Varenie

Plnka do torty

christinna013 - bez fotkychristinna013, 25. marca 2014

Dobrý deň :) Chcela by som maminu prekvapiť na narodeniny tortou. Poradíte mi prosím, nejakú dobrú, al e zároveň jednoduchú plnku do torty? Niečo, čo ako 13- ročná zvládnem :)

@zareaguj


Diskusia k téme

smejkad
tato otazka tu bola nedavno, pozri si recept na trasenu plnku, to zvladnes, je to rychle, jednoduche a vyborne
sovka62
V trinástich rokoch by som asi v obchode pohľadala krémovú náplň Dr.Oetker, do tej stačí pridať mlieko a cukor a zaručene sa ti nezrazí. Chuť má tiež dobrú, vanilková aj čokoládová. Akurát ti neodporúčam, aby si ňou zdobila hotovú tortu, na to sa veľmi nehodí, na vzduchu do druhého dňa zmení konzistenciu, zaschne. Tak radšej len polej čokoládou a použi niektoré z hotových ozdôb (v krabičkách, tiež Dr.Oetker).
babidka
Ja mam najradsej cokoladovy krem , ktory sa urobi rychlo a jednoducho : 250 ml slahackovej 33% smotany dame pomaly zohriat , este pred jej zovretim do nej das na kusky polamane 200g horkej cokolady / moze byt aj cokolada na varenie , ja mam radsej 75%/ a odstavis z ohna . Miesas kym sa cokolada nerozpusti .Nechas vychladnut . Este teple ochutnaj - ak sa ti zda malo sladke , tak pridaj asi 1 Pl cukru .Ja cukor nepridavam, mam rada tu horkost cokolady . Dobre vychadene potom vyslahaj a pouzi aj ako plnku aj na ozdobu . Cim ma cokolada viac % , tym byva krem tuhsi . Tento krem zvladnes urcite - pouzijes iba tie dve veci a roztopit cokoladu v slahacke a potom vyslahat urcite zvladne kazdy zaciatocnik :-)
luss44
Mne sa osvedčila táto čokoládová plnka, v kombinácii s banánmi je úžasná. Viackrát som ju už použila do torty a aj ako rezy. Len tej čokolády som dala 200g, 75% horká z Lidla, úplne to stačilo. Ak by sa Ti zdala plnka horká, pridaj 2-3 PL prášk.cukru. Inak, aj korpus v tomto rcp je najlepší, aký som doteraz piekla, iný už ani nerobím.
 varecha.pravda.sk/recepty/najlepsia-cokoladova-torta/3588...

Nech už si vyberieš akýkoľvek recept, prajem zdarné pečenie a daj vedieť o výsledku.
tinaaa84
Vyskúšaj puding bez varenia Creme Olé (pripravíš podľa návodu-je to veľmi jednoduché) a do pudingu môžeš zamiešať ovocie a 2 PL kyslej smotany.
ivika8
Ahoj, ja robím najradšej pudingové plnky, sú veľmi jednoduché na prípravu a vynikajúco chutia. Dávam ich aj na torty, alebo jednoducho v nedeľu na piškótové cesto. Ja používam pudingy Dolcela od Podravky, najmä vanilkový s mletým vanilkovým luskom. Postup je takýto: pripravíš si puding, klasicky podľa návodu, príchuť pudingu je len na tebe a necháš ho vychladnúť, občas ho zamiešaj, aby sa neurobila kožka na povrchu. Potom vyšľahaj šlahačkovú smotanu a zmiešaj dokopy a natri na tortu. Tortu nechaj ešte dve až tri hodiny v chladničke. Jednoduché, rýchle a fajnučné. Držím palce a peč ďalej :)