Venčeky na stužkovú

monda - bez fotkymonda, 9. novembra 2013

RECEPT BOL VYMAZANÝ KVÔLI PLAGIÁTORSTVU FOTOGRAFIÍ.

40
porcií
20 minút
na 200 °C

Suroviny





Postup

Diskusia k receptu

janulka08
pekne venceky, na zaciatku nechyba pridat este muku, lebo z vody a hery sa kasa nespravi ?
monda
áno ešte pridať múku,,,ááách,, zabudla som,, dík za pripomenutie..
jozka2
monda,doplni este muku dosypat do vody a Hery pre zaciatocnikov,my starsi vieme co tam ma byt.
anina6
krásne venčeky, už dlho sa chystám na odpaľované cesto, len neviem či sa mi podaria také pekné ako tvoje.
frona
ja som si veru vôbec nevšimla, že v popise nie je múka....bolo to pre mňa samozrejmé. No ale začiatočníci mohli byť z toho trochu zmätení.... :-)
kredenc
Keby z nich zázrakom niečo ostalo,prišiel by som dojesť.
sonulienka
krásne venčeky tak toto Ťa obdivujem ja som ich robila raz ale nevládala som ich vytláčať na plech.Neviem kde som urobila chybu ale šlo to veľmi ťažko tak som to vzdala.
majkaaaa
krasne venceky,aj ja sa ne chystam a spradakujem.vim ich podla tvojho receptu.
marienka44
@Monda ,krásne, vydarené. Ja sa ich bojím robiť, lebo nevládzem vytláčať cesto zo sáčka. Technolog. postup ovládam. :-)
Majú sa naniesť 2 vrstvy cesta na plech, aby bolo čo prekrojiť. Krájanie sa má robiť ešte za tepla, aby unikla para. Všetko ovládam, len mám pred nimi rešpekt. Ukladám do KK.
marienka44
@Monda , ešte som zabudla napísať, že ja mám v recepte aj kypr. prášok zamiešať do múky a múku naraz, najlepšie z papiera, šupnúť do rajnice.
luss44
krásne a chutné, dala by som si veru... toto som skúšala len raz a s neúspechom, asi sa musím odvážiť znova, lebo ich zbožňujeme. suseda ich pečie také krásne ako Tvoje, takže občas sa nám ujde :)
marta5
Mám chuť ich upiecť,piekla som ich ešte ako dievča,vydarili sa vtedy.Neviem kde sa dá kúpiť to cukrárenské vrecko,to moje doslúžilo dávno.Tvoje venčeky vyzerajú nádherne.
egresik
@marta5 Cukrerske vrecko kupis v domacich potrebach, mozno drogerii. Ale staci zobrat pevnejsi sacok, naplnit cestom (zauzlovat pre istotu) dolny roztek odstrihnut a mas jednorazove cukrarske vrecko ;)
salinka
Tá čarovná truhlica plná pokladov je parádna:-)
mariamka
krasne venceky, a je to aj riadna zodpovednost piect takto pre ineho, ja som piekla slane pre mojho na stuzkovu, vydarilo sa :)
izabella929
@Monda...u ž včera večer som chcela pridať komentár, ale nedalo sa...ukážkové, krásne a viem aj aké chutné sú venčeky.-))) vydarili sa ti.-) chválim...
monda
@izabella929 - no to preto si nemôhla už večer pridať komentár , lebo ja som musela opraviť v recepte chýbala múka ,myslím v postupe , takže som to musela dať Upraviť, a na to sa tiež čaká.
monda
dakujem za všetky komentáre - od neterky odkaz: výsledok zo stužkovej je takýto: Chutili všetkým , a že pán riaditeľ si veľmi pochvaľoval, tak som rada, že budúcim maturantom sa moje venčeky páčili a chutilo im :-)
medovnicek
takéto venčeky patria medzi moje obľúbené, musím sa konečne už aj ja odhodlať na odpaľované cesto
cinka71
venčeky pečiem už cez 20 rokov a namiesto Hery dávam Ceru
hubata
Sú to také venčeky, aké majú byť: dobrú radu od marienka44 si beriem k srdcu. Určite nezostal ani jeden, len sa po nich tak zaprášilo, čo je najväčšia pocta pre cukrárku. A keď pochváli aj p. riaditeľ, tak to už je čo povedať. Vyzerajú úžasne! Posielam pochvalu a 5 hviezdičiek aj za krásne foto a zrozumiteľný popis. Pán riaditeľ poslal jednotku s hviezdičkou???



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia