Rôzne

Pomoc!!

slyik - bez fotkyslyik, 28. februára 2013

Dobry den, prosim pomozte mi.
Mam kombinovanu chladnicku s mraznickou. Mraznicka je v dolnej casti.
V zasuvkach kde je zelenina asi mesiac mam vrstvu ladu.
Neviem, kde je chyba.
Za pomoc dakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

klaura
nemal si pootvorené dvierka dlhšiu dobu ? mne tak dcéra zle zavrela dvierka a hneď sa vytvoril ľad ... rozmraziť, vysušiť, dobre zavrieť ... ak to nie je v tom, tak reklamovať ...
kecemis
@slyik v zadnej casti by mala byt prepadova trubka na odvod nadbytocnej vody, alebo vyparenej vody. Ta trubka alebo zliabok bude upchaty a treba ho precistit. Musis nehat rozmrazit chladnicku a vycistit. Otvor do prepadovej trubky vycistis tensim drotikom alebo niecim podobnym.
afataga
ak je chladnicka starsia, moze byt aj zle tesnenie, alebo poskodene nejakou manipulaciou, odmrazit, umyt, skontrolovat tesnenie aj ten odvod vody
duschko
Pri novsich chladnickach sa to stava aj vtedy, ked su potraviny oprete o zadnu stenu. Vzdy je nutne ukladat potraviny tak, zeby sa nedotykali zadnej steny, lebo pri automatickom odmrazovani sa kondenz zachytava na potravinach a nesteka do odkalovacej nadobky. No pri tychto novsich zariadeniach je tiez dolezite, ako pisal kecemis, cas od casu precistit odkalovaciu hadicku.
rea1
odtok nadbytočnej vody najlepšie vyčistíš obyčajnou slamkou - najlepšia je trochu širšia. pripôsobí sa tvaru odtoku a ak je v ňom naplavený papier z nejakého rozmočeného obalu, ten sa napchá do slamky a vytiahneš ho. jednoducho vopchaj slamku do odtoku a "pobehaj" s ňou niekoľkokrát hore a dolu. je to najjednoduchší a najspoľahlivejší spôsob čistenia odvodu vody. tesnenie na starších chladničkách sa odporúča vyčistiť (trebárs saponátovou vodou) a následne natrieť glycerínom.
sovka62
Presne ako píše @duschko. Aj ja som mala na zadnej stene chladničky dvojcentimetrový ľad, bola tam možno aj mesiac opretá plastová krabička s marcipánom. Všimla som si to až keď som marcipán potrebovala (parádna gazdiná, čo?). Odvtedy si dávam záležať, aby som si nenarobila zbytočnú starosť.
evanaaa
Mne sa tiež začala zrážať voda na zadnej stene chladničky a stekala do žliabku, lenže - pod nádobymi na zeleninu sa mi hromadila, skúšali sme drôtikom prečisťovať, chvíľu to pomohlo a zasa - každý deň som tú vodu odsávala, neviem ale prečo tak zrazu, keď predtým sa mi len stena rosila a stieklo to. Už tu jedna diskusia na pod.tému bola, niekto radil aj prefúknuť hadicou od vysávača. Tá moja chladnička ani stará nebola, len som mala smolu, ona totiž už od začiatku mala problémy - za dva týždne po odmrazení - čistení sa mi v mraziacej časgti na ľavej strane robila ľadová hrča, inde nie.....a tak to šlo, kým ma neprešla trpezlivosť a kúpila som si chladničku s funkciou No Frost, tú netreba odmrazovať, jedine čo mi trochu vadí - až príliš mrazí, neviem, či to tak má byť, ale keď chcem robiť mäso, musím ho vybrať z mrazničky do chladničky aj 3-4 dni dopredu. Inak je dobrá. (Samsung).
evanaaa
A ak niekto má podobnú chladničku ako ja, bez namrazovania, bola by som rada, ak by mi poradili alebo napísali, ako to u nich funguje.
levandula
najlepsie je chladnicku pravidelne cistit raz za dva-tri tyzdne a vtedy aj cistit zliabok na odtok vody. staci napustit velku injekcnu striekacku vodou a potom naraz celou silou to vstieknut do otvoru, opakovat niekolko raz. vacsinou sa to precisti-prerazi pripadna usadenina. ked nemate striekacku, staci aj obycajna 1/2 l. flasa s upravenym vrchnakom(urobit dierku patricnej velkosti) a silnym prudom vstieknut do dierky, mojej chladnicke to vzdy pomohlo
evanaaa
@hviezdicka , veru, a práve to by som chcela vedieť, či má niekto podobnú chladničku, lebo už som to nastavila tak, že na menej, vlastne viac stupňov ( do plusu) to nejde, chladničku mám na 1. stupni a mrazničku na -17°C, a to sa dá aj na viac stupňov do mínusu dať,a le to už si neviem predstaviť. A ak to vyberiem tri dni dopredu, ešte je to zmrznuté, tak vstanem skoor ráno a vyberiem mäso z chladničky úplne von, na linku, aby sa do prípravy viac rozmrazilo.
lubokazimir
RIESENIE! tiez som mal ten problem, ze sa mi hromadila voda v spodnej casti chladnicky a odtokova rurka bola zamrznuta ľadom. odmrazil som chladnicku, odmontoval som zadny chladic, vyrezal som dieru do izolacie v zadnej casti kde je odtokova rurka (mne vychadza hned von a je vyustena do spodbej nadoby) v tej penovej izolacii bol namrznuty ľad, penova izolacia bola zmrnuta a zarovej aj odtokova rurka bola obalena ľadom, vysprtal som to vsetko von, vysusil a nanovo zapenil PUR penou. PUR penu treba po 20min. pomaly natlacit dnu a zase zapenit, je potom pevnejsia. odtokova rurka uz nieje obalena ľadom a voda v nej nezamrza a samozrejme sa mi uz nehromadi v spodnej casti voda :) Ak mate chladnicku a odtokovu rurku nieje vidno v zadnej casti, treba vyrezat cely pas az dole ale pomaly, v tej izolacii su chladiace rurky aby ste ich neposkodili, potom vysusit, vycistit od ľadu a nanovo zapenit PUR penou (nizkoexpanznou)