Citrónová pena

Citrónová pena
Foto: zofynka
zofynkaZofynka, recept pridal: 1. mája 2012 20:54Ďalšie jeho recepty

Osviežujúca kyslo-sladká pena na horúce dni (no mne chutí aj v zime :))

Suroviny

45
minút
príprava
5
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Cca 400 ml vody si dáme variť s kryštálovým cukrom. Vo zvyšku vody vymiešame jeden a pol balíčka Zlatého Klasu. Keď voda s cukrom začne vrieť, pridáme kôru z citróna (používam kupovanú), každý nech si pridá podľa chuti, ja dávam cca 1 čajovú lyžičku tej sušenej zo sáčku, a hneď pridáme zvyšok vody, v ktorej sme predom rozmiešali Zlaté Klasy. Varíme ako puding, t.z. zo jednu dve minútky necháme prevrieť, odstavíme zo šporáka a necháme "puding" úplne vychladnúť.
Citrónová pena - obrázok 1

2

Pripravíme si šťavu z troch citrónov, oddelíme si 3 žĺtka od bielkov.
Citrónová pena - obrázok 2

3

Keď máme pudingovú masu vychladnutú, vyšľaháme si tuhý sneh z troch bielkov.
Citrónová pena - obrázok 3

4

Do vychladnutého "pudingu" vmiešame 3 žĺtka, šťavu z troch citrónov.
Citrónová pena - obrázok 4

5

A postupne pridávame sneh, zľahka ho premiešavam vareškou a na koniec penu zopár sekúnd premiešam aj mixérom (nemám rada keď nie je sneh dokonale zapracovaný do peny).
Citrónová pena - obrázok 5

6

Penu dáme na pár hodín do chladničky a podávame s tortovými oblátkami, ktoré do peny namáčame. Skladovať v chladničke.
Citrónová pena - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (2,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • domci4, 2. mája 2012 o 07:16
    krásne :) vážne na osvieženie... už uložené :)


  • izabella929, 2. mája 2012 o 08:36
    vynikajúca maškrtka.-)


  • valeri, 2. mája 2012 o 08:54
    tak toto sa mi fakt páči, uložila som si recept


  • marienka44, 2. mája 2012 o 10:15
    @Zofynka , tie zltka su surove, takze vajicka musia byt max. cerstve a z domaceho chovu. V lete je to nebezpecne. Napriek tomu ukladam do KK. :-)


  • zofynka, 2. mája 2012 o 11:25
    jem to od mala a zatiaľ žijem ;) ale pravdaže je treba dávať pozor na vajíčka, keďže sa konzumujú surové no to isté platí aj pri tatarákoch a pod.. Každý podľa svojho gusta :)


  • martamm, 2. mája 2012 o 12:33
    Aj mne sa recept páči, svieži citrónový, ukladám


  • janet, 2. mája 2012 o 23:16
    marienka44 vajíčka treba dať do osolenej vody a ak nevyplávajú na povrch tak sú čerstvé-aj do tiramisu sa dávajú surové,viem to z receptu (Matus113...Domáce tiramisu)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Tlučková vám dá posledný diktát. Na konci vás čaká prekvapenie
- Inzercia -
Naposledy v tomto roku sa môžete vrátiť do virtuálnej triedy, ktorej vládne Zuzana Tlučková. Prísna pedagogička aj v posledných predvianočných dňoch rozčúlená opravuje diktáty.

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist