Varenie

Pečenie v silikonovej forme

evkalibka - bez fotkyevkalibka, 10. decembra 2011

Prosím poraďte. Dcéra mi dnes kúpila v Tescome silikonovú formu na drobné pečivo. Zatiaľ nemám skúsenosti s takýmto pečením. Ukladá sa táto forma do rúry na plech alebo rovno na rošt ? Poradíte mi aj osvedčený recept ? Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

dorisa
Ja dávam len na rošt takéto formičky, aj muffinky, ked su jednotlivo dávam na rošt. Mám len takú formu vcelku na muffinky, nie na drobné pečivko, ale určite ti niekto pridá recept aj na také koláčiky.
babidka
pouzivaj ako normalnu plechovu formu - ja vsak vsetky silikonove formy davam na plech . niekolkokrat sa mi na roste prehli , ohli ci pohli---no a cesto sa mi aj vylialo. Ale ked si uz zvyknes s tym zaobchadzat , tak je to dobra pomocka . cesta pouzivam normalne - piskotove , mufinkove , krehke maslove ...Ale chrumkavu korku na kolacikoch mat nebudes :-)Dobre sa z toho vybera -nikdy sa cesto neprilepi . No a da sa polozit aj do mraznicky .
alexdidi
Pripájam sa k @babidka ,až na to,že prvýkrát by som aj tieto formičky vymastila,lebo mne sa prilepili.Mám ich niekoľko druhov a všetky dávam tiež na plech.
bambulka51
babidka@ mám takú podotázku či musím sil.formy aj vymastiť osobne som si myslela že nie ale keď tu čítam príspevok od alexdidi že mastila?
marianne69
Prvy krat ju umy saponatovou vodou,dobre vysus a jemne potri rastl.olejom,vzdy polozim na nizky plech na peceni ako @babidka ,aby bolo cesto vo forme rovnomerne a neprevaluje sa.Len na rost nedavam. Mam ich vseliakych od babovkovych,muffinkovych,na rozne chlebiky...a sluzia vyborne.
martamm
Silikonove formy staci vymastit len raz za niekolko mesiacov...
babidka
ja ich tiez mastim iba obcas -ale tie , co su velmi clenite /ruzicky,male babovicky/ mastim preventivne zakazdym. Este sa mi neprilepili , ale kamaratke ano takze som opatrna ...
tinca
aj ja dávam na plech kvôli stabilite
marta5
Super rady,aj ja som dostala silikonovú formu,ešte som ju neskúšala,je na biskupský chlebík,iste ho upečiem tieto Vianoce,možno už zajtra vyskúšam-dakujem za pripomenutie.
marta5
Super rady,aj ja som dostala silikonovú formu,ešte som ju neskúšala,je na biskupský chlebík,iste ho upečiem tieto Vianoce,možno už zajtra vyskúšam-dakujem za pripomenutie.
cukrik2
ja mám so silikonovou formou veľmi dobré skúsenoti. Kupujem si len značku Silikomart. Majú ochranny prstenec a preto sa nič z foriem nevyleje a sú stabilné. Dávam ich rovno na rošt. Nemusia sa vymastiť a cesto vyklopiť treba až keď je vychladnuté. Neviem si ich vynachváliť. Treba však kupovať kvalitné silikonové formy.