Varenie

Ozdoba na torty z gumových medvedikou

janipatko - fotkajanipatko, 17. decembra 2010

Rada pečiem torty vetšinou penové,stím nemam problem,ale pečiem aj obyčajné.Len
večný problém je čo na vrch.Byvam na dedine tak tažko niečo kupit na tortu ako marcipan
lebo nejaké postavičky.Počula som,že sa robí na zakrytie torty niečo miesto marcipanu z
gumových medvedíkou.Chtela by som to vyskušat.len neviem ako nato.pomožete mi
prosím

@zareaguj


Diskusia k téme

babinka
asi mas na mysli Marshmallov - cize na Slovensku su to take tusim dvojfarebne cukriky - tu u nas ich kupis ako biele velke alebo mensie kocky. Najdes tu recepty na potahovanie z uvarenej hmoty, ale ak si zaciatocnicka, treba to najprv skusat. Urcite lahsie sa urobi falosny marcipan (aj tu su navody) alebo cokoladova masa, z ktorej sa da tvarovat (biela alebo tmava), a navrch cokoladova krajacia poleva. Kedze neviem priamo vyhladavat, skusim linky pridat v dalsej diskusii :)
babinka
a tu som skopirovala "falosny marcipan" :
Suroviny:
200g cukru moučka, 200g sušeného mléka, 1 lžička medu, 1 lžička oleje, pár kapek mandlové tresti, voda

Postup:

Na vále zpracujeme sušené mléko, cukr, olej med, tresť a po kapkách vodu, jen tolik, aby se s těstem dalo pěkně pracovat, jako s modelínou, pokud je těsto řídké, přidáme cukr nebo suš. mléko.
Aj toto sa da pouzit na vrh torty, samozrejme, ze musi zaschnut, ale da sa to urobit aj vopred, ked si to urobis podla velkosti torty a nechas vysusit. Z toho sa daju tvarovat aj rozne ozdoby, tiez sa daju robit do zasoby. Nie som odbornik na to, ale dva tyzdne som venovala "studovaniu a teoretickej priprave" na zhotovenie mojej prvej babiky - barbie pre vnucku - a chvalabohu, dopadlo to dobre, aj bez marcipanu ci inej potahovej hmoty :))
sovka62
Alebo skús tento: 150 ml vody a70 g masla priviesť do varu. Do vriacej prisypať 150g hladkej múky a miešať, kým sa neoddeľuje od stien nádoby. Do vychladnutej masy vmiesiť 500 g práškového cukru a 5ml mandľovej arómy. Stačí aj na veľkú tortu, dobre sa ňou poťahuje, dajú sa z nej spraviť aj figúrky.
janipatko
dakujem chcem zkusit niečo ine než obyčajn torty.mam doma dvoch mlsníkou a tem sa musí tortička i pačit nie jen chutnat.mohli by robit porodcou
pachola
sovka62 ten recept poznám pod názvom ..varna..,je dobrý na poťahovanie a aj na ozdoby...robím aj zo želatíny,a s tým som viac spokojná ,keď potrebujem mať povrh biely