Kuchyňa a vybavenie

Pomocníci v Lidli.

ketty3811 - fotkaketty3811, 26. januára 2011

Baby od zajtra budu v Lídli zase super pomocníci do kuchyne.Pozdávajú sa mi tie rôzne plechy a formy na pečenie.Bude aj fólia na pečenie,ktorú ja často využívam,tak ak niektorá takú zháňate,tak tam zajtra zajdite.Ja tam určite zajtra zájdem a niečo si vyberiem.:-)

 www.lidl.sk/cps/rde/xchg/lidl_sk/hs.xsl/offerdate.h...

@zareaguj


Diskusia k téme

babidka
vsimla som si :-) nedavno som tam kupila liatinovu panvicu/je zasa v ponuke / a sama som prekvapena aka je dobra . Niektore veci sa mi z Lidlu osvedcili , niektore som vsak vyhodila.....:-)
kucharronald
Ja som dnes zháňal srdcovú formu v celom meste....dúfal som, že v Orione budú mať, ale ,, mladá slečna" mi povedala, že oni nikdy nemali, a ani nebudú mať, ani vtedy, keď si objednám, lebo len to môžu objednať, čo majú na sklade :))))) A keď som sa spýtal, kde by mohli mať, odpovedala, že v Tescu :D :)))))))))) Tesco je na druhom konci mesta, takže forma počká :)

Lidl by bol v ceste, ale tam pochybujem, že by mali mať :) Ale stojí za ,,kuknutie", možno, že niečo iného nájdem... Možno? Určite!!! :)
sandratamer
Mne sa páči tá teta na letáku, čo s úsmevom hasí horiaci hrniec, niet nad šťastných ľudí v reklame! :-)
michsamant
Zaujala ma ta folia na pecenie...to je miesto papiera a umyvatelne????? To by bolo super.
maartina
tiež mám v pláne zajtra tam zabehnúť ...mňa zaujali tie rozprašovače na olej a ocot, tiež som zvedavá na tie plechy a mrknem sa i na tú liatinovú panvicu, čo spomínala @babidka
evusik
@mischa ja tú fóliu mám, zn.Tescoma. Zo začiatku som bola nadšená. Zemiaky, fašírka, rezne - úplná paráda. Krásne do ružova upečené ale nie pripečené k plechu. Ale ja zemiaky aj rezne pokvapkám olejom lebo ináč by to bolo suché, no a tam mám problém. Neviem poriadne umyť tú fóliu, Stále mi pripadá mastná a smrdí mi. Možno keby som ju používala len na pečenie na sucho... neviem možno niekto poradí
evanaaa
Mám až dve, jednu ešte nepoužitú ale neskúšala som olejovať. Umývam ju aj špongiou s Jarou, položenú na linke, z oboch strán a potom opláknem, takže neviem, vyskúšam aj iné na nej piecť ako koláče. A potom, tých fólií je viac druhov. Ano, Miška, je to na 1000 použití a umýva sa to, Ale aj fólia - silikonová na vaľkanie cesta sa vraj dá použiť na pečenie, to som však neskúšala.
evanaaa
Ronald, srdce tam asi nebude, snáď iniledy, ale bude štvorcová a obdĺžniková otváracia forma ( so zaoblenými rohmi), ako na tortu, tú druhú mám a piekla som v nej sladký chlebíček, spodok je ako podnos, je dobrá aj na bábovkové cesto a aj na chlieb. A tú štvorcovú si možno tiež kúpim, torta nemusí byť len guľatá.
julica
dievčatá a neviete náhodou, kde v kamennom obchode kúpiť pekársku stierku? (také malé do ruky)
evanaaa
Julica, myslíš takú silikónovú s rúčkou? Takú som videla tuším v kauflandských domácich potrebách. Alebo aj v iných DP.
babidka
@julica , aku stierku myslis? makku silikonovu lebo tvrdu plastovu na vyrovnavanie kremov ? makku silikonovu s ruckou som si kupila v supermarkete . ale tu plochu tvrdu som kupila az v specializovanom obchode kde predavali IBA domace potreby do kuchyne .
honestka
Ak hladate kvalitnu foliu na pecenie, pozrite sa po znacke SILPAT Ako original je z Francuzska. Ja mam 2 velmi stare, pouzivam ich ich 15 rokov a hoci hovolili v zaruke, ze sa da pouzit len 500x, nadalej mi pecie krasne a nic sa nelepi. po upeceni jednoducho necham vo vode odmocit ak sa nejaka stava pripiekla a okrem toho ze na nej vidno, ze je pouzivana oproti tym novym, sluzi veselo. nenasla som rychlo obrazok, kde ho mam odfoteny, ale tu ho celkom dobre vidno.  varecha.pravda.sk/recepty/dolomanky-zemlicky-s-kyslym-mli...
evusik
@evanaaa no presne tak to umývam aj ja, položím si ju na linku, a hubkou a Jarou zotriem, lenže si zabrblem celú linku... čo to je za pomoc? viac sa narobím ako keď dám pečiaci papier a ten potom zahodím... ale možno niekde ja robím chybu?
babidka
@sandratamer , mne sa tiez ten obrazok velmi paci a uz som myslela , ze to je dalsia pomocka do kuchyne :-) Oj veru , uz som hasila horiacu panvicu --- hodila som na nu handru na zmyvanie a ta potvora sa chytila tiez:-)))))
kucharronald
@Sandratamer tú tetu, ako hasí hrniec som ani nevidel :))))))))) Je super, super aj spravili :)))
@evanaaa tie formy mám aj ja, lidlácke :))) ale ja potrebujem veľkú srdcovú formu do 26:2., lebo chcem otcovi upiecť na 40 narodeniny buď zadok, alebo prsia :)))))))
@julica myslíš takúto nejakú? :  eshop.tescoma.sk/pecenie/pomocky-na-pecenie/delicia/6303...

Ja som uvažoval o tej fólii, ale nejak ma nepresvedčila...nebolo to to, čo má honestka, bolo to celkom iné, ale ja som vtedy myslel, že to nevydrží 1000 pečení, ale bolo to tam napísané... v telke som minule videl Jamieho Olivera, a piekol tuším špenátové pagáčiky, a ako papier na pečenie dal čiernu fóliu....je podobná tejto:
 eshop.tescoma.sk/pecenie/pomocky-na-pecenie/delicia/6306...

kucharronald
@babidka , teraz som sa zasmial, a zaspomínal, ako som flamboval 1x palacinky :D ha ha ha :Dbolo to podobné ako u teba, len mne sa nie handra zachytila, ale palacinka :D:D:D
ketty3811
Ja mám fóliu z Lidla už dosť dlho a som spokojná.Piekla som síce na nej iba "sladké",zemiaky ma nenapadlo.:-)Pačia sa mi aj tie rozprašovače a rozmýšlam na čo by som využila ten plech"La Gondola"?Žeby som naplnila lístkové cesto?
sandratamer
Moja mamina ma s horiacou panvicou vyšokovala niekolko krát. Druhý raz skončila s popáleninami v nemocnici, obe ruky obviazané a každý deň chodila na preväzy. Hrúza. Podľa mňa by malo existovať školenie ku každej predanej kuchyni, prípadne sporáku, ako reagovať, ja to dodnes neviem...
janger
Sandra, treba hned zamedzit privod kyslika, teda rychlo dat na hrniec napriklad pokrievku....Ale dobre su tie specialne hasiace deky (ako ma ta usmiata pani na letaku). Su v roznych velkostiach. Ja ju planujem uz davno kupit....Teraz, ako pises, co sa prihodilo tvojej mame, tak ju uz iste kupim :-(. Je to dobre mat v domacnosti.


kucharronald
@sandratamer my také školenia dostávame v škole :))) Hneď prvý deň nás upozornili, prečítali 1 knihu, kde boli upozornenia a také veci, keby sme sa popálili a tak... a potom sme podpisovali, čo sa dalo...ale ja si myslím, že je to super, ak nám to povedia...horšie by bolo, keby sme to nevedeli...
zdezda
Jaaaj, aj ja mám nepríjemnú skúsenosť z kuchyne a s ohňom, robili sme večeru so sestrou(pubiny), hrniec z plyňáku som prekladala pomocou utierky, ktorú som v zápätí dala na okno, k záclonke na vitrážke, ktorá začala okamžite horieť, no hrúza, zajtra idem do Lidla :-)
ketty3811
Ja zatial nemám skúsenosti s ohňom v kuchyni,našťastie.Zajtra vám prajem príjemné nakupovanie.:-)
kucharronald
@marianne69 oky :)) Kukal som aj v eshope tescoma, ale keby som len formu objednal, bolo by to drahé s poštovným :))) Ostáva len obchod tescoma :)) Musím navštíviť babku (býva 38km od nás), oni v meste majú tescoma obchod :D:D:D
zdezda
Roník, no a čo keď plechové :-( , formy, srdiečkové sú, no aj s nimi sa upiecť krásna torta, spodok som urobila ako kruh, no a na to som srdiečkový tvar prilepila plnkou :-)
alexdidi
Roni, ja používam srdcovú plechovú formu už mnoho rokov a som spokojná. Nie je otváracia, ale na dno si vystrihnem z papier na pečenie a potom sa krásne vyklopí.Je lepšia ako silikónová čo mám na bábovku.
ketty3811
joj,veľa.Zajtra odchádzam za získane peniaze na dovolenku:-)ale predtým si zájdem na nákup...
mariaklara
Roni, ja som včera videla velikáánskéé srdce- formu v Terno-Jednota, v Zlatých Moravciach, ale nebola otváracia. To bola určite taká, ako spomína alexdidi. Skús sa pozrieť u vás v okolí, určite niečo nájdeš. Ketty, ja mám fólie až tri, lebo keď trebárs pečiem na Vianoce, tak to využijem. Nemusím čakať, aby mi koláčiky ochladli, pretože mám po ruke vždy ďalšiu fóliu. Hlavne pečiem na nej koláče, pagáče, vianočku. A použila, alebo využila som ju vtedy, keď som robila máčané zákusky, ( napr. úliky, likérové špice, linecké a rôzne iné drobné pečivo ), neprilepili sa mi, krásne sa dali oddeliť od fólie. Zajtra, vlastne už dnes, si idem kúpiť ešte jednu, lebo v sobotu som piekla vianočku a zabudla som, že je na fólii. Trochu som ju načala. Ja tie fólie používam často, môžem len doporučiť!
honestka
@Rony : ak nedostanes srdcovu formu, upec normalnu okruhlu a vyzez jeden koniec do srdiecka.. bude na neroznanie od kupenskej a naviac ostane ci piskot na urobenie prsiciek...
Este toto: ak nedostat cez web tieto ozaj najlepsie podlozky, niekomu by som mohla priniest osobne, ale su dost drahe, malokedy na akcii a normalne stoja tu tak do $30.00 plech ako je oznaceny /Silpat – Medium Jelly Roll /...
nasla som linku:  silpat.com/products.html...




evanaaa
Bola som dnes u nás v Lídli, mali tie súpravy " talianskych plechov- 3 ks v jednom a potom plech na malé pizze, ale dal by sa využiť aj na iné koláčiky. A tiež som si dokúpila už tretiu fóliu na pečenei, ak nevyužijem, mám komu dať.
bazulienka
Ja som si kupila plech na malé pizze a hneď včera som ich aj urobila.Vnúčata boli nádšené. Kúpila som tie väčšie...a hneď 2 aby som nemusela čakať ,lebo tie menšie už mám......upiekli sa krásne a pekne sa dali vybrať aj za horúca.
janadelfi
Navštívila som aj ja Lídl a kúpila som si dve teflonové podložky. Mám aj jednu silikonovú, tiež z nejakej akcie a tá potvora sa v rúre rozťahuje. Ak sa pečie závin je v poriadku - zaťažená, ale ak pečiem niečo menšie tak sa vlní a koláčiky sa deformujú..... Uvidím čo urobí teflon. Nemôžem mať elektrickú rúru, tak pečiem na plyne - možno aj to pôsobí na tú silikónovú potvorku......
vierik
kucharronald ak môžem poradiť,skús pozrieť DP :A-Z,tam majú veľký výber foriem na torty.
ketty3811
@bazulienka ,dík za prianie,už som doma(málo zaplatili).Tiež som si kúpila tie formy na minipizze,6 kusové,ale ešte som ich nevyskúšala.Ty si šikovnejšia.:-)A kúpila som si aj rozprašovače na olej a a ocot.
kucharronald
ďakujem za rady....ja som v lidli nebol, nemal som čas, ale dnes mi prišla kniha, čo som objednal, tak mám radosť :)))))))))))))))
tomyas
Zdravím, ja som dal na istotu a investoval som troška viac peňazí do riadu. Zatiaľ som nadmieru spokojný. Keďže som si ešte len nedávno zariadil kuchyňu v byte. Ja som kupoval riad z titánu upravený nejakými technológiami. Nič sa na ňom nepripáli, zatiaľ žiaden škrabanec. Jedlo sa ta v pohode pripraviť aj bez oleja.
Stranka je tu  www.titanovyriad.sk/9-hrnce...
tak to omrknite :)