O Varecha.sk

Papierová kuchárska kniha od ľudí z Varechy

tomas - fotkatomas, 14. novembra 2012

Privítali by ste kuchársku knihu s receptami od ľudí z Varechy? Uvažujem o vydaní knižky, výberu najzaujímavejších receptov od ľudí (najviac klikaných, najdiskutovanejších) do knižnej podoby, ktorá by bola vhodným darčekom...

Bolo by fajn tam písať aj profily Varecháčov - autorov jednotlivých receptov? Alebo sa viac sústrediť iba na recepty samotné?

Kúpili by ste si takúto knihu v knihkupectve? Koľko by takáto kniha v knihkupectve mala stáť?

@zareaguj


Diskusia k téme

oblizprst
Určite. Na Vareche je toľko skvelých receptov, že sa oplatí to vydať. Najmä tie starodávne mi neskutočne "režú". Cena? Okolo 15 EUR je dobrá cena. Ja mám doma cca 40 kuchárskych kníh, a s radosťou by som Varechácku pridala.
smajliqa
ja by som ju hned kupila.... predpokladam ze by nestala menej ako 20 eur.. ved bezne kucharske knizky tolko stoja.... a tato by bola isto hruba a vela receptov v nej, kedze je tu velmi vela nadanych ludi :)
super napad :)
arokis1
určite áno a hneď až tri, čo tri,zrejme až štyri - pre moje 3 deti a hoci som už sama, ale RAZ...vnúčatá snáď budú chodiť aspoň na niečo sladké ku babine:-))
recyko
jasne, že kúpila. Každým rokom dostavam kucharsku knihu na vianoce od maminy. A veruže pečiem, varím s toho stále. Takých kníh nikdy nie je dosť. Ale prijala by som aby obsahovala staré recepty naších starých mám s dôkladným popisom. A cena primeraná aby si ju dokazalo veľa čitatelov zadovážiť.
suzi512
tiež si myslím, že môže byť. ak môže byť mať knihy nejaká seeelebrita, môžu mať aj varecháči! o tých aspoň vieme, že varia nielen na obálke ;-) cena cca 15 €. myslím si, že ku každému receptu by mohol byť aj nick varecháča, aby si človek potom mohol prípadne pozrieť aj ďalšie jeho recepty.
cipko
Určite by som ju, kúpil,aj teraz beriem inšpiráciu a recepty z VARECHY,a stáť by mala tak maximálne do 15 evri.

evusik
určite by som si kúpila, bez váhania a určite by si kúpili aj moje deti, alebo by som ja kúpila ako darček :-)
elixir
To je pekný nápad. :) Tiež súhlasím s 15 euro. Aby nebola len kniha atraktívna, ale aj cena - i pre ľudí, ktorí o Vareche ešte nepočuli, resp. nenavštívili.
rulik
súhlasím s predchádzajúcimi, tiež by som ju kúpil,naposledy som si kúpil kuchárku od p.Žideka,len si myslím či by nejaké veľké profily autorov nevzali na kvalite myšlienky,krátka zmienka o autorovi - áno
marijanka712
myslím si , že je to dobrá myšlienka je tu na týchto stránkach mnoho inšpirujúcich receptov ba sa rodia recepty aj pre celiatikov,preto by bolo treba podla mna vydať aspon dve knihy a tiež mnoho rád , skúsenosí, ktoré sú v komentároch ... stretla som sa s takými kuchárskymi knižkami , v ktorách tieto rady k pečeniu, vareniu boli v predu pred receptami a fakt sú tu velmi dobré rady hodné zlata najmä od starších kucháriek ... ten nápad je dobrý cena by mala byť max do 15€ , aby bola dostupne pre každého som rada, že sa zaoberáte touto myšlienkou
zuzika27
Milujem vase recepty, suhlasim s knihou. Zameranou napr na urcite segmenty - pecenie, masove, cestoviny ... A kazdu zvlast, aby si kazdy vybral. Cena cca do 10 eur.
domacapani
Tie rady a skusenosti z diskusii su na nezaplatenie, ako pise marijanka712.
cistinka
Mne by sa páčil každý rok varecháčsky kalendár, ktorý by som mala na stole....o tom sa tu už tiež diskutovalo kedysi....ale knihu by som brala tiež :-)
domci4
Kúpila by som si ju a podľa mňa by mala stáť okolo 12 € :)
marianne
Samo,ze by som chcela.:-)Uz netrpezlivo cakam aj na Nebicko v papuke od p.Zideka,ze vraj ram bude aj prastare slovenske regionalne recepty varene v relacii.A kucharka z varechy by ma potesila velmi,uz som si sice zalozila sanon s receptami VARECHA, ktore mam odskusane a pacia sa mi,ale urcite by dom si kupila...
anina43
určite by som si kuchárku z Varechy kúpila, aj keď mám doma veľa kuch. knižiek, kalendárov, brožúr o varení, pečení. Prihováram sa za cenu 10 e, záleží však na hrúbke knihy a či v nej bude obrázková časť. Super nápad !!
trencanka
Ked bude plna dobrych receptov, kupim :)) Rada vzdy siahnem po knihe receptov, ktore su overene rokmi! Cena do 20 eur.
marlenka88
Len do toho, myslím, že kniha by mala veľký úspech:-) ja som závislá na kuchárskych knihách a táto by bola určite medzi mojimi TOP:-)))
medulienka122
To by bolo výborné, určite by som si ju kúpila, bolo by to milé, keby tam boli aj profily autorov. A nemám šajnu, koľko by mala stáť:-)
rennatte
urcite ano a aj s autormi receptov a mohla by byt potom aj vyhlasena nejaka sutaz o tuto knihu :-)
orchidea
už len tá mi chýba medzi tými všetkými čo mám doma...:) samozrejme potešila by kniha, mám veľmi rada knihy aj keď si myslím, že urobiť knihu z receptov, ktoré sú na vareche bude velikááááánsky problém, vybrať z toho množstva výborných receptov tie najlepšie bude riadna fuška...čo sa týka ceny, pripájam sa k 10 euro aby nepatrila k tým prehnane drahým knihám čo sú na trhu a ktoré si každý nemôže dovoliť kúpiť....
zdenka1009
určite by som si kúpila , ja sama si z varechy prepisujem všetky zaujímavé recepty do svojej kucharskej knihy, ...a koľko by mala stáť, nie veľa aby ste neodradili kupujúcich,-)
mracik9
Áno,áno a ešte raz áno,je tu toľko skvelých receptov,škoda ich nevydať a tá cena,nesmie odradiť kupujúceho.
murinka2
Samozrejme, len rýchlo do toho, to bude paráda, pretože tu sú vždy vynikajúce recepty, no a cena by mala byť prijateľná aj pre tých menej solventných /inv.doch., star.dochodcovia apod./
helca103
ja tiež súhlasím s vydaním knihy naj receptov z Varechy a samozrejme uvádzať autora na Vareche.Veď keď si niekto dá tú námahu navariť, nafotiť a zverejniť tak si zaslúži aby bol uvedený pri svojom recepte. Cena do 15€ by potešila :-)
babkamt
To je dobrý nápad. Určite si ju kúpim, ak nebude cena príliš vysoká. Tak cena od 10 do 15 euro je v pohode. Už mi v hlave prebiehajú mená mojich obľúbených ako cistinka , palokuchki a ešte mnohé ďalšie.
silvia68
Určite nekúpila. Chodím tu práve preto, že nemusím listovať v knihe a maximálne mi vyhovuje internetová kuchárka. Ale určite by mnohých potešila, hlavne tých, čo sú menej počítačovo zdatní, prípadne ako darček.
sany11
aj ja suhlasim,kniha by mala mat prijatelnu cenu,aby si ju mohol dovolit kazdy,aj ludia ktory su financne slabsi.podla mna 10 eur
izabella929
Budem veľmi rada, ak sa vám podarí niečo také vydať..je tu strašne veľla krásnych a aj dobrých receptov nie len o varení, ale aj pečení a zaváraní..mám mnoho vzácnych kníh, ale táto by bola TOP..určite ju kúpim...a cena do 20 E.. len neváhajte a pustite sa do toho hneď...
alexdidi
Výborný nápad a za 10-15eur by sa iste aj dobre predávala...
andys
Určite áno, Varecha je moja veľká inšpirácia :) A prvýkrát by som v nej listovala s napätím, či sa tam nedostal aj nejaký môj recept. Potom by som ju kupovala aj ako dar širokej rodine ;)
cajika
Výborný nápad, len asi aká hrubá by bola táto fantastická kniha?Pri tých nádherných obrázkoch, radách a komentároch, snáď by tam všetko ani nevošlo a predsa varecháči aj z iných krajín sveta Slováci /-enky všetko nájdu na webe. Nenosme drevo do lesa.
ailuj82
Aj ja by som si kúpila, ale profili varecháčov by tam asi nemali byť, stačí len meno....
martamm
Samozrejme, kúpim si, už aby tu bola, dúfam, že my varecháči sa k nej prednostne dostaneme :D
rela
Knihu by som prijala, cena určite závisí od veľkosti knihy. Pri hodnotnej knihe na cenu nepozerám. Je to dobrý nápad @tomas s chuťou sa do toho pusti.
fany1602
určite by som si ju kúpila a hlavne by tam mohli byť zákusky a recepty starých mám.to by bolo super a cena do 15€.
babidka
Mam slabost pre kucharske knihy a rada si ich citam ako niekto zamilovany roman :-) Ak ked viac vyuzivam internet na hladanie receptov a hlavne Varechu ako papierove kucharky . Knihu by som si urcite kupila - bez ohladu na jej cenu .
marijanna
jasneeee ;) super napad,mozno v lete,ked pridem domov uz bude v predaji,tak si ju kupim ;)))) super ste to vymysleli drzim prsty pri vydavani
klaura
tiež by som si ju kúpila ... a 15 - 20 eur je dobrá cena ... ale musela by byť poriadne hrubá ... :)))))
tiež by sa mohlo o ňo súťažiť vo varecháčskych súťažiach ...
irenaw
určite kúpila, to by bolo ako album ;-)
malusa
Ako napisala cistinka,varecharsky kalendar by bola velmi dobra vec!
cchikung
Rada by som si ju kúpila,cena 15 eur by bola prijatelná :)
ketty3811
Určite áno,sú tu výborné recepty a páčil by sa mi aj ten kalendár.:-)
3sandra3
to je fakt skvelý nápad,,, tiež som za cenu cca 10,- až 15,- eur, ale záleží od toho, koľko strán bude obsahovať....
elisticka
wau super napad!!! mne uz davno navrhovali z bezlepkovych receptov urobit knihu.. bolo by dobre len listovat ... a mohli by ste aj pre celiatikov jednu zvlast urobit a zhrnut tolko super receptov do nej.. no aj klasicku by som kupila s vynikajucimii receptami naozaj super napad:-)))
mariaklara
Samozrejme, že by som ju prijala i ja, hoci som už povedala, že žiadnu kuchársku knihu si už nekúpim, mám ich už strááášne veľa, táto by určite v mojej poličke nesmela chýbať. Tak len smelo do toho!
dorisa
aj mne sa nápad páči..... ja osobne by som si ju kúpila, aj mojim dievčatam:) Do toho!!!
jerica
kuchárska kniha VARECHA výborná ponuka, a ten kalendár, čo navrhla @cistinka , vždy po ruke, to by bolo super :-)) cena sa odvíja od nákladov z výroby a zisku z predaja .
aroooo
výborný nápad na kalendár napr.týždňový na stenu a aj kuch. knihu a pri tom množstve dobrých receptov ju očíslovať hneď ako č. 1,lebo určite by bola potom aj druhá...a prípadne členiť napr.múčniky,zaváranie, alebo ročných období.....
levandula
aj ja by som kupila a myslim ze kazdy, koho recept sa tam ocitne. kalendar by som brala tiez, to by mohla byt lacnejsia verzia. kniha moze byt aj drahsia, aby bola kvalitna a aj s fotkami
palec1
Určite by som si ju aj ja kúpil, je tu kopec výborných receptov cena by až tak nezavážila keby bola kniha dobre spracovaná.
marcela008
Ano, bylo by fajn mít doma tištěnou knihu. Jsem z České republiky a myslím si,že Slovenská kuchyně je jiná než česká (a moc dobrá a chutná :-) bylo by to fajn, to bych brala...
kimlo
Dobrý nápad... aj to s tým kalendárom.
katyka
Milujem kuchárske knihy a vždy keď si kúpim novú tak si hovorím toto bola posledná, ale keď listovať v kuchárskej knihe je tak nádherné takže ak vydáte Varechu určite si ju kúpim . Varecha na nete je ale perfektná v tom, že máś tam aj postup do detailov.
rybarkuchar
Dobrý nápad, určite by som tam dal aj profily, prípadne vtipné príhody z diskusií, zážitkov - spestrí to publikáciu. S cenou by som pod 20€ nešiel.
sonulienka
Vynikajúci nápad len do toho aby čo najskorej bola vydaná a daj vedieť aby sme ju neprepásli.Ja si ju tiež rada kúpim a aj ten kalendár je výborný nápad.
papkoska
To by bolo skvelé mať recepty pokope, hneď si objednávam časť Kysnuté koláče - slané aj sladké. Tu by ale pomohol aj fotopostup s grifmi, ako cesto vyvaľkať, krájať, plniť, tak ako to robí skvelá @cistinka.
jody
ja som skôr za kalendár ako za knihu... a hlavne sa obávam poriadnej zvady po výbere receptov... :(
bambulka51
rada by som si ju kúpila a tiež by bolo dobre aj pre celiakov kuch. knihu vytlacit a cena -podla poctu receptov ale to bude asi hruba kniha lebo receptou je tu velmi vela a ked sa pridaju aj foto recepty....ja davam tip 10 eur
monika456
bez rozmýšľania by som ju kúpila a nielen pre seba, ale aj ako darček. Bola by perfektná :)
soncya
kalendár každý rok - to by bolo fajn. knihu ja nemusím, som tu kvôli tomu, že nemusím nič prácne listovať, hľadať.
iva63
áno, ja by som si zakúpila aj knihu aj kalendár-:)
bibia1
dúfam, že sa vám tento super nápad podarí zrealizovať, tá kniha ale bude mať min. 500 strán :), lebo vybrať z tých skoro 30 000 receptov, to fakt nezávidím
sairaam
Kniha je dobrý nápad a určite by si ju veľa ľudí kúpilo. Možno by som si ju nakoniec kúpila aj ja, aj keď som si minulú sobotu povedala že už si nikdy žiadnu nekúpim. Kuchárske knihy /mám ich dosť veľa/ som prestala celkom používať, pretože dlhé roky odoberám denník Pravda a tam sú každý týždeň prikladané veľmi pekné prílohy s receptami. Tie som si stále odkladala, až sa mi ich toľko nahromadilo, že mi začali zavadzať. A keď si chcem pohľadať nejaký recept, tak ho rýchlejšie nájdem tu, na Vareche, na nete. Tak som všetky dávnejšie prílohy z Pravdy dala do zberu a nechala som si iba najnovšie. Určite je tu na Vareche viac takých ako som ja, čo si recepty ktoré ich zaujali radšej vyhľadajú v svojej kuchárke na tomto portáli. Ale kniha - tá má zase iné čaro! Ako sa poznám, určite neodolám. Tak @Tomas do toho!
evanaaa
Dúfam, že sa dostane aj na môj komentár, veď je tu toľko nápadov, že.....mne by sa síce páčil aj kalendár, ako navrhuje aj @cistinka , ale ak rátame na jednu stránku jeden recept, tak by sa ich veľa navošlo ( 52-3?) kniha by bola lepšia, ale ako to tu už niekto spomenul, malo by ich byť viac, každá na inú tému ( podobne ako aj Recepty zo Života) - Pečenie, Mäsá, Polievky a predjedlá, prílohy, Šaláty a podobne, ak by to šlo. Rozhodni sa a poraďte sa spolu redakčný kolektív, @tomas , máš čo robiť.
zvoncek
Milý Tomáš, ten návrh čistinky by stál za uváženie.,
stolové resp. závesné kalendáre s receptamí sú veľmi populárne a rozhodne súhlasím s tým, že v každej domácnosti sa náchádza práve v kuchyni .
milá evanaaa, tých receptov by mohlo byť viac ako 1 na týždeň, ja som mala aj taký kalendár, kde bolo na týždeň uvedených 5receptov., polievka., hlavné jedlo., múčnik, nejaká ľahká večera( šalát, nátierka)., myslím, že by to mohlo byť podobné ako sa tu prezentuje deenné menu- stačil by názov, použité suroviny, stručný a výstižny popis prípravy, doba prípravy, meno autora,
a príslušné ikonky pre označenie, vhodné pre celiatikov, pre diabetikov,
vegetariáni, vegáni,...... , stačil by jeden obr. jedla na týždeň, aby náklady na výrobu neboli drahé a mohol by sa predávať ze cenu prijateľnú pre dôchodcov.
alaba
Receptov je tu neurekom, aj na 2-3-4... knihy. Urcite by som si ju kupila, lebo niektore recepty a rady su tu vyborne. Cena - okolo 10E, ale asi bude rozhodujuce aj prevedenie (brozovana alebo pevna vazba) a pocet stran/receptov. Pripadne pre "aktivnych" varechacov by mohla byt aj nejaka zlava :-)) Kazdopadne by som tam potom pridala aj link receptu na nete, aby sa dali pozriet aj diskusie k receptom- lebo tam byva niekedy tiez vela zaujimavych postrehov a nametov.
Drzim palce, aby sa to podarilo !
jeka
Som za, môže byť bud kalendár,knižka,alebo aj v zošitovom prevedení.
rein
Aj ja by som ju privítal,bola by vždy v kuchyni po ruke,ako poradca


tinca
aj kalendár aj kniha super nápad, len sa tiež bojím ako to tu niekto napísal tej nevraživosti,prečo tá a nie ja. Ale možno sa mýlim:)
vierolinka
Určite by som kúpila, cena by nerozhodovala. Veď niektoré na recepty navVareche sú úžasné.
euclides
Rad si ju kupim, ak v nej budu inspirativne inovacne recepty.
salinka
Neviem, ako som mohla premeskat tuto debatu! Aj ja som za vydanie knihy a nech to stoji, co to stoji:-)))) Zatial si len odpisujem, alebo tlacim recepty.Perfektny napad:-)
evazitna
Veľmi rada by som si ju kúpila.
Mám už niekoľko dobrých kuchárskych kníh, ale stále sa rada vraciam k Vareche a veľa krát mi už prispievatelia pomohli. Našla som tu starý záhorácky recept, alebo som našla rodenému Viedenčanovi recept na pochúťku ,ktorú poznal od svojej prababky, ktorej varila Slovenka,ktorá u nich slúžila.
Nemusela by stáť viac ako 20 euro a určite by ste vybrali zaujímavé recepty. Už teraz sa teším :-))))))