Nápady

Potrebujem pomoc od skúsenejších pekárok.

iwuanka - bez fotkyiwuanka, 11. júla 2013

Môj plán je upiecť dúhovú tortu s mascarpone krémom.

Ide o ten mascarpone krém.

Našla som jeden recept čo sa mi ako tak pozdáva no nie som si istá ako sa mascarpone bude správať. Na 250 g masla 500 g mascarpone a 500 g pr. cukru. Najprv vyšľahať maslo s cukrom a potom pridať mascarpone.

Nebude krém riedky?? Nikdy som nepracovala s mascarpone tak preto sa otáčam tu.. na vás pekárky aby ste mi pomohli.

@zareaguj


Diskusia k téme

ailuj82
Nie som taká skúsená pekárka, ale určite by som nedala pol kila cukru. Kombinácia je dobrá, len určite veeeľmi sladká...
ancicka
Ja si myslím,že 250 g cukru by stačilo,ak nie,tak podľa chutí.Možmo,že niekto má rád sladké.
lusinkab
No ja zvyknem robit tzv.Buttercream ( z knihy Mastering the art of baking) a pomer je na 100g masla 160 g praskoveho cukru. Zmes je dost tuha a pekne sa s nou zdobia torty alebo cupkaces a pocas noci pekne pekne stvrdne. Takze ten pomer cukru je v pohode. Najprv treba vyslahat maslo na kremovu konzistenciu a potom postupne pridavat praskovy cukor. Ak minies cely cukor tak len zlahka zaslahat mascarpone do toho,mozes pridat aj vailkovy extract da to tomu zaujimavejsiu chut. Riedke to urcite nebude lebo vdaka maslu a cukru to pekne pocas noci v chladnicke stvrde. A pred podavanim aspon pol hodinu treba vybrat a nechat na izbovej teplote.
evanaaa
Ja by som možno to mascarpone spojila s jemným tvarohom a šľahačkou, alebo aj bez tvarohu, ako s maslom. Ale asi preto, že som ešte neskúšala chuť, možno bude lepšie ako to chceš ty spraviť.