Kuchyňa a vybavenie

Panvica s keramickým povrchom

kata50 - fotkakata50, 26. mája 2011

Pred nedávnom ma zaujala panvica s bielym keramickým povrchom. Vraj je tiež nepriľnavý, vydrží vysoké teploty a je zdravotne nezávadný. ( nie ako teflón ). Počuli ste o tom niečo viac ? Má niekto aj vlastnú skúsenosť s týmto výrobkom ???

@zareaguj


Diskusia k téme

honestka
neviem ci sa jedna o vyrobok, ktory mam na mysli ja ( jedna sa o Liatinove Hrnce s pokrievkou ktory ma tiez porcelánovy smaltovaný povrch). Aj tieto hrnce maju vlastnosti, o ktorych sa zmienujes (odolavaju poskriabaniu a korózii a mozu sa pouzivat aj v rure, pretoze vydrzia teplotu 500 ° F =/260 ° C/. a ich rukovate alebo uska su tiez silikonove, takze nepalia.

Ak ano, tak mozem suhlasit, su to vynikajuce dlhotrvajuce vyrobky, ktore dokazu prezit jedneho kuchara a vyrabaju ich osvedcene znacky ako KitchenAid, Emile Henry...
tornadolue
Vďaka Vareche mám aj ja panvicu s keramickým povrchom a som veľmi spokojná. Presne ako píšeš - nepriľnavý povrch, ktorý vydrží vysoké teploty a verím tomu, že aj zdravotne nezávadný. Teflónovú mám len jednu palacinkáreň, ale keď sa veľmi zahriala, radšej som otvárala okno, lebo sa mi vždy zdalo, akoby sa niečo vyparovalo.Pri liatinovej, titánovej a keramickej panvici nič také necítim.
1x 45678
kata50
Áno, aj ja pomaly likvidujem z mojej kuchyne teflon a už nechcem kúpiť ďalší. Kým sa nepoškriabe, tak je OK, ale stačí iba malé poškodenie a už môžeš panvicu vyhodiť.
marianne69
...kupila som ju,mam zbalenu,ale este neodskusala,ale mam odskusany hrniec z tejto rady a je to vynikajuci vyrobok,najlepsi hrniec v mojej kuchyni:-)
marikafil
Nuž, ja som tiež naletela na reklamu v zásielkovom obchode, kúpila som panvicu s bielym vraj keramickým povrchom a aj keď zásadne používam len drevené alebo silikónové "miešačky" a naberačky, ani nie po roku ozaj občasného používania sa na bielom povrchu objavil fliačik (nie škriabanec) a keď som to skúmala bližšie, zistila som, že sa samočinne odlúpil kúsok toho bieleho čohosi. Bola omnoho drahšia ako teflónová a zakrátko bude zase nahradená originál TEFAL panvicou, ktorá mi doteraz vždy vydržala aspoň 5-6 rokov.
duschko
Podlahol som reklame a kupil som hned dve. Jednu malu priemer 20cm a druhu vacsiu. Nedalo mi a musel som ju vyskusat. Ozaj reklama tento raz neklamala. Je to rozdiel smazit na teflonke a na keramickej. Aj umyvanie bolo velmi lahke. Ked som ju utieral, asi som viac pritlacit a ostala mi rucka v ruke a zbytok panvice spadol na podlahu. Este ze sa to stalo pri umyvani.... Po reklamacii som dostal novu a nelutujem. Je to vinikajuca vec v kuchyni a verim, ze si ju kazda varechacka oblubi hned pri prvom pouziti, no nie s mojimi skusenostami. Ozaj odporucam. Povodne uz su prec.
slavsorcerer
Panvice s keramickým povrchom od belgického výrobcu mi odporúčal profesionálny český kuchár s dlhoročnými skúsenosťami. Dajú sa aj dobre umývať. Najvýhodnejšia je séria Stockholm - môže sa na nej aj zapekať v rúre.
Teflon je karcinogénny jed - to je ten smrad pri pečení.
Jedna z najlepších palacinkárni na svete Gundel.hu používa obyčajné liatinové panvice, lebo teflonové uvolňujú jedy a menia chuť palaciniek...
1x marro
marcy
po nej túžim aj ja.....ešte túžim po profi nádobe na šľahačku ( na bombičky :)) )
frezia68
Myslím,že to nie je kvalita,ako uvádza @honestka.K úpila som ju pod názvom Tescoma eco presto a v návode na použitie sa píše:...varte na nízky,alebo stredný výkon....,ale v opise zasa .....prvotriedna kuchynská panvica s revolučným keramickým antiadhéznym povlakom,so zvýšenou odolnosťou voči vysokým teplotám,panvice ecoPresto sú ekologické.......mám ju len necelý rok,ale je obľúbená.Neviem,či som Ti poradila :-)))
kata50
Srdečne ďakujem za vaše názory a skúsenosti. Ako vidím musím trafiť dobrú značku. Nie sú všetky rovnaké. Asi používajú pri výrobe iné zloženie tej "keramiky". Najviac sa obávam, že mi tá keramika popraská od vyššej teploty. Veď v panviciach sa obyčajne pripravujú jedlá - minútky pri vyšších teplotách. Ale zase existuje množstvo zapekacích keramických mís, ktoré sa používajú v rúre pri vysokých teplotách. Tak ešte raz, VĎAKA :-))
mamimna
Myslím si, že naozaj treba kúpiť kvalitnú. Ja mám taliansku, stála skoro 40 € a nie som s ňou veľmi spokojná, pretože sa dosť ťažko umýva.
tondula
Jasné, aj ja som už postupne vymenila hrnce, aj panvice. Odporúčam internetový obchod www.peknetaniere.sk - napríklad hrnce SILIT - mám ich doma, sú veľmi kvalitné a aj pekné!!! :-)
jac37
Mám pánev f.GREEN PAN s keramickým povrchem a mohu doporučit po zkušenostem s teflonovým povrchem nebo i nerez f.Zepter. Povrch je mírně našedlý s tepelnou odolností do 450st.C. Velmi dobře se udržuje.
Zkus sepodívat na www.GreenPan.cz
gramko
Ja som majitel panvice GreenPan stockholm na palacinky a takmer vo vsetkom suhlasim s jac37. Az na problemove umyvanie!
sona67
ja zatial nemám panvicu s keramickým povrchom, ale videla som ju u priateľky, a je perfektná. Sú s ňou nadmieru spokojný, majú značku Delimano....www.delimano.sk
l3nn
pred 2 mesiacmi sme kupili keramickú panvicu tescoma vitapan , prve skusenosti boli výborné totalne nepriľňavý povrch no po dvoch mesacoch používania sa začalo jedlo nenormálne priliepať na dno pričom nebolo dno poškriabané ani inak poškodené proste zmizla nejaká povrchová ochrana ktorá bola na novej panvici , bola lesklejšia. obyčajná praženica sa pripiekla tak že som panvicu čistil 20 min bol som ju reklamovať a som zvedavý čo mi povedia
kata50
Na Vianoce 2011 som dostala panvicu s keramickým povrchom zn. GREEN PAN. V návode na použitie upozorňujú, že pri častom používaní na vysokej teplote sa kvalita ochrannej nepriľnavej vrstvy prudko zhoršuje. Nijak to na nej nezbadáte len sa začnú potraviny prilepovať. Aj mne takmer po roku sa to začína ukazovať. No aj tak si myslím, že keramický povrch je doteraz najlepší.Ak dám pozor na výšku teploty, tak je to OK. Nepraská, neodlupuje sa , nemení farbu, ľahko sa umýva - aj pripálený olej.
2010
Nad touto panvicou som tu nemudroval ale skoro som ju kupil pred dvoma rokmi nastastie som si vtedy precital test ( prikladam) pre nase varenie by to bolo vyhodenie penazi , v tej panvici sa neda spravit cina tak ako sa ma robit pri vysokej teplote tak isto ani stejky je vhodna len na dusenie a vsetky sa po case doskrabu = lepia.
 www.cooksillustrated.com/equipment/overview.asp?docid=20400...
evasik
Súhlasím s názorom, že keramická panvica je len na dusenie. Aj mne sa po čase začalo jedlo prilepovať a panvica sa ťažko umýva. Je to zasa len klamlivá reklama.Niet nad antikorové hrnce a panvice s dvojitým dnom. Znášajú vysokú teplotu, nič mi v nich neprihára, nesmrdí, neodlupuje sa.
lienocka1234
Ja som si kupila panvicu delimano ale nejsom vobec spokojna.chvilu asi 2tyzdne ale potom sa aj tak prilepuje na nu a ked sa da trosku oleja vsetko prska.obycajna panvica je lepsia!!
hesta
NEKUPUJTE SI PANVICE GREEN PAN!!! Hneď po prvom použití sa nedajú umyť!!! Olej sa tak pripálil, že neviem ako ho z nej dostanem dole. Navyše pán, ktorý ich predáva na stránke s identickým názvom značky panvice KLAMAL. Uvádzal, že wok je aj s pokrievkou a keď som to reklamovala, odpísal mi, že je to nedorozumenie. Samozrejme informácia je odmazaná!!! Vraj sa dá pokrievka dokúpiť!!! POZOR na tú firmu a pozor aj na ten čínsky produkt!!!
1x 45678