Chcem sa spýtať, kde by sa dal nájsť recept na plnenú papriku v paradajkovej omáčke, ktorú nedávno robil p. Židek v TV. Sama som to nevidela, ale vraj použil do plnky surovú neuvarenú ryžu. Povedal, že ryža sa aj tak uvarí sama v šťave, a jedlo je potom oveľa chutnejšie. Treba papriky plniť do 3/4 lebo plnka sa nafúkne. Počuli ste niekedy niečo také? Neverila som, musím to vyskúšať...
@zareaguj
varecha.pravda.sk/recepty/plnene-rajciny/38292-recept.htm...
Ja len súhlasím so všetkými tými, ktorí tu popisujú skúsenosť s prídaním surovej ryže! Maximálne si ryžu prepláchnem a nechám po dobu, kým nezarobím mäso namočenú vo vode. Tiež najradšej používam guľatú. Lebo vždy okrem naplnených paprík zostanú aj nejaké guľky a nemám rada, ak vyzerajú ako ježi.Ryža má krátky čas varu a kým sa uvarí mäso, ryža má času dosť a dosť. Tiež varievam ak plnené kapustné listy zo sladkej kapusty a sarmu z kyslých kapustných listov vždy zo surovej ryže. Ale dám vám jednu radu: keď zarobíte mleté mäso, snažte sa ho zarobiť tak, ako keby ste išli robíť klbásky!!!! Potom je to top!