Varenie

Ozvite sa,páni majstri.

frezia68 - fotkafrezia68, 11. júna 2014

Je tu pár skvelých odborníkov na výrobu mäsových výrobkov.Nebudem menovať,lebo nechcem poniektorých vynechať.Nechodím tu pravidelne,takže až taký prehľad nemám,ale ma zaujíma výroba domácich špekáčikov.Špecialít zo zabíjačiek a všakovakých je tu veľa a chutných.Ale špekáčiky som nenašla a tak ostáva len nostalgická spomienka na grilovačky,keď tento výrobok chutil,bol voňavý,mäsitý,aj dosť mastný.Pri opekaní v jednej ruke krajec chleba,v druhej nastoknutý špekáčik na palici,ktorú si každý ostružlikal osobne.A kvapkajúcu masť z chutného výrobku sme pridávali na chlieb,vôkol pahreby ohniska sme sedeli dookola,niekto mal aj paličky dva pre menších.....na grile sa opekala cibuľka nakrájaná na krúžky.Atmosféru z minulých čias by sme možná aj vrátili,ale ten výrobok kvalitný kúpiť?Nedosiahnuteľné sen.Vyrábate si poniektorí doma,alebo poznáte kvalitný zdroj,kde by sa dali kúpiť?Veď aj utopence by som urobila na stretávku,ale z akého výrobku?Vlastne mne by stačila adresa dobrého mäsiara,nemám udiareň.....len pekné spomienky. Ďakujem za reakcie,či rady :-)

@zareaguj


Diskusia k téme

manya
špekačky kupujem len na utopence od českých výrobcov Krásno alebo Váhala ;
frezia68
Vieš, @tassiedevil ,ani ich až tak neobľubujem,ako mám pekné spomienky na ich opekanie.A bežne dnes už nedostať kvalitné,kde by bolo veľa mäsa a málo múky a "pridaných hodnôt"...ale ďakujem.Možná viacerých potešíš,ja už ich nebudem vyrábať,len radšej kúpim :-)
perla61
Ja tiež kupujem špekáčiky len na utopencov a tiež kupujem len od výrobcov Krásno. Sú najlepšie. A mám dojem, že spomienky už nebudú také intenzívne a nielen kvôli špekáčikom,ale skôr kvôli veku.Nemyslíš???????????
frezia68
@perla61 :to máš síce pravdu,ale urobíme mladým atmosféru,aby aj oni mali na čo spomínať :-)))
frezia68
Špekačky Premium viazané-Krásno:zloženie:bravčové mäso 50%,slanina,kože....ale 10 éčiek. Lídl: bravčové 54% hovädzie mäso 26% a žiadne éčka.
frezia68
A ešte Pravé špekačky v Tescu: 80% mäso....6 éčiek , najdrahšie,ale vraj najchutnejšie ,veď éčka pridajú na chuti.Ešte pokračujem v prieskume,napíšem,ak nájdem ešte lepší zdroj :-)