Citrónová pena

Citrónová pena
Foto: zofynka
zofynkaZofynka, recept pridal: 1. mája 2012 20:54Ďalšie jeho recepty

Osviežujúca kyslo-sladká pena na horúce dni (no mne chutí aj v zime :))

Suroviny

45
minút
príprava
5
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Cca 400 ml vody si dáme variť s kryštálovým cukrom. Vo zvyšku vody vymiešame jeden a pol balíčka Zlatého Klasu. Keď voda s cukrom začne vrieť, pridáme kôru z citróna (používam kupovanú), každý nech si pridá podľa chuti, ja dávam cca 1 čajovú lyžičku tej sušenej zo sáčku, a hneď pridáme zvyšok vody, v ktorej sme predom rozmiešali Zlaté Klasy. Varíme ako puding, t.z. zo jednu dve minútky necháme prevrieť, odstavíme zo šporáka a necháme "puding" úplne vychladnúť.
Citrónová pena - obrázok 1

2

Pripravíme si šťavu z troch citrónov, oddelíme si 3 žĺtka od bielkov.
Citrónová pena - obrázok 2

3

Keď máme pudingovú masu vychladnutú, vyšľaháme si tuhý sneh z troch bielkov.
Citrónová pena - obrázok 3

4

Do vychladnutého "pudingu" vmiešame 3 žĺtka, šťavu z troch citrónov.
Citrónová pena - obrázok 4

5

A postupne pridávame sneh, zľahka ho premiešavam vareškou a na koniec penu zopár sekúnd premiešam aj mixérom (nemám rada keď nie je sneh dokonale zapracovaný do peny).
Citrónová pena - obrázok 5

6

Penu dáme na pár hodín do chladničky a podávame s tortovými oblátkami, ktoré do peny namáčame. Skladovať v chladničke.
Citrónová pena - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (2,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • domci4, 2. mája 2012 o 07:16
    krásne :) vážne na osvieženie... už uložené :)


  • izabella929, 2. mája 2012 o 08:36
    vynikajúca maškrtka.-)


  • valeri, 2. mája 2012 o 08:54
    tak toto sa mi fakt páči, uložila som si recept


  • marienka44, 2. mája 2012 o 10:15
    @Zofynka , tie zltka su surove, takze vajicka musia byt max. cerstve a z domaceho chovu. V lete je to nebezpecne. Napriek tomu ukladam do KK. :-)


  • zofynka, 2. mája 2012 o 11:25
    jem to od mala a zatiaľ žijem ;) ale pravdaže je treba dávať pozor na vajíčka, keďže sa konzumujú surové no to isté platí aj pri tatarákoch a pod.. Každý podľa svojho gusta :)


  • martamm, 2. mája 2012 o 12:33
    Aj mne sa recept páči, svieži citrónový, ukladám


  • janet, 2. mája 2012 o 23:16
    marienka44 vajíčka treba dať do osolenej vody a ak nevyplávajú na povrch tak sú čerstvé-aj do tiramisu sa dávajú surové,viem to z receptu (Matus113...Domáce tiramisu)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Pastierska kapsa
Do poroty ľubľanských medzinárodných konkurzov vína chodím už viac ako tridsať rokov. Spoznal som tam veľa znalcov skvelých vín i jedál.

Diétna štyridsiatka
Na Záhorí žijú moji štyria synovci. Ten najstarší je už riadne odrastený a nedávno oslavoval štyridsiatku.

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 19/2015: Jar na tanieri Jar na tanieri
Časopis Varecha vo štvrtok 7. mája v denníku Pravda.


TOPlist