Rôzne

Nová súťaž

alena45 - fotkaalena45, 17. decembra 2010

Práve som sa pozrela na novú súťaž, v hre budú zimné recepty, ktoré zahrejú. Tak ja sa asi nemôžem zúčastniť, lebo pre mňa je jediným zahrievačom horúce kakao (aj v dospelosti hovoríme"kakalko")s nadrobeným chlebom, alebo aj bez. Jedával to tak môj starý otec a my deti sme to pochytili. Naučila som to aj svoje deti a keď bolo takéto počasie a prišli zo školy, robili sme si toto nadrobené kakalko.
Máte aj Vy nejaké vychytávky ako sa zohriať ? Mňa napríklad nikdy nezohreje čaj, ale dobrá polievka s kopou chili hej.

@zareaguj


Diskusia k téme

alena45
Tinca, moje polievky chutia všetky rovnako, ako hovorí moja dcéra, lebo do každej dám za kopcovitú lyžičku Eros Pistu, ale aj na tržniciach už bežne predávajú aj poháriky mletej pálivej papriky v soli, nie suchej. Takže včera som mala fazuľkovú s chilli, predtým kačaciu od nedele s chilli. Dávam aj do šalátovej, fazuľovej, šošovicovej, kelovej, no všade. Jedinú polievku nejem - paradajkovú - a tam by sa to ani nehodilo.
evusik
horúci čaj s medom, teplá deka a dobrá kniha
michsamant
Ked 3 dni prsalo a teplota cez den klesla na 17st. tak nam veru aj zuby klepotali :) No a slivovicku som uz vycucala, tak uz sa nemam cim zohriat... vlastne zostava mi este jedna moznost ako sa zohriat. S metlou v ruke :)
alena45
ozaj, máš pravdu, pri vysávaní sa viem tiež zohriať, ale to už nie je o prijímaní potravy.
babi
dobrý pocit a láska mojej rodiny ,no a ešte tak ako napísala @evusik čajík, teplá deka ,dobrá kniha a domáca pohoda
julica
Mne sa na tej sutazi nepaci, ze ma ist o masove recepty, akoby jedlo zo zeleniny nevedelo zahriat. V redakcii varechy asi radi papkaju maso, vidno to aj na vitaznych receptoch.
Na zahriatie je najlepsie prekonat sa a trochu si zacvicit, ked uz nie inak, aj s tym spominanym vysavacom. A potom caj, zazvorovy, na neprekrvene koncatiny je skvele ginko. Po tazkych masovych receptoch sa mi chce zvacsa spat, to velmi nezahreje
redakcia
@julica ?? Citujem: "Zimné jedlo myslíme také, ktoré nás v zimných dňoch zahreje. Môže to byť napríklad aj horúci nápoj, či výdatná polievka, alebo prípadne aj pečená mäsová dobrota." Nikde nie je napísané, že má ísť len o mäsové recepty, je to uvedené len ako jedna z možností.
palokuchki
Mne staci ist von a hned sa potim, momentalne mame 24C, ale sa bude oteplovat, mozno bude aj 30C. Takze ja teraz pripravujem letne jedla na osviezenie.
stefanm
...aj mňa najviac zahreje čaj.Ale len ten čo si dám v mojej krčme "U holiča" s decom rumu (2x) a potom ešte navštívim na hodinku susedku a domov prídem taký rozpálený,že už sa mi ani nechce vysávať :).
frezia68
Aperitív pred dobrým jedlom(málokedy ho mám) a voňajúca teplá,sýta polievka aj s Er"os Pista.....niekedy to bol grog,krb či piecka,kde sa kúrilo drevom a ďaľší recept sa sem nehodí...:-))))))
evanaaa
Dobrým korením na zahriatie je aj škorica, treba ju pridať všade tam, kde to ide. A aj do aromalampy dať Vianočné kvapky ( ja mám teraz zapálenú, je z nej pekná vôňa). A tiež " štiplavím " čo sa dá - aj chilly omáčkou alebo podrveným, aj pálivou pastou a mám aj Eros pista pastu.
kucharronald
Takže :) Zhrniem to :D Eros pista, škorica, med, domáca, rum, badián, teplý čajík, deka, 30stupňov, slepačia polievka, whisky, polievky a dobrá kniha :) Dúfam, že som na nič nezabudol :)
danculka
Niekedy pekne slovo a úsmev je viacej,ako plná čaša , hoc aj živej vody:)))
babula90
ginko je fajn, aj krb-hreje ma teraz za chrbátom a škorica úžasne prehrieva, mám škoricový éterický olej .
janipatko
ked je taka zima a prideme z vonku vetšinou z prechacky lebo lyzovačky tak si uvarime vinko se škoricou a klinčekami a to nas ohreje.doporučuji
janipatko
a lebo v vianočné atmosfére punč i nealkoholicky uvarime čaj ovocny pridame jablka,citron,pomaranč,klinčeky a škoricu a možeme pit vyborne.syn to ma strašne rad.
janipatko
a lebo v vianočné atmosfére punč i nealkoholicky uvarime čaj ovocny pridame jablka,citron,pomaranč,klinčeky a škoricu a možeme pit vyborne.syn to ma strašne rad.
kuchticka
Mna najlepsie zohreje upratovanie - akekolvek, alebo telocvik. Ked sa pohybujem stale mi je teplucko, len si sadnem a chvilu citam, hned mi behaju zimomriavky po tele a uz musim zas bezat - zohrievat sa.
cistinka
....a mňa zahreje okrem iného aj doublegaučing :-)))) ....recept má každý vlastný :-)))))
jerica
beriem @cistinka recept , hneď som zahriata keď ma niekto poteší stačí pekným slovom:-))