Rôzne

Oplati sa?

lukycuky - bez fotkylukycuky, 5. januára 2015

na pecenie chleba v domacej pekarnicke_ cena pekarnicky plus specialna muka,energia v dnesnych casoch ked pradavaju 100 druhov chleba?snad iba taky pecu comaju _nemaju co robit cize kopu casu a penazi nazvys!?

@zareaguj


Diskusia k téme

smejkad
do domacej pekarne si das suroviny ake chces, vobec nemusia byt zmesi, no a kedze tvoja praca doma sa nerata do ceny, konecny vysledok byva nie len kvalitnejsi, chutnejsi, ale aj lacnejsi ako vacsina kupnych
sovka62
Veď áno, vyššie uvedené je aj pre mňa dôvodom, že doma pečiem chlieb i pečivo. Ale! Nie je pekárnička ako pekárnička. Tá moja upečie chlieb hutný, pre mňa príliš ťažký, akýsi vlhký, pretože špirály má len zospodu, vrch je bledý. Vadia mi aj diery po hnetacích hákoch, lebo nie vždy vystihnem čas, keď ich treba vybrať. Ani cesto, ktoré v nej vykysne, sa mi nepáči. Na dotyk je príliš teplé, prehriate, to môže byť aj príčinou toho ťažkého chleba.
Takže pečiem chlieb i pečivo, ale pekárnička odpočíva v pokoji na polici v komore. Nepotrebujem ju.
eviana
Ja detto ako @sovka62 , pekárničku mám, ale nepoužívam - teda nie na pečenie chlebíka (robila som v nej ale výborné oškvarky :)), najmä odkedy som sa od @havino naučila piecť skvelý domáci bežne v rúre, ktorého chuť je neporovnateľná s chlebom kúpeným. Je tu veľa skvelých receptov na chlieb, ktoré sa dajú hravo zvládnuť aj bez pekárničky.
brambora
jedol si uz niekedy doma upeceny chlieb??? asi nie... je to rozdiel. a kolace sa ti chce piect? alebo aj tie si len kupujes? ked si schopny upiect si skvely kolac, buchty, tak preco nie aj chleba? financne to vyjde mozno lacnejsie ako z obchodu. pekarnicku k tomu vobec nepotrebujes ;)
gubics
Domáci chlieb je domáci chlieb! Ja ho síce stále nepečiem, ale keď si ho upečiem, viem, čo som do neho dala, a chutí oveľa viac ako ten kúpený. Tu na Vareche nájdeš recepty aj na chlebík bez pekárničky. Nie je až tak veľa práce s tým, večer ho zamiesiš a ráno upečieš, potom si to porovnaj s tým kúpeným chlebíkom. Keď tak posúdiš, že sa ti to neoplatí, tak nebudeš piecť.
pacik
Do pekárničky si dáš zmes akú chceš, aj z obyčajnej chlebovej múky, nemusí byť kupovaná špeciálna. Mne osobne chleby z hotových zmesí ani nechutili Ale ja pekárničku teraz používam len na vymiešanie cesta, príp. aj na vykysnutie (koláče, parené buchty, knedle), šetrí mi to ruky a aj čas. Chlebík pečiem pravidelne, ale kváskový.
1x cuketa
longova
nerozumiem prečo sa pýtaš, keď si si aj odpovedala, pre niekoho sa oplatí pre iného nie, je to vec názoru..... a chuti, a ja idem piecť , takže všetkým ktorí pečú doma dobrú chuť
rennatte
Domáca pekárnička - voči tomuto výdobytku techniky do kuchyne som mala veľký rešpekt, ale po prvom použití som bola presvedčená, že budeme kamošky, dokáže precízne spracovať cesto tak, ako stroje v ozajstnej pekárni, len s tým rozdielom, že doma si dám svoje obľúbené suroviny bez dochucovadiel Eček a chémie, špeciálne chlebové zmesi vôbec nepoužívam, vždy improvizujem s múkami, zrniečkami a príchuťami, ale používam ju hlavne na miesenie cesta, program miesenie a potom odstavím, nechám nakysnúť a potom bežne spracujem na koláče, langoše, knedle. Toto je môj domáci chlebík a upečiem si ho kedy ja chcem a potrebujem.
vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/q81/s720x720/10171187_10201419060149778_379636635_n.jpg?oh=df43db2ec35be2ec7288324239712378&oe=55445462
ejmepb
Domáca pekárnička, naša už druhá, ešte nepiekla, ale spracuje cesto výborne. Z 1 kg múky upečiem naraz 2 chlebíky. Vec názoru, ale ja nedám na ňu dopustiť.
janea
Prv, nez som si chcela zadovazit pekarnicku, som si pozicala jednu od kamosky, aby som sa presvedcila, ci je to ozaj taka dobra vec a ci bude chlebik taky, ako piekavala moja mama. Rucn vymieseny a v klasicky rure upeceny sa mi vzdy podaril a bol na dracku. Z pekarnicky som bola veru sklamana, aj ked to bola nejaka draha znackova. Tak som si nijaku nekupila a peciem dalej klasiku. Az na to, ze mam uz robot na miesanie, usetri mi to vela prace. Maminka vzdy hovorievala. Zapamätaj si, misa i tvoja ruka musia ostat ciste, potom je dobre vymiesene. Teda vsetko robim ako mama, len samotne miesenie mam usetrene a chlebik je nadalej super. :)