Rôzne

Poťah na tortu

3sandra3 - fotka3sandra3, 27. mája 2013

pomôžte mi , prosím, idem piecť tortu o priemere 26 cm a kúpila som si marcipánovú hmotu na poťah torty 15 dkg bielej farby a 15 dkg oranžovej farby. Bude to dosť? Ako mám tieto dve hmoty zmiešať, aby mi vznikol dúhový motív? Nemám s tým žiadne skúsenosti. Ďakujem :-)

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Sandri, na teba som nedávno myslela, čo je stebou, nevidela som ťa tu. Práve som dopozerala nové - druhé- číslo časopisu, Torty snov, tam je veľa rád aj názorné ukážky na zdobenie tort, qj poťahové hmoty, farbenie...... len ako to myslíš, zmiešať len bielu a oranžovú? Lebo z toho dúhová nebude. Leda že by si do nich primiešala ešte iné odtiene.
3sandra3
@evanaaa ďakujem Ti. Zle som sa vyjadrila, nie dúhový motív, ale melírový, teda taký dvojfarebný.
3sandra3
@stefik ďakujem,,,, to video mi super pomohlo, už viem ako na to. A teraz rozmýšľam, že tiež upečiem tortu v tvare srdca. :-)
slavka11
ta potahovka ti stacit nebude. Nehovoriac o tom ze si ten marcipan kupovala asi v nejakom Tescu alebo podobne a to je hrozna kvalita. Bude sa ti to trhat. Ak mas cas radsej si kup nejaku potahovku z netu alebo si urob z marshmalow cukrikov tu na vareche je takych receptov plno
valeri
Tiež si myslím, že Ti nebude stačiť, nehovoriac o tej kvalite, ale skús si urobiť tento falošný marcipán, nie je priečny, ako z marshmalow cukríkov, alebo z cukru a sušeného mlieka, je celkom jedlý a jeho príprava je veľmi jednoduchá. Môžeš ho rozdeliť na kusy a farbiť ich potravinárskymi farbami podľa seba, pridaním pár kvapiek farby a čiastočným premiesením dostaneš napr. mramorový vzor, treba len vyskúšať, a zbytok dobre zabalený vo fólii vydrží v chladničke dlho.
 varecha.pravda.sk/recepty/falosny-marcipan/30026-recept.h...
stefik
ak ti môžem podradiť, keď nemáš ešte vela skúsenosti tak radšej okruhlú srdce sa ťažšie potahuje
irenaw
ak je marcipán veľmi mäkký, pomôže primiesiť trochu preosiateho práškového cukru, ak je tuhý, premiesiť pomastenými rukami. ak ho rozvaľkáš na potravinovej fólii, ľahšie ho prenesieš na tortu, len preklopíš fóliou navrch. nepotrhá sa ti ani nenatiahne, upravíš si ako potrebuješ a potom len fóliu odlepíš a marcipán vyhladíš. držím ti palce.
3sandra3
tak dnes som konečne robila vlastnoručne falošný marcipán , a druhý marcipán som mala kúpený, lebo som robila dve torty na svadbu mojej krstnej dcéry, ktorá je zajtra :-)
radost
..a šťastní boli-kým nepomreli..
nech sa splní...:-)
3sandra3
ďakujeme,,, odovzdám
To je moja krstná dcéra, ktorá v sobotu vstúpila do stavu manželského :-)
ericka
sú sympatickí ,nech im to spolu dlho vydrží....