Kúpila som domácu husokačku, mala 600g pečeň. Velka, ako dve dlane, pekná biela je. Nikdy som to nejedla ani nepripravovala. Dnes tu čítam recepty, zajtra ju chcem urobiť, vysmažiť v kačacom tuku a v tuku po upečení husokačky,len..len neviem,akým spôsobom, v jednom recepte sa píše , že sa smaží dve min, v inom recepte 30min. prosím poradte mi, aby bola chutná. Chcem ju len takú samotnú s domácim chlebíkom podávať. ďakujem veľmi pekne
@zareaguj
alebo terinka - očistíš od šliach a blán rukami, potom nalámeš na kúsky a v miske zmiešaš s trochou koňaku, osolíš a okoreníš. Natlačíš do nejakej formy vystlanej fóliou, a dáš do rúry na 70 st C na cca 20 min. Necháš vychladnúť a pokrájaš. Podáva sa s chlebom, príp. s nejakým čatní....
www.starchefs.com/features/passover/mensch_chef/html/reci...
Takto robí husaciu pečeň moja suseda, ktorá je známa ako výborná kuchárka. Ona dáva calvados, ale ak som na Slovensku a nemôžem ho zohnať, pečeň je výborná aj s dobrou hruškovicou.
@evanaaa presne tak som urobila, polku pečene som nakrajala a kvázy pripravila podľa videa od @sjuz , koliečka som osmažila na panvici, dosť vela tuku pustila sama o sebe, skutočne bola velmi rýchlo,ako písali v niektorých receptoch, vybrala som ju, bola pekne zlatistá, pred tým som len malinko pofrkala vegetou, do tej masti,aj som ju musela zliať, som dala kolieska jablčok, posypala malinko cukru, aby skaramelizoval a opekala, tie som naservírovala na pečen na tacni, posolila, pokorenila som ju, k tomu domace bagety, pochvalovali si velmi, ja to moc nemusím,ale koštla som
druhu polovicu pečene som dala do mraziaka a skúsim vcelku nabuduce,ale tento recept bol rýchly a aj výborný, vyjedali, vytierali aj ten tuk s chlebíkom, tie jablčka si velmi pochvalovali a teda aj pečen s nimi