Milé varecháčky poraďte.Chcela som po vzore kamošky upiecť fúkané kokosové pečivo.Samozrejme nový recept a vôbec som pôvodne nič také nemala v pláne. V recepte bolo treba presne dodržať ingrediencie, no pri pridávaní kokosu mi váha nejak prestala reagovať (asi vybitá baterka, niet nad klasiku) a tak som sypala kokos a sypala a váha stále nepribúdala. Keďže som už nemala obal z kokosu, lebo som ho mala nasypaný v pohári a nie iba jeden sáčik. tak som netušila koľko som vlastne do misky nasypala. Tak som volala kamoške, či nemá náhodou doma v zásobe ešte kokos aby mi pozrela na gramáž malého sáčku. Keď som zrátala všetky ingrediencie a porovnala váhu toho čo som ja mala v miske všetko spolu tak to bolo ďaleko od skutočne potrebného množstva. Váhu som použila takú, čo si po každom pridaní suroviny vynulujem a pridávam ďalšie suroviny. Aj tak som skúsila po spracovaní a ešte prípadného dodávania niektorých surovín aby sa ten pomer vyrovnal dávke kokosu. No dopadlo to hrozne. Cestíčko vo formičkách krásne nabehlo, ale žiaľ hneď aj spľaslo a dostať ho z formičiek, tak to radšej nebudem opisovať. Nechcela som riskovať ďalšie dávky a skúšať množstvo dané do formičky a pod., tak som tú zmes vysypala na tri plechy na pečiaci papier , že skúsim upiecť z toho pláty. Vydarili sa, len teraz netuším čo s nimi. Sú tvrdé ako doska, síce aj bublinkové, ale netuším čím by som ich mala naplniť aby zmäkli ale nerozpustili sa (toho cukru tam bolo tiež dosť veľa) a aby neboli presladené, pretože cesto je sladké až až. Neviem či iba džemom (netuším ako to spoluzareaguje, či to zmäkne a či dostatočne), či plnkou maslovou nadstavenou, či ich nakoniec iba nepolámem do nejakých nepečených guličiek. Plnky robené s pridaním Salka a pod. neprichádzajú do úvahy, lebo by to bolo nenormálne sladké. Vedela by som si to predstaviť prípadne skombinovať s nejakým plátom piškotového cesta a na to toto čudo kokosové, ale to by bolo toho veľa, Mám tri pláty na celý klasika plech. Ak má niekto nejaký dobrý nápad budem rada. Pláty zatiaľ čakajú na plechu, prinajhoršom ich budeme lámať a likvidovať iba tak. Tak mi treba, nemala som špekulovať, ale držať sa pôvodného plánu čo upiecť. Chcem robiť kokosové ježe, možno tie pláty nastrúham a namiesto obaľovania do kokosu ježkov obalím do tejto zmesy z nastrúhaných plátov, ale láka ma aj to spojiť ich nejakou tou plnkou, kvôli ktorej vlastne píšem tu na fore diskusií. Vy ste šikulky a možno ste už zažili aj niečo podobné ako sa stalo teraz mne a poradili ste si.
@zareaguj
A čo sa týka smajlíkov, naučil ma to tiež varecháč @martinis.
Keď sa chceš usmiať..:-))...klikni na dvojbodku :, daj pomlčku - a zátvorku ))), alebo, keď Ti je smutno (((.
Prajem Ti pekný večer, a ak môžeš, usmej sa na mňa! :-)))
Prajem Ti pekný zbytok dňa!
ved tie guľky kokosové budú dobrá maškrta..a môžeš dať aj do mraziaku-zídu sa na budúci rok..:-)
alebo jesť ako sušienky..a máš po starosti..
želám pekný večer..i všetky dni..:-)
Aj na posypku
Ale napadlo ma, co tak skusit nepeceny cheescake ?
Nejaky lahky sviezi tvarohovy krem, zlahka poprskat cokoladou horkou - tipujem to naveliku maskrtu :-)