Rôzne

Pomozte najít kamarádce kamarádku

mijaita - fotkamijaita, 14. apríla 2014

Jak jsme si dnes s kamarádkou u vínka povídaly o všem možném a i o termálech, o Slovensku, začala mi vyprávět, jak byla jako školačka na nějakém výměnném pobytu na Slovensku ve Starých Horách, měla tam být 4 dny a kvůli povodním se její návštěva v úžasné rodině protáhla na měsíc. Dodnes si pamatuje, jak se jí nechtělo domů, jak to tam bylo krásné všude. Rodina si ji natolik oblíbila (nedivím se, dodnes je skvělá), že ji další rok pozvali a opět byla povodeň a tak zas tam strávila měsíc. Dál si s rodinou a kamarádkou psala, ale pak šly obě do škol a kontak se vytratil. Nakonec mi řekla, že uvažuje i o pořadu Pošta pro tebe, aby tu kamarádku našla. Internet nemá, tak jsme si sedly hned k mému pc a hledaly a dívaly se na obrázky překrásného kraje. Místo už nepozná, ale podobu domu si vybavila. Důležité je, že paní ročník 1946. A tak mě napadlo, zkusit se zeptat tady, jestli někdo není ze Starých Hor, nebo tam někoho nezná, poptat se na kdysi mladou dívenku Magdu Senčenkovou!? Také ročník 46, nebo 47. Myslím, že kdyby se to podařilo, radost by měly obě!

@zareaguj


Diskusia k téme

hubata
@mijaita to by musela byť veľká náhoda ak by tu bola varecháčka zo Starých Hôr. Na Staré Hory som často chodila z práce na školenia, je to krásny kút Slovenska s nádhernou prírodou v zime aj v lete. Ja by som skôr poradila obrátiť sa na Obecný úrad Staré Hory, lebo uvedené priezvisko zrejme bude ešte patriť dievčatku za slobodna. Je to pekné keď aj po toľkých rokoch si tvoja kamarátka spomenie na kamarátku zo Slovenska a tak želám veľa šťastia.
medulienka122
bohužiaľ, nepomôžem, aj ja by som chcela nájsť kamarátku z detstva, volala sa Bohumila MIchálková, naposledy sme sa stretli v obchodnom dome "Kotva" v Prahe ...
mijaita
@hubata ja vim, ale znas to, nahody se nekdy take prihodi. Vzpominam si, jak se tu dve zeny u nejakeho receptu domluvily, ze snad jejich maminky chodily spolu do skoly.... Krome toho jsou tu lide z vesnic slovenskych, proc by nemohl byt nekdo ze Starych hor? neni to zadne velike mesto, lide se tam znaji. Jinak samozrejme, ja napisu a na podzim se tam urcite i zastavim ! :-)
sovka62
A čo tak obrátiť sa na obecný úrad v Starých Horách? Dnes majú hádam všetky obce webové stránky, na tých určite je kontakt a keď vieš meno a ročník narodenia, nemal by byť problém získať informácie.
mijaita
@sovka62 to samozrejme udelam, tohle byl jen takovy nástřel, pokus v momentu, kdy jsme o tom s kamarádkou tady mluvily, vis? Mam rada prijemne nahody, tak jsem se pokusila te nahode pomoct trosku :-)
abdul
@mijaita : Na Starých Horách bola dávnejšie len jedna osoba menom Senčeková. O rodine, resp. menovcoch niečo bude vedieť. A keďže obec má približne 600 obyvateľov, všetci sa tam poznajú. Napíš na oustarehory@stonline.sk a pôjde to rýchlo.
mijaita
@abdul jak jsem psala, tak jsem obratem na mail od tebe napsala dopis. A MAgdu Sencekovou mam !!! Odpovedeli mi behem chvile a muj dopis ji predaji. Mam takovou radost, ze jsem nekomu pomohla a take, ze mne tu byla snaha pomoct. Tak jeste jednou VELIKY DIIIIIIK !!!!!!!!
bubaya
Keby nebola Veľká noc za dverami, tak toto by bol krásny vianočný príbeh.
aroooo
aké je to krásne, až ma to dojalo, že keď sa chce, dá sa všetko vyriešiť, darmo, technika kráti vzdialenosti a keď sa pridá dobrá voľa-
spája ľudí. Teším sa s Vami a tým dvom nájdeným prajem príjemné stretnutie a spomínanie....
rulik
@sovka62 má pravdu, treba napísať na OÚ, my sme nedávno organizovali stretnutie po 30 rokoch od skončenia školy a ja som mal podozrenie, že jeden náš spolužiak už umrel, OÚ niekedy nechcú dávať info, ale v tomto prípade asi urobili výnimku, popísal som im situáciu, osobu kolegu a oni mi potvrdili moje podozrenie, tam bude asi najschodnejšia cesta
mijaita
@rulik ale vzdyt vys uz jsem psala, ze dekuji abdul a ze uz je vse vyresene! A @sovka tez mela pravdu, uz neni co resit!

babucka
Hovori sa ze svet je velky a pritom staci tak malo a hned je z neho gombicka
sovka62
Výborne, dobrá vec sa podarila. Keby som si ja tak mohla pohľadať spolužiakov zo základnej školy. Mne žiadny úrad nepomôže, škola bola (a ešte aj je) v Petržalke. Keď sa tam začala výstavba panelákov, rozsťahovali nás kade-tade, máme smolu.
1x hubata
mijaita
@sovka62 @abdul aj ostatni, kteri se zucastnili - OÚ Stare Hory muj email pani doručil, ja jsem s ni uz v kontaktu a predala jsem od ni krasny email kamaradce!! Mam velikou, velikou radost, jeste jednou moc dekuju a @medulienka122 tak vidis, nebylo to tak zbytecne! O pokracovani se podelim !
mariamka
kam sa hrabe Posta pre Teba, staci jedna @mijaita :)) mam radost z takychto milych "setkání" :))