Varenie

Niečo ľahké na romatickú večeru

steelersfan - bez fotkysteelersfan, 16. mája 2012

Ľudia, som tu nový, priateľke chcem urobiť chutnú večeru. Niečo nie ťažké, na druhej strane, zase aby to bolo naozaj dobré. Do varenia sa vyznám ako tak, veľmi by som bol rád, keby mi niekto z vás poradil, čo by asi bolo najideálnejšie pre mladý pár. Naozaj ju chcem prekvapiť. Ak by ste chceli, pokojne mi ponúknite recepty. Odpíšem každému. Vopred vám ďakujem. :-)

@zareaguj


Diskusia k téme

wegar
Ahoj, ak máte radi ryby, tak určite nejaký filet - losos, ostriež (Lates), sumec. Pečú sa krátko, aby sa nevysušili, pridaj bylinky - tymian, oregano, rozmarín... Prípadne trošku štipľavej papričky, ale fakt iba trošku. Kľudne môžu byť k tomu varené zemiaky, pomačkaj ich s trochou masla a pridaj vňať jarnej cibuľky. Alebo ak zoženieš, tak skús pečené sladké zemiaky (bataty), nemusíš ich ani šúpať, stačí len poriadne umyť, pokvapkať olejom, pridať bylinky alebo rímsku rascu - dodáva zaujímavú sladkastú chuť. Doplň jednoduchým zeleninovým šalátom - jarná cibuľka, reďkovka, rukola, koktejlová paradajka, trošku oleja, štipka soli a pokvapkaj octom (bežným, vínnym alebo balzamikovým).
Alebo aj tento recept, ja ho robím aj s nastrúhanou citrónovou kôrou, je to osviežujúce  varecha.pravda.sk/recepty/slaninkovo-porove-rizoto/27857-...

Ak chceš pripraviť aj dezert, skús cheesecake, robia sa pečené aj nepečené, určite tu alebo na iných stránkach nájdeš recepty.
Alebo tu som našla zaujímavé a jednoduché - citrónovú penu  varecha.pravda.sk/recepty/citronova-pena/27020-recept.htm...

 varecha.pravda.sk/recepty/kremovy-dezert-s-ovocim-a-sladk...

 varecha.pravda.sk/recepty/karamelovo-cokoladova-pena-foto...

alebo čokoládovú penu 1.  varecha.pravda.sk/recepty/nebeska-pena-fotorecept/21992-r...

2.  varecha.pravda.sk/recepty/cokoladova-pena/20554-recept.ht...
julica
Alebo špargľu, je najhorúcejšia sezóna špargle, na romantickú večeru pre ženu je ako stvorená. Niekoľko jednoduchých receptov tu nájdeš (vyberaj si tie z menej surovín, to sú dobré recepty).
sovka62
Dostal si dobré rady, nebudem pridávať ďalšie, len chcem napísať, že sa mi veľmi páči, že si ochotný pre svoju milovanú variť večeru. Nech uvaríš hocičo, určite v tom bude tá najdôležitejšia prísada, tvoja láska, takže to určite dopadne skvele. Držím palce.
mama3chlapov
držím tiež palce, je to od teba krásne a z lásky a to musí stačiť aj keby to nebolo ako z reštaurácie. Príjemný večer!
sjuz
...ja by som bola za pstružíka na masle, k tomu čerstvý zelený šalát ala rukola, a zmes trhaných šalátov...citrón a fajné rosé..:)
Toto som dostala na večeru ja od môjho - vtedy ešte nádejného mnažela - keď si ma "lovil"...a ako dezet snubný prsteň:)
sjuz
samozrejme na kolenách...:))
steelersfan
Ďakujem Vám všetkým za návrhy, recepty. Večera len bude, ešte zatiaľ nebola, ale mám naozaj z čoho vyberať a popravde, neviem sa ani rozhodnúť, čo by asi tak bolo najideálnejšie.

Sjuz - my dvaja sa na to ešte nechystáme, máme ešte pár rokov čas, ale ako návrh to bolo skvelé. :) Ďakujem

Niečo určite bude, potom Vám všetkým dám vedieť, že ako to dopadlo. :)