Foto: eraserhead
ľudia sa vystavujú konfrontácii nesprávnou terminológiou tam kde sú všeobecne známe a zaužívané pojmy, a jedlá takto označené majú minimálne základne suroviny a postupy Zobraziť celý popisľudia sa vystavujú konfrontácii nesprávnou terminológiou tam kde sú všeobecne známe a zaužívané pojmy, a jedlá takto označené majú minimálne základne suroviny a postupy definované. Napríklad za maslo je označované čokoľvek od margarínu až po umelú hmotu, veď kto by si kúpil "stužené sušienky" ale "maslové sušienky" keď ich na tento omyl upozorníte začnú odriekavať mantry "nečítaj, nejdz, nahlásim matelkovi, mi to tak voláme" Žiaľ rovnako zmýšľajú aj v reštike na SVK, a preto sme tam kde sme, v..
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Rajčinám odrežieme vrch ktorý si odložíme, rajčinu vydlabeme a dužinu ktorú získame dáme do nádoby kde ju prepasírujeme alebo rozpučíme. Pridáme ryžu, nasekané bylinky, soľ, práve zomleté korenie, olej a cesnak. Necháme hodinu marinovať.
-
2
Zmesou naplníme rajčiny, poukladáme do vhodnej nádoby. Pridáme tiež nakrájané zemiaky ktoré jemne osolíme a pokropíme olejom. Pečieme v rúre 1 hodinu na 180 C. Skúsil som k tomu tento . šalát
-
3
A aké rajčiny? napríklad tieto:
s uvodom suhlas na 100%