Rôzne

Odpalovane cesto.....

gababu1 - bez fotkygababu1, 16. novembra 2013

prosím vás,kto ma skúsenosti z pečením odpaľovaného cesta....cesto sa mi spravilo super...ale ked som piekla...ako my bolo povedané...240 stupňov 10 min.,potom 220 st.10 min. potom 150 st.5min..cesto bolo vo vnútri surové a pri prekrajovaní venčeka sa lepilo na nôž...druhú dávku som dala na 200 st.na 20 min. a potom 150 st.10 min.a tiež bolo surové...kde robím chybu??????

@zareaguj


Diskusia k téme

hanka56
já peču na 210 a také nesnižuji, vždy když si myslím, že jsou upečené tak jeden vyndám a rozkrojím, když nejsou tak je tam ještě chvíli nechám
gababu1
davate len jednu vrstvu cesta??
ja som dala dve....
gababu1
som prvu davku dopekala..,ale potom bola uz taka vysusena....ale vo vnutri bolo vzdy lepkave.....
slavka11
pri tej 150 dopekaj 20 minut a bude to ok. Ja tak peciem ale treba si to odkusat kazda rura inak pecie. Keby som to nechala na najvyssej celu dobu pecenia tak vytahujem zhorete uhliky
monda
ja dávam iba jednu vrstvu , to znamená že len raz zatočím do tvaru venčeka a pekne sa mi dvihnú, trúbu neotváram dlhšie ,a iba raz pozriem či sú upečené, a ked vidím že majú dozlatista farbu, viem že sú upečené vytiahnem,ale vždy si ichuž pripravím i na druhý plech počas pečenia prvého plechu -- povytláčam aby boli pripravené do trúby a robím to tak ako pri prvom ,takže takto to ja robím a nie sú ani lepkavé vo vnútri sú dobré.
kuchticka
Peciem kratko na vtsoku teplotu - 350-400 st. F - prepocitaj na Celzia.
Nikdy nesmies po dobu asi 15 min, otvorit ruru.
Skusim sa zajtra pozriet do mojej K. knihy, kde mam presny postup. Vzdy sa mi podarilo, ale uz som dlho nepiekla neviem zpamati.
ckatka
nahodou neskusali ste odpalovane cesto zo spaldovej muky? dakujem