Rôzne

Plnka do torty.

3sandra3 - fotka3sandra3, 9. augusta 2014

Chcem sa vás spýtať a teda by som aj prosila o radu... Totiž našla som recept s názvom "Torta Samba", ktorý ma zaujal a chcela by som ho aj vyskúšať. Ale nie som si celkom istá tou plnkou, či nebude riedka. Takto to znie: Zloženie plnky: 8 lístkov želatíny , 500 ml mlieka, 100 g bielej čokolády, vanil.struk, 5 žltkov, 50 g prášk. cukru, 5 cl rumu, 300 g smotany na šľahanie.
Postup: Želatínu namočíme do studenej vody. Zo struku vyberieme dužinu. Mlieko, čokoládu, vanilk.dužinu a struk uvaríme. Žĺtky , práškový cukor a rum vyšľaháme, spojíme s mliekom a zohrejeme. Pridáme želatínu, vychladíme a zapracujeme vyšľahanú smotanu.

Čo mi poradíte? Mám sa do toho pustiť?
Vďaka.

@zareaguj


Diskusia k téme

jeka
Nie som odborník na plnky,ale ako čítam,tak to je vanilkový puding obohatený o čokoládu,tak si myslím,že by sa ti to malo podariť.
používateľ nemá avatar
123
123
8 lístkov želatíny na 500ml mlieka by malo stačiť, skôr by som.../-nemám rada surové žĺtky... keby sa to šľahalo nad parou..., tak použijem -ale to je iba môj problém,...mám s tým-surové žlĺtky- neblahé skúsenosti.../
stefik
ja robím podobný tomuto je fajn kukni  tortyodmamy.sme.sk/torta-emotion...
a ten krem čo máš hore tiež poznám tie vajcia sa pridávajú do horúceho mlieka čiže sa prevaria len treba dať pozor aby si vyrovnala teploty z mlieka uberieš pridáš do vaječnej hmoty a potom to spojiš z zviškom mlieka inak sa môže stať že z toho bude sladká praženica.
nela88
úplne v pohode, je to vlastne krém bavarese, robí sa bežne