Rôzne

Pozor na mladé kaleráby.

abend - bez fotkyabend, 15. mája 2011

V piatok 13.5. som kúpila za výhodnú cenu v Kauflande a ešte výhodnejšie v LIDLI krásne kaleráby. Večer k telke som očistila a nakrájala dva z nich, tešili sme sa, že si na nich pochutíme. Po skonzumovaní dvoch polmesiačikov nám však začal tŕpnuť jazyk, sťahovať hrdlo. Kaleráby mali odpornú chuť a voňali, resp. smrdeli ako by boli napadnuté plesňou. Keby som mala odložené pokladničné bločky z uvedených predajní tak im tie kaleráby určite vrátim. Hrôza, čo ponúkajú obchodné reťazce našim občanom.

@zareaguj


Diskusia k téme

kucharronald
Ja som dnes varil ryžu, bola z Coop Jednoty, a keď som ju umýval, bola taká špinavá, že aj po 5 opláchnutí mala ,,kalnú" vodu......
alzbetka2
ja mám takúto skúsenosť s ananásom a čerstvými novými uhorkami. Dnes sme mali na obe, ale tá uhorka tiež voňala aj chutila všetkým, len nie uhorkou :))) a ananás mám veľmi rada, ale mám obavu ho kúpiť po takých istých skúsenostiach, ako má @abend ....
dorisa
@kucharronald , páči sa mi, aký si vtipný. Či sa mylim? Ja som dnes kupila jablká v COOP, a vravím, nekupujte ich, su hnusne, sypke, tak bude zas koláč. Ja si odkladam bločky z nakupov, a ked niečo také , ako @abend zažila, išla by som im to tam aspon povedať.
frezia68
Posledné kúpené jablká nezmäkli ani po mesiaci a hlávkový šalát mi trocha zvýšil zabudnutý medzi zeleninou v chladničke a po troch týždnoch vôbec nezvädol....zo záhradky by už hnil. Možná,že aj my budeme z tých potravín tak zakonzervovaní,že dožijeme matuzalémsky vek :-)))
elekra
@frezia68 , máš pravdu! A naši hlaváči sa trápia, že populácia starne. Stačí vydať príkaz, že sa budú predávať len produkty doma pestované a bez hnojív a budú mať po starostiach! Veľmi si ma svojím príspevkom rozosmiala.
betka11
@alzbetka ja som sa naučila kupovať ananás podla vône,je to smiešne ale funguje to,voňať by mal pekne ananasovo jemne sladko vtedy je pravdepodobnosť chutneho výsledku toť môj postreh,čo sa týka ostatných kupovaných vecí nebojte sa ísť vrátiť nekvalitný tovar a najmä potraviny,veď ide o zdravie a nenechajte sa odbiť s poznámkami a čo my stým, prajem pekný deň
trencanka
Skoro vsetko ovocie a zeleninu kupujem podla vone! Na ananas treba si dat pozor, dobre si ho obzriet aku ma farbu - ak je do hneda, tak je hnily! Zo spodu byva casto napadnuty plesnou, tak pozerajte, vonajte!
Uhorky nekupujem celu zimu, pripadaju mi velmi velmi umele.
A ze predavaju u nas humáče v obchodoch, to je svata pravda. Sme smetiskom Nemecka, Rakuska, Francuzska....Talianska...
usakova
Pravda je, neviem, čo v obch. retazcoch kupujeme, aké chemikálie to obsahuje? Najlepšie dopestované doma, vieme, čo jeme. Lenže dnes sa mladým ludom nechce na záhradke si dopestovat, jednoduchšie si je kúpit hotové, zmrazené a pod. A tie polotovary, hamburgery a pod. ....?
foska
K tomu ananasu - hore ho skuste popotahovat jednotlivo za listy. Ak vam list ostane v ruke, ananas nebrat, pravdepodobne pri listoch uz odhniva. Radsej zobrat trosinku nezrelsi kus a nechat doma tyzden dojst. Podobne aj ine ovocia - avokado (kym nie je vlacne makke), pomelo - aj 2-3 tyzdne, hurmikaki kym nie su ako marhulkove zele a pod. Mnohe ovocie je oberane nezrele, treba mu dat cas.
Co sa tyka hnusnych kalerabov - asi im to treba zacat trieskat o hlavu, inak nepochopia, co tu predavaju ludom :(
2010
K tomu ananasu, vacsina tropickeho ovocia je presne ako ceresne alebo jahody na Slovensku odrhnete zelene a dozreju? nie pokazia sa. Z tropickeho ovocia len banany a avokado dozreje po odtrhnuti vacsina zmeni len farbu a chuti na figu borovu.Takze verte ananasy, mango ,pomarance nedozreju, ked boli odtrhnute zelene to len farba klame.(zrely ananas je v skutocnosti velmi sladky podobne ako je v konzerve) a mango je tak sladke a stavnate ze sa neda jest ked len tak s podbradnikom.
foska
@2010 - mas absolutnu pravdu. Minimalne sa vsak pri avokade a hurmikaki oplati pockat, kym doma dojdu. Mrzi ma, ked ludia tieto ovocia odsudia, ze im nechutia, lebo sa ich pokusaju jest uplne hnusne nezrele. Ale to uz sme riadne opustili temu :D
lucylee
Minule som kúpila jablká v akcii, rozkrojila som ho a zhnité. To isté hrozno, plesnivé. Keď pôjdete reklamovať, povedia vám, že treba skonzumovať do 24 hodín. Tak im to aspoň o hlavu oplieskať...
abend
Asolútne súhlasím so všetkými komentármi, ten od frezia 68 nemá chybu. Už si aj ja budem odkladať bločky a určite vrátim pokazený tovar späť do obchodu.A samozrejme, že budem trvať aj na vrátení peňazí. Možno keby sme všetci takto konali, tak by sa predajcovia museli spamätať a nevoziť na Slovensko odpad ktorý v iných krajinách odmietajú. A ešte budem o takýchto prípadoch in formovať Slovenskú obchodnú inšpekciu.
marula
V piatok sme kúpili zemiaky v Tescu, bol to dovoz z Francúzska. Ešte na večeru som ich chcela použiť. Očistila som 5-6 ks, každý bol do polovice čierny. Manžel bol v sobotu reklamovať. Bez problémov vrátili peniaze, lebo sú si vedomí kvality predávaného tovaru. Ak by boli robili problémy, dnes ich odnesiem na hygienu, taká som bola nahnevaná.
abend
@marula , už aj ja si budem odkladať bločky z nákupov a vždy urobím tak ako Ty a ešte to oznámim na Slovenskú obchodnú inšpekciu. Dovoz toho hnoja na Slovensko treba zastaviť.
jeka
Podľa toho čo opisujete,tak zelenina je chemický ošetrovana v skladoch proti hnitiu.
evanaaa
Ja si vždy odkladám bločky s každého mesiaca do obálky - mám aj prehľad, čo kde som a koľko som minula a tiež sa mi to už párkrát oplatilo pri reklamácii alebo dokonca pri vrátení tovaru. Robím tak už roky.
Včera a dnes v správach hovorili práve na tému: kupujte slovenské výrobky, a tiež, že niektorí ľudia nevedia, aký tovar to kupujú a či to j slov. výrobok, a podľa čoho to zistiť.
bizal
Som taja zlostna, ze som sa tu zaregistrovala...:)
Prave som kupila v TESCU 2 krasne balene avokada za 3 EUR a su uplne zhnite! :(
abend
@bizal a prečo sa zlostíš, že si sa zaregistrovala na Vareche? Mňa by nazlostili tie hnilé avokáda a určite by som sa vrátila do Tesca a žiadala peniaze späť, veď to nie sú 3 Sk ale 90 Sk keď by sme chceli vedieť o akú finančnú čiastku nás tieto "slávne" obchodné reťazce okrádajú.
Prajem Ti aby si mala čo najmenej takýchto negatívnych zážitkov.