Rôzne

Pochvala pre @sracz od @stefanm.

stefanm - fotkastefanm, 3. februára 2016

Ahoj priateľ z môjho Východoslovenského kraja. To, že tebou pridané jedlo Teľacie kúsky na paprike a paradajkách pridaná medzi recepty 2.2.2016  varecha.pravda.sk/recepty/telacie-kusky-na-paprike-a-para...
, je výborné jedlo, jednoduché a pekne spracované nebudem rozoberať.
Ale za jedno ťa musím, hoci málokedy komentujem tu pridané recepty, v tejto tvojej práci pochváliť. A to je, nazval by som to: "cit pre realitu".
A vieš z čoho som vychádzal? Z reálneho názvu pre zeleninku - cibuľka!! Krásne a správne ju uvádzaš ako ... " m l a d á" .... cibuľka s vňaťou a nie ako tu vidím v mnohých receptoch pridaných v tomto zimnom mesiaci január cibuľka ... "j a r n á"!!! Ja, keď teraz, v týchto zimných mesiacoch (hoci zima je zatiaľ mierna) december, január, február (týka sa to príspevkov pridaných zo severnej pologule našej planéty!), čítam v pridanom recepte, že: ... "a na záver bryndzové halušky husto posypeme nadrobno nakrájanou j a r n o u cibuľkou", tak mi vypadávajú z účesu moje šediny a trpne mi v ústach zubná protéza. Možno sa už ľudia nevedia dočkať jari alebo opísali recept pridaný niekde inde v jarnom období, ale ty si sa nenechal pomýliť a správne si použil vhodné prídavné meno k dobe a času v ktorom si recept pridal! To je ten cit pre realitu! To na tvojich receptoch obdivujem. Čistotu prvotnej myšlienky, dokonalosť realizácie a úprimnosť v literárnom prevedení práce. To z tvojich receptov cítim. Nebojíš sa pridať aj veselé črty z tvojho súkromia obohacuješ, teda aspoň mňa, o nové pocity pri štúdiu receptov a ich následnom pokuse o realizáciu.

P.S. : pridávam sem tento príspevok do diskusie preto aby som zistil ako sa mi to vo vynovenej verzií tejto stránky podarí a už vôbec nie preto aby som tu chválil priateľa - konkurenta. To bola len zámienka !!! Ahoj Fero.

@zareaguj


Diskusia k téme

janazjarku
Dobre Štefan :-) oj vy moji kamaráti východniarsky radosť čítať a ja by som bola veru aj jarnú cibuľku prehliadla taká som načisto osprostená z tejto divnej doby , ani leto ani rak :-)