Chcem sa vás spýtať a teda by som aj prosila o radu... Totiž našla som recept s názvom "Torta Samba", ktorý ma zaujal a chcela by som ho aj vyskúšať. Ale nie som si celkom istá tou plnkou, či nebude riedka. Takto to znie: Zloženie plnky: 8 lístkov želatíny , 500 ml mlieka, 100 g bielej čokolády, vanil.struk, 5 žltkov, 50 g prášk. cukru, 5 cl rumu, 300 g smotany na šľahanie.
Postup: Želatínu namočíme do studenej vody. Zo struku vyberieme dužinu. Mlieko, čokoládu, vanilk.dužinu a struk uvaríme. Žĺtky , práškový cukor a rum vyšľaháme, spojíme s mliekom a zohrejeme. Pridáme želatínu, vychladíme a zapracujeme vyšľahanú smotanu.
Čo mi poradíte? Mám sa do toho pustiť?
Vďaka.
a ten krem čo máš hore tiež poznám tie vajcia sa pridávajú do horúceho mlieka čiže sa prevaria len treba dať pozor aby si vyrovnala teploty z mlieka uberieš pridáš do vaječnej hmoty a potom to spojiš z zviškom mlieka inak sa môže stať že z toho bude sladká praženica.