucho na grilovacej panvici (iba kvoli tym ozdobnym pasikom, staci aj obycajna panvica, samozrejme), potom slabo potriet maslom a oblozit kaviarom. na kaviari nesetrime. :-) tiez mozes upiect z listkoveho cesta male paštičky (recept najdes aj tu), ktore naplnis kaviarom a ozdobis postruhanym zltkom. pripadne si v nejakej ruskej kucharke najdi recept na "blinčiki" s kyslou smotanou a podavaj ich ku kaviaru. to budes urcite za hviezdu. :-)
alebo mam este jeden navrh, ktory sa mne paci najviac: mily kaviar mi posli, nic sa nehanbi. ja ho milujem. mnam. ked som bola v moskve, vyjedala som konzervu kaviaru polievkovou lyzicou. (nie som az taky sedliacisko ale nic ineho nikto nemal po ruke). ani extremne cista nebola. ale bolo mii to uplne jedno. bol cerveny, velkozrnny a absolutne uuuzasny :-)) )
rybarkuchar
Ak chceš naozaj ohúriť a máš čas, tak ešte jeden postup: Potrebuješ olivy, ryžu, rukolu a citrón: Uvar si ryžu tak, aby sa dali robiť guľky (najlepšie je použiť sushi ryžu), obaľ jednu olivu ryžou a vzniknutú guľku vyváľaj v kaviári. Dostaneš vkusné "kaviárové rafaelo". Odrež koliesko citrónu a polož naň kaviárovú guľku. Môžeš prípadne použiť malé papierové košíky vystlané rukolou.
Ak ani to nie, tak sa pridávam k poslednej rade od @rea1.
tricia
Si si ista,ze je to kaviar ????
Pravy kaviar sa predava v takych malinkych poharikoch predsa.
Kuk na vrchnak :)
havino
no to je inšpirácií, dakujem, dakujem pekne, urobím aj vajíčka, aj s maslom na bagetkách, urobím aj ryžové guličky, nech si da kto čo chce, bude nás veľa, ked to nedam,ako predjedlo, tak k vínu,ako chuťovky
@tricia , čo ja viem či je to kaviar pravý,alebo ľavý, nám je to jedno, my nie sme nejakí snobi,je to kúpila som to v metre v Rakúsku 500g a napísané ,,kusten caviar ersatz ", nech je aj lavý,alebo pravý, škoda je toho, chcem ho ponúknuť,ale nevedela som ako, lebo ja to nemusím, malé čierne guličky
evanaaa
@havino , dobre ti radia, prípadne môžeš aj nejakú nátierku spraviť a dať na krekery a na to kaviár ( kanapky), aj na obyčajné obložené chlebíky, trochu ich spestríš, čiže, využitia je viac, nemusíš všetko naraz, podľa toho, akú má ten kaviár výdrž.
sovka62
Nemecké slovo "ersatz" znamená náhradu, takže pravý asi nebude, ale to neznamená, že nemusí byť dobrý. A @tricia , to len tu sa predáva v tých malých fľaštičkách, v Rusku pokojne dostaneš pol aj kilové balenie. Keď sme boli na Kubáni, čo je požehnaný kraj, lebo majú aj čierne aj Azovské more, úrodnú zem a výbornú klímu (pestujú dokonca ryžu), ponúkali nám kaviár, čierny i červený, vlastnej výroby z jeseterov, ktoré žijú práve v Azovskom mori. So slovami "babuška solila" predkladali kopcom plné polievkové taniere a k nim naozaj polievkovú lyžicu. Manžel na to spomína doteraz, ja len ako na raritu, lebo ja kaviár ani nič čo má čokoľvek spoločné s vodným živlom, nejem
havino
@sovka62 , ano je to náhrada, som si dala preložiť a z morských rias,ak mi to dobre preložilo, u nás to je jedno, hlavne tí čo maju radi tieto veci z vodných živlov,ako ty hovoríš, tak pojedia, ja to an i do úst nedám,ale urobím im, nech sa to minie, už je otvorený, škoda by toho bolo