Citrónová pena

Citrónová pena
Foto: zofynka
zofynkaZofynka, recept pridal: 1. mája 2012 20:54Ďalšie jeho recepty

Osviežujúca kyslo-sladká pena na horúce dni (no mne chutí aj v zime :))

Suroviny

45
minút
príprava
5
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Cca 400 ml vody si dáme variť s kryštálovým cukrom. Vo zvyšku vody vymiešame jeden a pol balíčka Zlatého Klasu. Keď voda s cukrom začne vrieť, pridáme kôru z citróna (používam kupovanú), každý nech si pridá podľa chuti, ja dávam cca 1 čajovú lyžičku tej sušenej zo sáčku, a hneď pridáme zvyšok vody, v ktorej sme predom rozmiešali Zlaté Klasy. Varíme ako puding, t.z. zo jednu dve minútky necháme prevrieť, odstavíme zo šporáka a necháme "puding" úplne vychladnúť.
Citrónová pena - obrázok 1

Pripravíme si šťavu z troch citrónov, oddelíme si 3 žĺtka od bielkov.
Citrónová pena - obrázok 2

Keď máme pudingovú masu vychladnutú, vyšľaháme si tuhý sneh z troch bielkov.
Citrónová pena - obrázok 3

Do vychladnutého "pudingu" vmiešame 3 žĺtka, šťavu z troch citrónov.
Citrónová pena - obrázok 4

A postupne pridávame sneh, zľahka ho premiešavam vareškou a na koniec penu zopár sekúnd premiešam aj mixérom (nemám rada keď nie je sneh dokonale zapracovaný do peny).
Citrónová pena - obrázok 5

Penu dáme na pár hodín do chladničky a podávame s tortovými oblátkami, ktoré do peny namáčame. Skladovať v chladničke.
Citrónová pena - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

7 komentárov k receptu
  • domci4, 2. mája 2012 o 07:16
    krásne :) vážne na osvieženie... už uložené :)


  • izabella929, 2. mája 2012 o 08:36
    vynikajúca maškrtka.-)


  • valeri, 2. mája 2012 o 08:54
    tak toto sa mi fakt páči, uložila som si recept


  • marienka44, 2. mája 2012 o 10:15
    @Zofynka , tie zltka su surove, takze vajicka musia byt max. cerstve a z domaceho chovu. V lete je to nebezpecne. Napriek tomu ukladam do KK. :-)


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 3 komentárov)
  • zofynka, 2. mája 2012 o 11:25
    jem to od mala a zatiaľ žijem ;) ale pravdaže je treba dávať pozor na vajíčka, keďže sa konzumujú surové no to isté platí aj pri tatarákoch a pod.. Každý podľa svojho gusta :)


  • martamm, 2. mája 2012 o 12:33
    Aj mne sa recept páči, svieži citrónový, ukladám


  • janet, 2. mája 2012 o 23:16
    marienka44 vajíčka treba dať do osolenej vody a ak nevyplávajú na povrch tak sú čerstvé-aj do tiramisu sa dávajú surové,viem to z receptu (Matus113...Domáce tiramisu)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist