Rôzne

Plnena paprika

janulka12 - fotkajanulka12, 31. júla 2012

Stale mam jeden a ten isty problem stale sa mi rozvaria gulicky. co
mam robit skusala som uz vsetko mozne a nic nepomaha.

@zareaguj


Diskusia k téme

soncya
@janulka , nemáš ich veľmi "na voľno"? ja guľky gúľam v mokrých rukách a riadne ich stláčam na pevno, asi tak ako keď robím snehovú guľu. nerobím ich nikdy podľa receptu, tak to v pomere surovín asi nebude (ja ich nemám nikdy rovnaké!) potom ich kladiem do vriacej omáčky jednu po druhej a nikdy sa mi zatiaľ nerozvarili. asi to ozaj bude hutnosťou guličiek. ale som zvedavá čo ti poradia aj iné varecháčky. :o) Veľa zdaru!
viera1
Zmes na guľky nechaj postáť aspoň 20 min. a potom guľky vkladaj do misky s bielkom (nerozšľahaným !).Takto ich po jednej vkladaj do hrnca s vriacou omáčkou.Vždy počkaj,až začne vrieť a vlož ďalšiu.Nakoniec jemne skontroluj vareškou,či sa neprilepili ku dnu a povar 30 min.Nikdy nemiešaj,len jemne prejdi po dne.Ťažko je to takto,musela by si dať recept a postup,aby sa to dalo posúdiť.
sovka62
Veď sa netráp, papriky naplň a to čo ti ostane na guličky, to zahusti statočnou hrsťou hladkej múky. Určite a zaručene sa ti nerozvaria.
A už mám slzy v očiach, túto radu som kedysi dostala od priateľky Gabiky, s ktorou sme sa pred necelým polrokom definitívne rozlúčili a to bola odo mňa mladšia o viac ako desať rokov.
marylan
Ja robím podobne ako Ti poradila sovka62 a guľky sa nerozvaria, sú aj na vzhľad pekné.
janara
ja dávam do plnenej papriky 1 celé surové vajce, nikdy sa mi nerozvarili,
ostatné ingrediencie sú ako v linkoch uvedených vyššie
janara
robím z tejto masy aj guličky, nedávam múku, ani majoránku
janulka12
Vsetkym vam dakujem.Nakaniesc som ich obalila v bielku a boli super.
evanaaa
Nedávam múku, nič, vajce to drží, a pridám trochu viac ryže ako do paprík, ešte sa mi nerozpadli. A vkladať do vriacej! omáčky, až po chvíli stíšiť oheň. Fakt neviem, prečo sa niekomu nedaria. ale dá sa na to časom prísť.
frona
Guľky sa nerozvaria, keď do masy pridáš viacej vajíčok. Do papriky vajce ani netreba, do guliek dávam na 1/2 kg mäsa 2 ks vajec
rulik
ja používam guľatú ryžu a nikdy sa mi nerozvarili
jaroslava31
Na pol kila mäsa dám len jedno vajíčko, ale tajomstvo je v dobrom vypracovaní plnky. Mala som tento istý problém, ale potom mi mi jeden kamarát- nekuchár poradil túto fintu, ktorá skutočne funguje.
medulienka122
Dnes práve varili na ATV guľky v paradajkovej omáčke a šéfkuchár ich najprv pováľal v jemnej strúhanke, až tak ich dal do vriacej omáčky. ,hneď som si pomyslela na naše Varecháčky, ktoré tu prednedávnom tiež mali podobné problémy
babula2412
Ja nedávam vajíčko, iba mäso, guľatú ryžu, soľ, korenie. Mäso a ryža v pomere asi 2:1. Dobre vypracujem, neobaľujem v ničom (strúhanka v omáčke by sa mi asi nepáčila), vkladám do vriacej omáčky a po chvíli jemne oddelím varechou od dna. Nikdy sa mi ešte nerozvarili.