Citrónová pena

Citrónová pena
Foto: zofynka
zofynkaZofynka, recept pridal: 1. mája 2012 20:54Ďalšie jeho recepty

Osviežujúca kyslo-sladká pena na horúce dni (no mne chutí aj v zime :))

Suroviny

45
minút
príprava
5
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Cca 400 ml vody si dáme variť s kryštálovým cukrom. Vo zvyšku vody vymiešame jeden a pol balíčka Zlatého Klasu. Keď voda s cukrom začne vrieť, pridáme kôru z citróna (používam kupovanú), každý nech si pridá podľa chuti, ja dávam cca 1 čajovú lyžičku tej sušenej zo sáčku, a hneď pridáme zvyšok vody, v ktorej sme predom rozmiešali Zlaté Klasy. Varíme ako puding, t.z. zo jednu dve minútky necháme prevrieť, odstavíme zo šporáka a necháme "puding" úplne vychladnúť.
Citrónová pena - obrázok 1

Pripravíme si šťavu z troch citrónov, oddelíme si 3 žĺtka od bielkov.
Citrónová pena - obrázok 2

Keď máme pudingovú masu vychladnutú, vyšľaháme si tuhý sneh z troch bielkov.
Citrónová pena - obrázok 3

Do vychladnutého "pudingu" vmiešame 3 žĺtka, šťavu z troch citrónov.
Citrónová pena - obrázok 4

A postupne pridávame sneh, zľahka ho premiešavam vareškou a na koniec penu zopár sekúnd premiešam aj mixérom (nemám rada keď nie je sneh dokonale zapracovaný do peny).
Citrónová pena - obrázok 5

Penu dáme na pár hodín do chladničky a podávame s tortovými oblátkami, ktoré do peny namáčame. Skladovať v chladničke.
Citrónová pena - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (2,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

7 komentárov k receptu
  • domci4, 2. mája 2012 o 07:16
    krásne :) vážne na osvieženie... už uložené :)


  • izabella929, 2. mája 2012 o 08:36
    vynikajúca maškrtka.-)


  • valeri, 2. mája 2012 o 08:54
    tak toto sa mi fakt páči, uložila som si recept


  • marienka44, 2. mája 2012 o 10:15
    @Zofynka , tie zltka su surove, takze vajicka musia byt max. cerstve a z domaceho chovu. V lete je to nebezpecne. Napriek tomu ukladam do KK. :-)


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 3 komentárov)
  • zofynka, 2. mája 2012 o 11:25
    jem to od mala a zatiaľ žijem ;) ale pravdaže je treba dávať pozor na vajíčka, keďže sa konzumujú surové no to isté platí aj pri tatarákoch a pod.. Každý podľa svojho gusta :)


  • martamm, 2. mája 2012 o 12:33
    Aj mne sa recept páči, svieži citrónový, ukladám


  • janet, 2. mája 2012 o 23:16
    marienka44 vajíčka treba dať do osolenej vody a ak nevyplávajú na povrch tak sú čerstvé-aj do tiramisu sa dávajú surové,viem to z receptu (Matus113...Domáce tiramisu)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v Indii
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Píše Methi.

Veľká noc v Austrálii
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes od Palokuchki.

Veľkonočná saláma
Obe mandle v našej záhrade toho roku opäť zakvitli. Veľkoplodá ešte koncom februára a maloplodá o čosi neskôr. Kvitli dlho. Akoby čakali na prebúdzajúce sa včely.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 16/2014: Veľkonočná hostina Veľkonočná hostina
Časopis Varecha vo štvrtok 17. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist