Foto: 13juli
Torta pre vnučku k 5 narodeninam, nakoľko nemôže mlieko tak je z gaštanovou plnkou
Suroviny
8 ks |
|
8 PL |
|
8 PL |
|
1 ks |
|
4 KL |
|
PLNKA: | |
500 g |
|
250 g |
|
5 PL |
|
Na poťahovú hmotu: | |
150 g |
|
500 g |
|
|
|
|
|
štipka , 2 PL vody |
|
velkosti lieskoveho orecha |
|
Postup
-
1
Upečieme si dve piškoty: 4 bielky šlaháme ,pridame 4 PL cukru došlahame do tuha , pridame žltky, 4 PL muky a 2 KL kakaa a pol prašku zlahka zamiešame a dame na plech na pečiaci papier upiecť. Jednu piškotu ešte teplu stočime do rolády a necháme vychladnúť. Z druhej piškuty si vykrojime snežienku naplnime plnkou , aj celu jemne potreme plnkou a dame do chladu, roladu si tiež naplnime ale musime si ju prirovnať k snežienke aby nebola hruba tak ju stočime asi do dvoch tretin tiež potreme celu a dame do chladu
- 2
PLNKA: rozmrazene gaštanove pire si vymiešame s palmarinom a cukrom Maršmalov : cukríky ( ja kupujem v lidli jahodove) si umyjeme od farebneho cukru dame do nadoby , pridame vodu kyselinu a dame do mikrovlnky na dve minuty roztopiť. Do roztopeneho pridavame trochu mandlovej esencie, ceru, postupne cukor až z toho mame tvarovatelnu hmotu. Najskor si urobime snežienku bielou hmotou a ostatnu hmotu zafarbime zelenou farbou , a potiahneme stopku. Zo zvyšku piškoty si urobime aj list a aj ten potiahneme zelenou. Ja si to rozvalkam na sačku do koša potom sa mi s tym lahšie pracuje
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu