Rôzne

Pomarančový džem

smejkad - fotkasmejkad, 21. novembra 2013

Milé varecháčky,
stala sa mi taká vec, že som kúpila pomarančový džem s úmyslom
dať ho na korpus torty s mandarinkovým krémom, ale keď som ho
okoštovala ...
On bol robený zrejme aj s kôrou, teda je dosť horký a to mi tí moji
jesť nechcú
Máte nejaký dobrý tip, ako ho zužitkovať, alebo už len vyhodiť?
Ďakujem :-)

@zareaguj


Diskusia k téme

izabella929
Robila som tento rok pomarančový džem, ale ten je tak vynikajúci, že nepotrebuje ani natierať na chlieb, iba lyžičkou baštíme)..niečo tam nie je v poriadku, lebo ja robím ročne strašne veľa druhov lekvárov a džemov, aj také, do ktorých strúham kôru, ale to sú úplne parádne džemy..neverím, že by to vplývalo na chuť v zlom, skôr by som povedala, že zvýrazní chuť toho džemu...nepoužila by som ho...
levandula
kupila si original a velmi dobry dzem, on ma byt trochu horky, to robi prave ta pomarancova kora , vacsinou to byva napisane priamo na flasticke -orange amer- neviem kde si ho kupila, ale urcite nie je slovensky. nevyhadzuj ho, je to lahodka, ale nemusi kazdemu sadnut, my si ho davame na tousty a velmi nam to chuti, treba si na tu chut trochu zvyknut
levandula
pomarancovych dzemov je vela druhov, su sladke, s korou, bez kory, horke, s korenim, s vanilkou, treba citat zlozenie a skusat, ja vyhladavam prave ten horky pomaranc, ale sto ludi sto chuti..
cuketa
Nuž - aj ja som kúpila pomarančový džem s veľkými očami, bol to anglický výrobok v hranatom sklenenom pohári - a bola som sklamaná
rulik
myslel som citrón, med nejakú aromatickú bylinku-mätu treba skúsiť
janger
@smejkad , tak to si iste kupila pomarancovu marmeladu, nie dzem. Robi sa casto z horkych pomarancov (aj supiek), to je trosku iny druh pomarancov. Tiez som tak kupila, ale ani mne to moc nechutilo. Ludia to maju radi na toastovych chlebikoch s maslom. Tiez hovoria, ze je to dobra kombinacia s tmavou cokoladou. Myslim, ze by to pasovalo napriklad v dobre tmavej cokoladovej torte.
smejkad
:-))))))))))))
@janger , ja mam teraz v noci take blbe napady, az sa musim nahlas smiat :-)))))
aby som nahodou neupiekla tortu pre cajky a vrabce, natriem tu marmeladu na horku cokoladu a uvidim, co to povie :-)))))))))))
ak to bude brrrrrrrrr, torta sa nekona, ak to bude mnam, spapa sa marmelada aj bez pecenia :-)))))))))
na tento pokus sa tesim :-)))))))))))))
janger
:-))). No ved skus len kusocek...Ked si predstavim tu chut spolu, tak mi to celkom pasuje. Som zvedava :-). Ja si predstavujem aj take dobre cokoladove cesto a v tom zapecene kusky tych pomarancovych supiek. Mozno este stvoris nejaky vyborny recept z toho ;-))).
hannah22
horky pomarančový džem mi nechutil ani ostatným doma, urobila som liaty koláč s perníkovým korením a kakaom, tam to sadlo, tá pomaranová chut s čokoládou spolu ladili, zmizol raz dva ..... :))
puntodadino
Anglicania maju pod pojmom Pomaranc.jam dzem zo Sevilskych horkych pomarancov,alias Bigaradie.Je to jeden z najodolnejsich citrucov,pestuje sa aj v Severnom Taliansku vonku/Lago di Garda a ine/ Jeho vona je napr.zakladom klasickej Kolinskej 4711 .
smejkad
aha, tak teda vyskusam ci je to jedle s cokoladou a ak ano, spravim pernikove muffiny , ak budu dobre, ozvem sa , ale dnes robim zemlovku a na zajtra si ta moja zapytala wafle , tak najskor tak o tyzden :-)
skvely tip, @hannah22 :-)
velmi pekne vam vsetkym dakujem :-)
kltko
určite to nie je závada, pomarančová marmeláda je aj takáto nahorkastá, len u nás s citrusovými marmeládami nemáme skúsenosti. Mne osobne chutí. Keď načerstvo nejde, skúsil by som napríklad použiť do sachera miesto marhuľového džemu, prípadne do iného tmavého vianočného pečiva (či už ako plnku, alebo priamo do cesta). Poskytne zaujímavú chuť aj vôňu a horkosť sa stratí.