Varenie

Prečo praskajú Bratislavské rožky?

martamm - fotkamartamm, 25. decembra 2016

Milí varecháči,
chcem Vás poprosiť o radu, prvýkrát som piekla Bratislavské rožky, využila som teto recept:  varecha.pravda.sk/recepty/bratislavske-rozky-fotorecept/4...
od Frezie68.
Pracovalo sa mi veľmi dobre podľa neho, akurat som zrejme spravila chybu, pridala som do plnky cukor, použila som cca dvojnásobok,ako je v recepte, manžel má veľmi rád sladké. To som nemala robiť, rožky mi veľmi popraskali a veľa plnky vytieklo. Môže byť chyba v tom možstve cukru? Alebo niekde inde? Pridala by som sem aj fotku, ale neviem ako, resp. či je to možné.
Ďakujem vopred za radu

@zareaguj


Diskusia k téme

tetrisss
plnka ktoru pouzijes do bratislavskych rozkov musi byt tuha, musia sa s nej dat robit kompaktne valceky, cize cukor sa rozpusti a prida vlhkosti, takze si myslim, ze daj menej tekutiny.
martamm
@Tetrisss (25.12.2016 17:55)

Mala som tuhu plnku, no skusim nabuduce este tuhsiu, snad to pomoze, dakujem :)))))))))))
rulik
nebola na začiatku použitá vysoká teplota?
martamm
Dakujem Vam vsetkym za rady, postudujem aj pridane linky, dala som dost vela plnky, mozno aj tam bola chyba, teplotu som mala na zaciatku 180 st, zvysila som na 200, este ma napadlo, niektore som dost natenko rozvalkala, asi aj to bol problem. Nabuduce sa skusim s tym lepsie popasovat.
Nastastie manzel nereptal, rozky mu chutili aj popraskane, hlavne makove, tak verim, ze nezostanu navnivoc. Zelam vsetkym este pohodove sviatky :)))))))))
luwinka
Takéto valčeky , keď budeš mať , tak nič sa ti nebude topiť ani vytekať .
martamm
@Luwinka (26.12.2016 19:43)

Mala som dost tuhu napln, dali sa mi robit z nej valceky, ale nabuduce spravim este tuhsiu, uvidim aky bude vysledok :)))))))))))
tetrisss
bratislavske rozky robim casto u mna v cukrarni a tak ti to naozaj mozem povedat, ze to je v tej plnke, tam staci o malicko vody viac a uz je zle, inak stava sa to iba pri makovej, orechove mi nikdy nepraskli, ale je mozne, ze aj ten cukor tam neurobil dobre, lebo pri peceni sa roztopi a je tekuty, potom to prskne :)