Srdiečko s malinovou plnkou fotorecept

janger - fotkajanger, 14. februára 2013
Srdiečko s malinovou plnkou (fotorecept)
Foto: janger

Taketo valentinske srdiecko som upiekla....Inspirovali ma viacere recepty a uplatnila sa aj vlastna fantazia...

Suroviny

Korpus:
60 g
30 g
4
130 g
40 g
1 ČL
Plnka:
400 ml
350 g
2 vrecúška
4 PL
4 plátky
Sirup na pokvapkanie:
100 ml
2 PL
3 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Ruru zapneme na 175-180st.

  2. 2

    Najprv upecieme korpus. Ja som chcela vyskusat tento sposob. Tu to volaju aj -genoise-. Do misky preosejeme muku, kakaovy prasok, trosku soli, dobre to premiesame.

    Srdiečko s malinovou plnkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do hrnca dame varit vodu a do misky, ktora znesie horucu paru, dame cele vajcia a cukor. Miesame nad parou, priblizne 5 minut, az kym bude vajcova hmota tepla. Miesat musime stale, aby sa nam nespravila prazenica. Mozeme rucne, alebo tak, ako som robila ja, mixerom.

    Srdiečko s malinovou plnkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zohriatu vajcovu hmotu zoberieme z pary a prelejeme do mixera a nechame dobre vyslahat, asi 5 minut. Moze byt aj dlhsie. Ak nemame mixer, slahame rucne. Prislahame vanilkovy extrakt.

    Srdiečko s malinovou plnkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dame rozpustit maslo.

  6. 6

    Do vajcovej hmoty postupne, na trikrat, primiesame (zase cez sitko) suche suroviny - muku s kakaom a solou. Miesame uz len vareskou, velmi opatrne, ale dokladne.

    Srdiečko s malinovou plnkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do misticky s rozpustenym maslom primiesame trosku vymiesanej cestovej hmoty.

    Srdiečko s malinovou plnkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Az po dokladnom spojeni to opatrne primiesame do cesta. Cesto vylejeme do formy. V mojom pripade to bolo do srdcovej formy, ktorej dno som vylozila papierom na pecenie. Dame do vyhriatej rury a pecieme na 175-180 st. (klasicka rura) asi 30 minut. Po dome sa vam zacne sirit fantasticka vona. Takze vobec nebudete pochybovat, ze srdiecko bude dobre :-). Po upeceni to nechame vo forme trosku vychladnut. Potom vyberieme z formy a nechame dalej chladit na mriezke.

    Srdiečko s malinovou plnkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pripravime sirup na pokropenie korpusu. Chcela som dat do toho nejaky alkohol, tak som uz skoro rano v posteli premyslala, ze co by tak pasovalo s malinami...Hmmm, najlepsi by bol nejaky malinovy liker. No kedze ten som doma nemala, myslela som, ze dobry bude aj rum. Takto: Do hrnceka dame varit vodu, sirup (najlepsie malinovy), cukor, rum. Nechame to povarit, aby nam vznikol taky sirup. Ak nechcete alkohol, nemusi byt. Alebo nedajte sirup, ale pouzite len alkohol....Korpus som prerezala na polovicu. Obidve casti som dobre pokvapkala uvarenym sirupom. Trosku z toho sirupu si nechajte, to budete este potrebovat neskor.

  10. 10

    Zacneme s vyrobou plnky. Je to jednoducha slahackovo - malinova plnka. Kedze som ju chcela trosku pevnejsiu, tak som ju posilnila zelatinou. Rozmrazene maliny roztlacime vidlickou. Ak vam vadia zrniecka, tak to mozete prepasirovat cez sitko. Mne nevadia. Platky zelatiny dame asi na 5 minut do studenej vody. Platok po platku namocime a ponorime. Nie vsetky dohromady. Ja som pouzila 4 platky. Na taketo mnozstvo plnky moze byt platkov viac, ale mne to stacilo takto.

    Srdiečko s malinovou plnkou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Kym sa zelatina moci, dame trosku sirupu (z bodu 11 a 12) zase zohriat. Slahacku, do ktorej sme dali vanilkovy a praskovy cukor, vyslahame. Cukor podla potreby. Tieto maliny boli dost kysle...

  12. 12

    Platky zelatiny vyberieme z vody, dobre vystiskame a rozmiesame v teplom sirupe. Toto vlejeme do malin, dobre premiesame. A potom treba uz len maliny primiesat do slahacky. Plnka je hotova.

    Srdiečko s malinovou plnkou (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Naplnime cukrarenske vrecko, do ktoreho sme dali spicku s gulatym otvorom. Alebo len jednoducho odstrihneme spic. A pomocou vrecka nastriekame plnku . Moze sa to jednoducho aj natriet. Ale chcela som mat pekne rovne okraje a vysku plnky vsade rovnaku. Takto vyplnime celu plochu srdiecka. Ja som nastriekala az dve vrstvy na seba.

    Srdiečko s malinovou plnkou (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Srdce spojime. Pripadne mozeme trosku posypat praskovym cukrom. Alebo aj obliat cokoladou.

    Srdiečko s malinovou plnkou (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Este chcem nieco povedat k tej plnke. Mala som jej z tohto mnozstva surovin privela. Co mi zostalo, dam do mraznicky a inokedy to pouzijem napriklad na nejake kolaciky, cupcakes a pod. Alebo sa tym da ozdobit nejaky puding...Mozete spravit z polovicnej davky, pripadne z dvoch tretin, vtedy vam nic nezostane a srdiecko naplnite trosku nizsou vrstvou. Toto mi zostalo:

    Srdiečko s malinovou plnkou (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

iva63
tortička vyzerá veľmi lákovo a nepochybujem, že chutí fantasticky-:) krásny darček na Valentína-:) si šikovná...krásny fotopostup...
diabambulka
wau, pochvala, nádherne spracovaný recept, krásne opísaný a dovolím si tvrdiť že prudko jedlýýý :-)

tak krásneho Valentína :-)))
mesiar50
V jednoduchosti je krása.Platí to aj pri tomto peknom
a určite aj chutnom zákusku.Tá plnka ma chytila
recept som presmeroval do Kk.
Vďaka.Pozdravujem ťa.:-)
sany11
je naozaj velmi pekná,a chuťovo to musí byť rozprávka.
marcy
vyhrala si sa,predcízny postup a skvelý výsledok:-))
ywett
@janger Janka, srdiečko je krásne, vidno, že je robené z lásky :-)
1*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia