Citrónová pena

Citrónová pena
Foto: zofynka
zofynkaZofynka, recept pridal: 1. mája 2012 20:54Ďalšie jeho recepty

Osviežujúca kyslo-sladká pena na horúce dni (no mne chutí aj v zime :))

Suroviny

45
minút
príprava
5
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Cca 400 ml vody si dáme variť s kryštálovým cukrom. Vo zvyšku vody vymiešame jeden a pol balíčka Zlatého Klasu. Keď voda s cukrom začne vrieť, pridáme kôru z citróna (používam kupovanú), každý nech si pridá podľa chuti, ja dávam cca 1 čajovú lyžičku tej sušenej zo sáčku, a hneď pridáme zvyšok vody, v ktorej sme predom rozmiešali Zlaté Klasy. Varíme ako puding, t.z. zo jednu dve minútky necháme prevrieť, odstavíme zo šporáka a necháme "puding" úplne vychladnúť.
Citrónová pena - obrázok 1

2

Pripravíme si šťavu z troch citrónov, oddelíme si 3 žĺtka od bielkov.
Citrónová pena - obrázok 2

3

Keď máme pudingovú masu vychladnutú, vyšľaháme si tuhý sneh z troch bielkov.
Citrónová pena - obrázok 3

4

Do vychladnutého "pudingu" vmiešame 3 žĺtka, šťavu z troch citrónov.
Citrónová pena - obrázok 4

5

A postupne pridávame sneh, zľahka ho premiešavam vareškou a na koniec penu zopár sekúnd premiešam aj mixérom (nemám rada keď nie je sneh dokonale zapracovaný do peny).
Citrónová pena - obrázok 5

6

Penu dáme na pár hodín do chladničky a podávame s tortovými oblátkami, ktoré do peny namáčame. Skladovať v chladničke.
Citrónová pena - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (2,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist