Rôzne

Odrezky

fany1602 - bez fotkyfany1602, 28. novembra 2013

ahojte prosím neviete mi poradiť čo sa dá robiť s odrezkov so
zákuskov?mám dosť veľa odrezkov mám ich v mrazničke no
neviem čo s nimi guľky som už robila vopred vám dakujem :)

@zareaguj


Diskusia k téme

ywett
no teraz čítam, že guľky si už robila...tak potom nič
danda3
Ďakujem Ywetka, už také nerobím, nemám odrezky...:-(
martinis
@fany1602 : keď som bol menší, odrezky neostávali - tie šli vždy nám, deťom, v akomkoľvek množstve a bolo po probléme :-))
fany1602
tak toto sú super inšpirácie dakujem pekne určite si vyberiem a zajtra aj spravím aspon mi to nebude zaberať miesto v mrazničke aj mne len preto ostali že som piekla na manželovu oslavu a už som napiekla veľa zákuskov a už mi potom nič nenapadalo čo s tým :) ale teraz bodnú tieto inšpirácie vedela som že mi poradíte :) veľmi vám dakujem :)
ancicka
robievam ako Yvetka guľky obalené kokosom ale taktiež môžeš urobiť kávové zrna poliaté čokoládou.
radost
mám susedu-ktorá pečie na zákazky..občas mi nadelí misu odrezkov..spojím to do jednej gule-natlačím do nádoby-a dám do mrazničky..ked príde chuť-odkrojím akože rez-a máme sladkosť..stačí nám..pravda-to nie je pre ponúkanie cudzích..ale my-domáci-sme s takýmto "zákuskom" spokojní..kedže je tam mix orechov,plniek,čokolády....
gubics
Ešte môžeš urobiť punčovú tortu. Upečieš korpus, rozdelíš na 2 polovice a ako plnku použiješ tie odrezky, ktoré si najprv preliala hustým cukrovým sirupom nejakou kyslastou marmeládou, džemom (keď nemáš, tak aj ovocný sirup je dobrý), a rum alebo rumová aróma. Pomiešať a nechať trochu postáť aby sa všetko pekne spojilo a použiť ako plnku do korpusu.Pokiaľ budú z toho jesť aj deti, tak použiť radšej rumovú arómu namiesto rumu.Ja korpus zvyknem natrieť ešte s ríbezľovým lekvárom alebo džemom a tak dávam tú plnku. Je to dobré zaťažiť, a nechať ešte trochu postáť. Množstvo tých ingrediencií ktoré treba pridať, som nepísala, lebo to závisí od množstva,tých odrezkov, tu už si každý musí prispôsobiť sám.
havino
ja robievam plnené košíčky, ak sa ti chce košíčky piecť, upečené potrieť džemom, navrstviť z odrezkov hmotu ako točiacu zmrzlinu, do špica, odrezky zalejem vareným sirupom, ochutím kakaom, rumom, orechami prípadne, džemu, nechám postáť, nech sa chute spoja, rozmočia a formujem do košíčkov, nechám zatuhnúť a vrch máčam v čokoláde, na vrch polku orecha, mandle
kltko
ako bolo napísané, decká sa potešia :o) a z profi hľadiska práve pre zužitkovanie odrezkov boli vymyslené zákusky ako punčové rezy ;o)
marika9
Roláda Patrícia. Zo zvyškov vypracuješ punčovú hmotu, ktorou naplníš roládu. Povrch rolády sa natrie vanilkovou plnkou a "pobehá" vidličkou alebo sa obalí ešte v marcipáne.