Kuchyňa a vybavenie

Ponorný mixér.

evusik - fotkaevusik, 20. júna 2011

Do nedávna som používala ponorný mixér + sekáčik potravín značky Braun a bola som s ním spokojná. Myslela som, že mi pár rôčkov vydrží a on mi naozaj pár rôčkov vydržal - konkrétne dva roky. Na porazenie, len čo skončila záruka mixér sa po... kazil.
Tak mi neostáva nič iné ako si kúpiť nový. Aj som si vybrala, len by som nerada dopadla ako s tým predošlím. Preto by som Vás chcela poprosiť ak máte niekto skúsenosť s touto značkou poraďte či sa oplatí, či ste spokojní. Alebo mám radšej kúpiť inú značku?


 www.obchodny-dom.sk/mixer-slahac-kenwood-kmix-hb-791-cerven...

@zareaguj


Diskusia k téme

ludka10
...evusik, mám veľmi zlé skúsenosti so značkou BRAUN - so žehličkou. Nechala som sa ukŕkať predavačkou a tak mi treba . Po dvoch rokoch už asi aj žehličke došlo, že už nemám na ňu nervy a jednoducho zhasla.
Ponorný mixer značky Philips so sekáčikom potravín a s litrovou nádobou na nápoje mám už min. 5 rokov a som veľmi spokojná. Takže značka BRAUN už u mňa nemá šancu, ale možno len máme jednoducho smolu , kto vie...-)))))))))

evusik
@ludka10 práve preto už ani ja nechcem Braun a vybrala som si Kenwood asi aj preto, že sa mi strašne páči dizajn... lenže dôležitejšia ako krása je funkčnosť, preto potrebujem poradiť kto má aké skúsenosti :-)
tothka
@evusik ja budem pozorne sledovať túto diskusiu, pretože aj ja mám zálusk na nový ponorný mixér, starý sa tiež pokazil a hľadám medzi značkami čo by mi vyhovovalo. Ten Kenwood sa mi tiež páči, ani som nepostrehla, že ho znížili, možno si ma týmto práve nakopla. Ja mám Kenwood Prospero kuchynský robot a som s ním veľmi spokojná, a
myslím si, že si sa celkom dobre rozhodla, ja tiež chcem, aby mal ponorný mixer aj šľahaciu metlu a tých 700 W by snáď dozdrvilo aj ľad, takže by mi tiež vyhovoval.
sovka62
Mne ponorný Braun vydržal skoro 10 rokov, teraz mám Phillips, asi rok.
ketty3811
Ja mám ponorný mixér Braun už asi 13 rokov a stále funguje.Ja by som už prijala aj nový(ten kenwood vyzerá dobre)ale keď ten starý stále slúži.:-(
julica
Ej, aj ja mam braun sekáčik a mixér v jednom... jeden som reklamovala hneď po kúpe, ten druhý zatiaľ drží...
evusik
tak vidím, že vedie Braun... asi je to tak, že buď sa vydarí alebo sa nevydarí a ten môj sa nevydaril :-))
ludka10
...práve som si bola kúpiť novú žehličku, vybrala som si zo značky Philips.
Keď som predavačovi povedala o mojej zlej skúsenosti so značkou BRAUN, bol prekvapený, lebo vraj táto značka patrí k najlepším a mala som jednoducho smolu. Uvidím, koľko šťastia budem mať s touto značkou.....takže idem žehliť...-)))))
dorisa
Ja mám Braun, už veľa rokov, ale len jeden nástavec, to mi moje dcera kúpili na nejaké Vianoce. Som s ním spokojná. Presne tak,možeme mať aj naj..značku, keď sa nevydarí, tak sa nevydarí. Ja mám skor opačné skusenosti, lacnejšie elektrospotrebiče mi vydržia dlhšie, ako tie značkové a drahé.
lucylee
@ludka10 najlepsie zehlicky su Tefal, ja nedam na moju dopustit, ked raz odide, zase si kupim len a len Tefal
aroooo
ja mám tiež Braun ponorný mixér 300W-príslušenstvo som si nedokúpila,slúži zatiaľ dobre asi 4 roky a mixér Braun CombiMax 750,ten som si kúpila na Vianoce pred asi 11 rokmi,má 2 nádoby 2 litr. a 0,75 litr. a kopu príslušenstva,som s ním spokojná,musím zaklopať.Ono to závisí od jednotlivého kusu,aj značkové môže byť poruchové a naopak lacnejšie dobré.Teraz čo bola akcia som si kúpila zmrzlinovač Lidli a veru som ho po jednom použití bola reklamovať,ani po 24 hod. pobytu misy v mrazničke a hodine vrtenia hmoty v ňom som mala len chladený koktail a nie našľahanú zmrzlinu.Reklamáciu prijali,že ešte nikto nebol reklamovať,som zvedavá ako to vybavia.
evusik
ďakujem Vám všetkým za cenné rady, mám nad čím rozmýšľať a určite nejakú chvíľku strávim na internete :-)
@tornadolue tak ten Philips je tiež pekný
@lucylee tak ja som sa zapovedala, že všetko čo je teflónové nechcem mať v dome, mala som aj žehličku Tefal stačili prejsť po gombíku, žehličku som poškriabala a konečná - nikdy viac. Ale samozrejme koľko ľudí toľko chutí.
@jerica pekné názorné foto, len ešte napíš, lebo takúto značku nepoznám
jerica
@evusik nedopustím na môj ponorný mixér značka ZEPTER , je to mixér s vymeniteľnými nádstavcami praktický pomocník .
Ľahká údržba. Keď chceš viac napíš mi .
babidka
ja osobne Kenwood nemam, ale ma ho kamaratka a velmi si ho chvali .Kedze budem potrebovat novy ponorny mixer , tak si tiez robim prieskum zatial medzi priatelkami :-) Ten od @jerica nie je nahodou Zepter ? Ja mam Moulinex uz 16 rokov a cosi uz vydrzal - ale na tuhsie potraviny je velmi slaby . Rozmixuje este tak uvarenu zeleninu na omacku alebo cesto na palacinky - ale to je vsetko co dokaze . Zemiakove pyre veru neutiahne....
jerica
@babidka je to ZEPTER , utiahne všetko nielen pyré . Tie vymeniteľné nadstavce si dáš podľa potreby na ako chceš mať potravinu vyšlahanú rsp.posekanú.Keby som sa mala rozhodovať určite by som si zas kúpila Zepter .
tothka
Zepter poznám, mal to byť darček k mojej minuloročnej 60ke, a keďže sme naň mali zálusk s dcérou, kúpili sme jeden na vyskúšanie. Neviem, možno v tom bol len nedostatok praxe v práci s nim, ale zostal u dcéry.
Ďalší som zatiaľ nekúpila.
evusik
@babidka ten môj veru zemiakové pyré tiež nezvládol, ale mal príkon len 450W... Kenwood ktorý som si vybrala má 700W tak logicky by mal zvládnuť aj to pyré. Už som sa poučila, že pri všetkých kuchynských spotrbičoch mám pozerať predovšetkým na takéto veci... tak uvidím už som na 99,99% presvedčená, že si objednám Kenwood
@jerica Zepter je bezpochyby kvalitná značka, ale tým, že je predávaná privátne je podľa mňa predražená, aj keď napr. také hrnce - to je kúpa na celý život.
jerica
samozrejme , beriem je aj oveľa drahší (2x) ako ten čo máš vybraný , len keď môžem poradiť tak si pozri či má kovovú tyč aj odskrutkovaciu hlavicu , vymeniteľné nože ako vidíš na obrázku , zepter značku mám viac rokov kupovala som keď bola super akcia neľutujem , mám s tým len dobré skúsenosti , mám aj odsávačku tiež vynikajúce , v mrazničke poriadok a suroviny nepáchnu ako to býva občas z mrazničiek.
evusik
@jerica ďakujem za cenné informácie určite si všetko pozisťujem, ten vakuovač by sa aj mne veru zišiel :-)
merylas
Evusik, mám možnost Kenwood občas používat, ten samý, nad kterým uvažuješ. Nemám ho ale ve své domácnosti. Já jsem s ním velmi spokojená, má silný výkon, pracuje se s ním dobře. Nemám jen vyzkoušené, jak se v něm strouhá, je tam takový kotouč. Mixuje dobře, může se použít i ve velmi horké tekutině. Ta sekací nádoba je oproti jiným typům o dost větší, fajn se v tom naseká maso např. i na tatarský biftek nebo třeba cibule a jiná zelenina. Mám ráda frappé, tak je tam i takový nástavec, s kterým ho dělám. Velmi rychle se udělá opravdu tuhá pěna. Je to jen taková tyčka a na ní dvě plastová kolečka.Kdybych si potřebovala něco podobného pořídit do vlastní kuchyně, tak bych si ho vybrala. Je to opravdu silný pomocník.
evusik
@merylas som rada, že sa ozval aj niekto kto má s touto značkou skúsenosti... ja som sa už vlastne rozhodla a idem si ho objednať, dúfam, že budem spokojná :-)
merylas
Evusik, taky doufám, že budeš spokojená. Ono je vždycky těžko radit druhým a na nekvalitní kus se může narazit vždycky. Já teď mám taky velký problém, vybírám pomalý hrnec, vše mám nastudováno, nechala jsem si i poradit od těch, co PH vlastní a pořád se nemůžu rozhodnout :-))
evusik
@merylas ja som tak pred časom kupovala parný hrniec. Kúpila som si presne taký aký má syn a ktorý im do dnešného dňa funguje bez chybičky. Ja som sa s tým mojím natrápila, viac bol v servise ako doma. Nakoniec, samozrejme, že po záruke odišiel na dobro. Je to presne ako píšeš aj o šťastí.
Prajem ti aby sa ti podarilo vybrať ten správny PH a aby ti dlho slúžil :-)
evusik
@katarinka27 pekný je aj Baumix, len sa mi zdá slabý príkon, len 140W. Kenwood má 700W a to je veľmi veľký rozdiel....
katarinka27
to je len prikon, t.z. ze taku energiu potrebuje, aby vyvinul tych 17 000 otacok, ci kolko to je.. takze setri energiu - kenwood nepoznam, ale viem, ze tento je spicka, vraj bezkonkurencny. ale zase nie som odbornik.. pozri este nejake videa na youtube alebo info na nete. Mna popravde presvedcila ta zaruka, lebo ved ked vyrobca nema problem dat namiesto standardnych 2 rokov, zaruku 10 rokov, musi si byt tym vyrobkom isty..
evusik
tá záruka ma tiež zaujala... musím to ešte večer ukázať mužovi, lebo pravdu povediac, príkon-výkon v tom sa moc nevyznám..... ale díky za tip, budem ešte hľadať informácie :-)
jerica
@evusik pozrela som link od @katarinka27 je to presná kopia ZEPTER , dve rýchlosti , tyč kovová , nádstavce , odnímateľná hlavica neváhala by som :-)) Škoda , pridala by som foto ako som zmixovala slivky na lekvár , seká orechy , šľahá smotanu na šľahanie -atď.. vynikajúci pomocník.
evusik
@jerica ďakujem ale už je neskoro... už mám doma Kenwood, ten ktorý som chcela pôvodne, zrovna včera mi ho doviezli, objednávala som cez internet... samozrejme som hneď aj skúšala a zatiaľ sa mi veľmi páči, ale to chce ešte čas aby som ho mohla zhodnotiť :-)
jerica
to nevadí , veď ide o to aby si bola spokojná :-))
evusik
no ja ho mám už zhruba 2 mesiace a som s ním veľmi spokojná lebo je to zároveň aj drvič, seká, melie, strúha aj cesto vymiesi, šľahá, má aj napeňovač mlieka a ponorný mixér a ešte k tomu je ej veľmi pekný :-))))) no veď keď som si ho kúpila tak je jasné, že sa mi aj páči ha-ha, ale najpodstatnejšie je že je celkokovový tak ja dúfam, že mi vydrží, lebo za posledných 8 rokov som kúpila 2 ponorné mixéry a 2 šľahače, tri som vyhodila a jeden šľahač mi ostal ale už melie s posledného :-)
ruzenka65
my mame ponorny mixer znacky bamix a je uplne postacujuci, je maly a dost vykonny rozdrvy aj mrazene ovocie do smothie :-)